اهواز و دزفول شهر ملی مینای صبی و کپوبافی شدند
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با اشاره به نتایج نشست سومین شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی، از ثبت ملی اهواز به عنوان شهر مینای صبی و دزفول به عنوان شهر کپوبافی خبر داد.
به گزارش ایلنا، سیدحکمتاله موسوی (مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان) اظهار داشت: ماه گذشته سومین نشست شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی با حضور نمایندگان استان از جمله معاون صنایع دستی خوزستان در تهران برگزار شد که در این جلسه نمایندگان استان شهرهای اهواز، شوشتر، دزفول، هویزه و شادگان را به ترتیب در بخشهای مینای صبی، احرامیبافی، کپوبافی، بوریابافی و حصیربافی به عنوان نامزدهای شهر ملی صنایع دستی در رشتههای خود معرفی کردند.
او با بیان اینکه در این جلسه ۲۶ پرونده از استانهای مختلف با حضور تعدادی از نمایندگان حوزههای انتخابی مرتبط، مدیران کل، مسئولان شهری، فرمانداران، معاونان صنایع دستی و جمعی از مسئولان ذیربط مورد بررسی قرار گرفت ادامه داد: ما نیز در این نشست گزارش مطالعاتی که از ماهها قبل درخصوص رشتهشهرهای نامزدشده تهیه کرده بودیم را ارائه دادیم که این گزارش، اصالت هنر مینای صبی، شهر اهواز، تعداد و چگونگی فعالیت کارگاههای صنایع دستی سطح استان و آثار تاریخی، جاذبههای گردشگری، تعداد هتلها، تعداد مهمانسراها، تعداد اثرات ثبت ملی و سایر مواردی که در کسب رأی تاثیرگذار هستند را شامل میشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان افزود: در نهایت با دفاع خوبی که از سوی مجموعه ما در این نشست انجام شد، اعضای شورا پس از یکماه بررسی پروندهها و ارزیابی شاخصها، دو شهر از استان خوزستان را به عنوان شهر ملی صنایع دستی معرفی کردند.
وی تصریح کرد: براساس نتایج اعلامشده، ۹ شهر و سه روستا به عنوان شهر و روستای ملی صنایع دستی انتخاب شدند که در این میان اهواز به عنوان شهر مینای صبی و دزفول به عنوان شهر کپوبافی از استان خوزستان ثبت ملی شدند.
موسوی گفت: همچنین براساس نظر این شورا، شوشتر در حوزه احرامبافی و هویزه در حوزه بوریابافی نیز به صورت مشروط ثبت شدند که براین اساس این دو شهر این فرصت را خواهند داشت تا پروندههای خود را تکمیل و بعد از رسیدن به استانداردهای لازم، برای ثبت به عنوان شهر یا روستای ملی در نشست بعدی شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی مطرح شوند.
فرآیند ملیشدن شهرها و روستاها حرکتی است که در راستای برندسازی، معرفی و ارتقای جایگاه صنایع دستی شهرها و روستاهای مختلف و نیز هنرمندان رشتههای گوناگون با یک عزم همگانی و مدل مشارکتی با همافزایی نیروهای صنایع دستی، مسئولان شهری، هنرمندان، نمایندگان مجلس و مسئولان شهرهای مختلف در سال رونق تولید رقم خورده است.