خبرگزاری کار ایران

کشف نشانه‌هایی از اورارتوها در محوطه باستانی قلاتگاه

کشف نشانه‌هایی از اورارتوها در محوطه باستانی قلاتگاه
کد خبر : ۷۸۷۸۶۸

فعالیت‌های میدانی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم در محوطه باستانی قلاتگاه واقع در اراضی شهرستان اشنویه از توابع استان آذربایجان غربی با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری آغاز شد.

به گزارش ایلنا، حمید خطیب شهیدی (سرپرست هیأت باستان شناسی) با اعلام خبر تعیین عرصه و حریم محوطه باستانی قلاتگاه، گفت: این محوطه در اواخر قرن نهم پیش از میلاد و در زمان سلطنت مشترک ایشپواینی و پسرش مینوا (۸۱۰-۸۲۰ پ.م.) پادشاهان کشور اورارتو بنیانگذاری شده است.

او افزود: بخش اصلی محوطه باستانی قلاتگاه که حدود ده هکتار وسعت دارد قلعه برج و بارو داربست که محل حضور فرماندار نظامی منطقه بوده است.

این باستان شناس تصریح کرد: تاکنون دو سنگ نوشته به خط میخی اورارتویی از قلاتگاه بدست آمده که اولی متعلق به پدر و پسر و دومی فقط به مینوا تعلق دارد که در آن از ساخت یک بخش جدید در قلاتگاه خبر داده است.

او با بیان اینکه این هر دو اثر اینک در موزه ایران باستان نگهداری می‌شوند، افزود: بعضی از اورارتو شناسان عقیده دارند که این منطقه در حمله سال ۷۱۴ پیش از میلاد سارگون دوم پادشاه آشور به تصرف او درآمده و قلعه یاد شده آسیب دیده و متروک شده است.

خطیب شهیدی در پایان با بیان اینکه قلعه های بزرگ اورارتویی، معمولا علاوه بر ساختار دفاعی - نظامی تاسیسات دیگری از قبیل محل سکونت خانواده‌های افسران و کارکنان قلعه، سربازخانه، محل نگهداری و پرورش اسب‌های سواره نظام و گورستان در اطراف خود داشته‌اند، اظهار امیدواری کرد: هیات باستان شناسی به موقعیت مکانی این تأسیسات نیز دست یابد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز