گزارش دومین روز از جشنواره موسیقی نواحی؛
طنین موسیقی اقوام در کویر جهانی لوت پیچید/ خاندانهای بزرگ موسیقی روی در کاروانسرای گنجعلی خان دورهم جمع شدند
دومین روز از دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران با اجراهایی در شهر کرمان و کویر شهداد با استقبال مخاطبان پیگیری شد.
به گزارش ایلنا، دومین روز از دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران با اجراهایی در شهر کرمان و کویر شهداد با استقبال مخاطبان پیگیری شد.
بخش اول اجراهای دومین روز جشنواره به منظومهخوانی اختصاص پیدا کرد و با درخشش خراسانیها همراه شد. ابراهیم تیموری، عبدل احد درپور و فاروق درپور منظومههایی از خراسان رضوی را روایت کردند و پس از آن رضا محمدی منظومههایی از شمال خراسان روایت کرد.
اتاق بازرگانی کرمان در ادامه برنامههایش میزبان فاروق رحمانی، گل محمد بلوچ و صدیق زردکوهی شد تا راوی منظومههای بلوچستان باشند و این در حالی است که علیرضا شهبازی مخاطبانش را میهمان منظومههای قشقایی کرد.
بخش دیگری از این برنامه به اجرای برگزیدگان جشنواره ملی جوان اختصاص داشت که هنرمندانی را از استانهای خراسان رضوی و شمالی دربرمیگرفت.
وقتی موسیقی اقوام ایران پروفسور کشور ترکیه را به رقص آورد
در کنار اجراهای پر مخاطب شهر کرمان، طنین موسیقی اقوام در دومین روز در کلوتهای شهداد که بخشی از کویر جهانی لوت است نیز پیچید.
چهار گروه موسیقی روز جمعه (۱۷ آبان ماه) در فضای باز منطقه گردشگری شهداد کرمان اجرا داشتند تا بیانگر این باشد که موسیقی اقوام تکمیل کننده صنعت گردشگری است. اجراهایی که با استقبال خوب گردشگران داخلی و خارجی روبرو شد.
گروه موسیقی فرامرز گلزار از آذربایجانشرقی شروع کننده اجرای دومین روز جشنواره در کمپ ماهان شهداد در روستای ملک آباد بود.
به گفته رشیدی، مسئول کمپ گردشگری ماهان ایر، این مجموعه شهریور سال گذشته افتتاح شده است و تا پایان سال ۱۳۹۷ میزبان حدود ۱۲۰۰ گردشگر و از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا کنون بیش از ۴۲۰۰ گردشگر به این محل آمده یا این کمپ را برای گردشگری رزرو کردهاند.
اجراهای آذری گروه فرامرز گلزار، گردشگران و حاضران در کمپ ماهان را به وجد آورد، تا جایی که پروفسور علی کافکاسیالی، رییس دانشکده فنی و ادبیات آتاتورک در شهر ارزروم و بانی فستیوال جهانی موسیقی، ادبیات و فرهنگ ترکان جهان به میدان آمد و با حرکات موزون ترکی خود، اجرای گروه ایرانی را تکمیل کرد.
بانوان قوچانی«هرای» دومین گروهی بودند که اجراهای آنها نیز مورد توجه قرار گرفت.
اجراهای گروه «آبیدر» از سنندج و «اوزان نیهات» از کشور ترکیه نیز تکمیل کننده دومین روز جشنواره در غروب کلوتهای شهداد بود.
«اوزان نیهات» اشعاری را به صورت بداهه در فضای باز کویر لوت اجرا کرد. او رییس مجمع اوزانهای آناتولی (عاشیقها) و یکی از پیشکسوتان موسیقی ترکیه است. یکی از توانایی اوزانها این است که به صورت بداهه شعر میگویند.
نیهات در اشعار خود به مردم و فرهنگ و غنی ایران سلام داد و مهماننوازی مردم کشورمان را ستایش کرد.
تم ملودیایی که این هنرمند اجرا کرده، از منظومه کورواغلو انتخاب شده بود.
کلوتهای شهداد بخشی از کویر لوت به شمار میآید. این کویر به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران و بیستویکمین اثر کشورمان در چهلمین جلسه یونسکو، ثبت جهانی شد.
خالو قنبر راستگو و خاندانهای بزرگ هنری میهمان کاروانسرای گنجعلی خان شدند
بخش پایانی اجراهای روز دوم به اجراهای فضای باز مجموعه تاریخی گنجعلی خان اختصاص داشت که شامل اجراهایی پر از رنگ و تنوع موسیقایی بود.
از اتفاقات مهم جشنواره دوازدهم حضور خاندانهای هنری در کنار یکدیگر روی صحنه بود که با اجرای موسیقی خاندانهای هنری زنگشاهی و آتشگر همراه بود که هر دو از استان سیستان بلوچستان میهمان این رویداد بودند.
اما بانوان که امسال توانسته اند حضور مستقلی در جشنوارع موسیقی نواحی داشته باشند، در دومین روز جشنواره خوش درخشیدند. گروه کیدی از استان هرمزگان با اجرایش فضای شاد و متفاوتی به کاروانسرا بخشید و این در حالی بود که استاد خالو قنبر راستگو دختران کیدی را همراهی کرد.
تکنوازی نی انبان بوشهر با اجرای رضا زارع بخش دیگری از برنامه بود. گروه کمنزیل از کرمان و گروه دف نوازان نوای رحمت نیز حال و هوای متفاوتی به فضا بخشیدند.
دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی از ۱۶ آبان ماه در کرمان آغاز به کار کرده است. در این جشنواره حدود ۲۸۰ هنرمند حضور دارند. امسال ۱۳ هنرمند خارجی هم در این جشنواره شرکت کردهاند.