برنامههای رادیویی تابستان اعلام شد
معاون صدای رسانه ملی برنامه های بخشهای مختلف رادیو برای تابستان امسال را اعلام و تشریح کرد.
به گزارش ایلنا، حمید شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی با بیان اینکه شبکههای رادیویی در مجموع با 3199 برنامه، 156 عنوان و به مدت 2128 ساعت به موضوع تابستان و اوقات فراغت میپردازند، به تشریح برنامههای رادیو در تابستان و موضوع اوقات فراغت پرداخت.
برنامههای صبحگاهی رادیو در تابستان
وی با اشاره به برنامههای صبحگاهی رادیو،اظهار داشت: «سلام صبح بخیر» رادیو ایران در ارتباط با مسئولان مرتبط با این حوزه ( تابستان و اوقات فراغت )به این موضوع میپردازد.
شاهآبادی ادامه داد: در «صبح به وقت فرهنگ» رادیو فرهنگ اطلاعرسانی در حوزه برنامههای مرتبط با فصل تابستان و اوقات فراغت میشود ضمن اینکه با پلیس راهور ارتباط برقرار میشود و در «جوان ایرانی سلام» پیرامون مهارتهای فردی جوانان در اوقات فراغت تابستان با رویکرد رونق تولید آموزشهایی داده میشود.
معاون صدای رسانه ملی خاطر نشان کرد: «آبشار» ویژه برنامه صبحگاهی جمعههای رادیو ورزش با محوریت کوهستان ، بوستان و طبیعت گردی است که به ترویج فعالیتهای ورزشی گروهی در روزهای تعطیل با هدف ارتقاء سواد حرکتی در جامعه میپردازد.
به گفته وی رادیو معارف در «صبح روشن » به موضوعاتی همچون استفاده از اوقات فراغت و تابستان در جهت افزایش معلومات و مهارتهای حرفه ای ، اوقات فراغت و مباحث اجتماعی و فرهنگی، آسیب های بی توجهی به مدیریت اوقات فراغت و مباحث اجتماعی با محوریت الگوی سبک زندگی دینی میپردازد.
شاه آبادی با بیان اینکه رادیو نمایش در «گیومه »با بخشهایی همچون نمایش و آیتمهای متنوع به موضوعات شهروندی میپردازد و به مناسبتهای روز نیز اشاره میکند، گفت: رادیو سلامت در برنامههای « به زندگی سلام کن» که توسط دو تیم برنامهسازی تهیه میشود به آموزش اطلاعرسانی در خصوص مراکز برگزاری کلاس های اوقات فراغت میپردازد.
معاون صدای رسانه ملی با تاکید بر اینکه «صبح صبا» مجله صبحگاهی شاد و طنز با آیتم های متنوع است، تصریح کرد: در برنامه «روز از نو» رادیو اقتصاد فرهنگ درست اوقات فراغت با در نظر گرفتن شرایط برنامه صبحگاهی ترویج و بایستههای سفر در جهت ترویج فرهنگ سازی سفر ارزان بررسی میشود.
برنامههای عصرگاهی رادیو و تابستان
وی همچنین در ادامه به تشریح برنامههای عصرگاهی رادیو در تابستان پرداخت و گفت: برنامه عصرگاهی «ایرانشهر» رادیو ایران با بخشهای نمایش و متن به موضوع تابستان و اهمیت اوقات فراغت میپردازد و در برنامه «عصرمن» رادیو جوان، استفاده و توجه به فرهنگ و هنر، موسیقی در تابستان و اوقات فراغت جوانان است.
شاهآبادی همچنین به برنامه «عصرانه» که ایستگاه گپ و گفتگویی عصرگاهی مخاطبان در رادیو ورزش است اشاره و بیان کرد: این برنامه در فضای طنز و سرگرمی با محوریت تعمیق روحیه امید ، نشاط خودباوری و صرف فعل( ما میتوانیم ) است که سعی دارد آحاد جامعه را به نشاط و شادابی بعد از فعالیت سخت روزمره ترغیب کند.
معاون صدای رسانه ملی افزود: «ارغوان هنر» برنامهای ترکیبی ویژه عصرگاه تابستان شامل نمایش و آیتمهای متنوع که به موضوعات فرهنگی و هنری میپردازد و به مناسبتهای روز نیز اشاره میکند. همچنین برنامه « جنگ شاد عصر تابستان» باموضوعات اجتماعی از رادیو صبا پخش میشود.
میزگردها و گفتگوهایی با موضوع اوقات فراغت
وی اظهار کرد: «میزبان» رادیو ایران میزگردی با حضور مسئولان آموزش و پرورش و سایر نهادهای مرتبط درباره تابستان و اوقات فراغت است و دربرنامه «جارچی» نیز موضوعات سفر، کلاسهای آموزشی، تفریحات سالم ، فضای مجازی و اوقات فراغت بیان میشود.
به گفته شاه آبادی ، برنامه «همیشه با ورزش» رادیو ورزش در خصوص تحلیل و پیگیری برنامه ریزی متولیان ورزش کشور برای فصل تابستان و اوقات فراغت خواهد بود.
معاون صدای رسانه ملی با تاکید بر اینکه برنامه «نیم نگاه» رادیو سلامت آسیب شناسی برگزاری کلاسهای اوقات فراغت توسط ارگانهای مختلف است، تصریح کرد: رادیو گفتو گو در برنامه گفتگو محور«تابستان داغ» با حضور مهمانان و کارشناسان صاحب نام، در خصوص پیرامون مسائل مهم روز و دغدغههای تابستانی جوانان صحبت میکنند. همچنین در برنامه «گفتگوی اجتماعی»به آسیب شناسی اوقات فراغت جوانان در تابستان؛ بررسی عملکرد مسئولان و نهادهای ذیربط دراین حوزه به شیوه مطالبه گرایانه میپردازد.
برنامههای طنز رادیو و اوقات فراغت
وی درباره ویژه برنامههای طنز رادیو و اوقات فراغت در تابستان سال جاری تصریح کرد: در «کوی نشاط» و «صبح جمعه با شما» رادیو ایران نمایشهایی با موضوع اوقات فراغت کودکان ، سفر، کلاسهای تابستانی ، بیکاری ، تفریحات سالم ، فضای مجازی، شروع تابستان و گرما پخش میشود.
شاهآبادی اضافه کرد: در «نیشدارو» نیز موضوعات سرگرمی و طنز با استفاده از آسیبهای اجتماعی و فرهنگی بیان میشود و رادیو فرهنگ نیز در برنامه مجلهای «نیشدارو» به حوزه طنز و شاخه های مختلف آن میپردازد.
معاون صدای رسانه ملی خاطر نشان کرد: «صبح چهار فصل» رادیو نمایش برنامهای ترکیبی نمایشی با رویکرد طنز شامل نمایش و گزارش مربوط به موضوع اصلی طرح شده در نمایش است و این رادیو همچنین در برنامه «فوتبال قجری» در قالب طنز به ورزش فوتبال در روزگار قاجار می پردازد و بخشی از معضلات آن روزگار را بیان میکند.
وی افزود: دربرنامه «صبا چی میگه؟» معضلات اجتماعی و فرهنگی در قالب روایت و نمایش به صورت طنز و روش صحیح برخورد با این معضلات از زبان صبا گفته خواهد شد.
شاهآبادی میگوید که در برنامه «بومرنگ» بازتاب مسائل مختلف در حوزه جامعه، فرهنگ ، سلامت و... در زندگی بشری به زبان طنز با رویکرد تابستان است.«کارت قرمز» جنگی شاد با موضوعات ورزشی در قالب طنز است.
وی ادامه داد: «یک روز خط خطی» بخشهای مختلف طنز با موضوعات اجتماعی، فرهنگی و هنری، یادی از پبشکسوتان و درگذشتگان حوزه طنز ، گفت و گو با هنرمندان است.
ورزش و اوقات فراغت
معاون صدای رسانه ملی در باره برنامههای ورزش و اوقات فراغت رادیو برای تابستان جاری هم گفت: رادیو ایران در برنامه «ورزش ایران» وضعیت سرانه ورزشی تهران و شهرستانها را بررسی و در «وقت اضافه» مسائل مدارس فوتبال در کشور را پیگیری میکند.
وی اضافه کرد: رادیو ورزش با برنامه «ورزش ایران»که هفتهنامه تخصصی رشتههای ورزشی دارای جایگاه اجتماعی و قهرمانی است به موضوع ورزشهای آبی و فصل تابستان میپردازد.
شاهآبادی بیان کرد: در «ورزش همگانی» رادیو سلامت موضوع ورزش و اوقات فراغت مطرح میشود. رادیو گفتگو در «ورزش بدون ویرایش» چالشهای حوزه ورزشهای تابستانی، کلاس های ورزش را بررسی میکند. همچنین رادیو تهران در برنامه «تهران ورزشی» به مشارکت در برگزاری مسابقات تابستانی با همکاری انجمن ها و فدارسیونهای ورزشی دعوت میکند.
معرفی بازیهای محلی از رادیو
به گفته وی قرار است بازیهای محلی نیز از رادیو معرفی شود که در همین خصوص رادیو ایران در برنامه «صفحه من» به معرفی بازیهای بومی محلی با استفاده از ایران یاران میپردازد. گفتگو با کارشناسان آموزش و توصیه به والدین برای استفاده مناسب از اوقات فراغت فرزندان ،پیگیری مشکلات خانواده ها در ارتباط با کلاسهای فوق برنامه تابستانی از دیگر بخشهای این برنامه است.
شاهآبادی گفت: رادیو فرهنگ در «هفت کوچه» ضمن آشنایی مخاطبان با فرهنگ مناطق مختلف ایران به معرفی بازی های محلی،سفر، گردشگری و ارتباط با مراکز استان هامیپردازد. «آیش» نیز به ارزش بخشی به روستا از طریق معرفی فرهنگ و آداب و رسوم میپردازد.«کتابک» مروری بر بازی های سنتی برای ایام فصل تابستان است. ضمن اینکه رادیو پیام در راستای توسعه ورزش همگانی به معرفی بازیهای محلی و کودکی نسل های گذشته میپردازد.
تابستان و برنامههای فرهنگ کتابخوانی
وی در خصوص برنامههای فرهنگ کتابخوانی رادیو در تابستان امسال اظهار داشت: در «تالار آیینه» رادیو ایران کتاب های خوب و مناسب برای اوقات فراغت معرفی میشود.
معاون صدای رسانه ملی افزود: در «رادیو کتاب» فرهنگ کتاب و کتابخوانی ترویج میشود. «سفرنامه خوانی» با خوانش سفرنامه ها توسط مولفان اثر با هدف ترویج سفر فرهنگی و اوقات فراغت، «سی مجموعه» معرفی مجموعه داران و کلکسیونرها و گفت و گو با ایشان و «گفتارش» گفت و گو و گزارش در خصوص اوقات فراغت و فصل تابستان ، «در کوچه آفتاب» برداشتهای از وقایع تاریخی،فرهنگی با نگاه طنز، کتاب و کتاب خوانی،گردشگری، و...از دیگر برنامههای رادیو فرهنگ است.
شاهآبادی افزود: در «راه شب بامداد یکشنبه» رادیو ایران نحوه پر کردن اوقات فراغت در فرهنگ های گوناگون و اقوام متنوع ایران بزرگ بررسی میشود. رادیو سلامت در «کافه سلامت» به اوقات فراغت و کتابخوانی، کلاسهای آموزشی و اوقات و سفر میپردازد.
رادیو و برنامه های شبانه برای اوقات فراغت جوانان
وی به برنامههای شبانه رادیو برای اوقات فراغت جوانان در تابستان اشاره و تصریح کرد: رادیو جوان در «شبهای جوانی» ضمن گفتگو با جوانان از خلاقیت و نوآوری جوانان با توجه به اوقات فراغت و نوآوری جوانان در حوزه تولید میگوید.«راه شب بامداد شنبه» های رادیو ایران از برنامههای شبانه برای اوقات فراغت جوانان است که ضمن معرفی مشاغل شبانه سعی دارد اوقات فراغت جوانان را پر کرده و از ظرفیتهای شبانه برای اوقات فراغت جوانان میگوید. همچنین«گپ آهنگ» جنگ شبانگاهی رادیو ورزش در فصل تابستان با رویکرد اطلاع رسانی- خبری، تحلیلی - ورزشی است.
رادیو ، والدین و پر کردن اوقات فراغت فرزندان
شاهآبادی به برنامههای رادیو برای والدین و پر کردن اوقات فراغت فرزندان پرداخت و گفت: در «خانه و خانواده» رادیو ایران کارشناسان مربوطه درباره اهمیت اوقات فراغت در تابستان صحبت میکنند.
معاون صدای رسانه ملی ادامه داد: برنامه اذان گاهی «به افق آفتاب» در راستای آموزش به پدر و مادر برای چگونگی پر نمودن اوقات فراغت فرزندان بر اساس تعالیم اسلام است.
شاهآبادی میگوید که برنامه «نمودار» نیز آموزش های اقتصادی برای خانواده ها دارد. کارآموزی و کار آفرینی برای جوانان، بیان شاخص های اقتصادی برای توسعه و تقویت اوقات فراغت ، رابطه دانش ، کار و تولید از دیگر بخش های این برنامه است.
وی با بیان اینکه رادیو جوان در «شمارش معکوس» به موضوع خانواده و اوقات فراغت جوانان میپردازد، گفت: برنامه «گلخونه» رادیو ورزش در راستای ارتقای سوادحرکتی خانواده با توصیه های کارشناسان خبره در قالب جنگ ورزشی - تفریحی برای خانواده ها برنامهریزی برای استفاده بهینه از اوقات فراغت نوجوانان در فصل تابستان است.
معاون صدای رسانه ملی تاکید کرد: این روزا که همه آموزشگاهها به فکر استعداد یابی فرزندان هستند، رادیو ورزش در برنامه«دانشکده استعداد یابی» به استعدادیابی در کودکان و نوجوانان با رویکرد جهت دهی مناسب خانواده ها برای شناسایی استعداد های فرزندانشان و تقویت ورزش قهرمانی در نوجوانان میپردازد.
شاهآبادی افزود: رادیو معارف در برنامه «سلام زندگی» به مدیریت رسانه ای فرزندان در خانه و خانواده ، مهارت های زندگی در اوقات فراغت و راهکارهای خانوادگی و تربیت دینی فرزندان و کلاسهای تابستانی میپردازد. رادیو سلامت در «خونه زندگی» از نقش خانواده ها در بهینه گذراندن اوقات فراغت فرزندان میگوید.
رادیو تهران نیز در برنامه «خانه ما» توصیههایی برای غنی سازی اوقات فراغت توسط والدین دارد و بر سفرهای دسته جمعی با محور ایران گردی تاکید میکند.
سهم فناوری در سپری نمودن اوقات فراغت
به گفته وی قرار است در برنامههای رادیویی برای تابستان سهم فناوری در سپری نمودن اوقات فراغت نیز بررسی شود که به همین منظور در «رهاورد» رادیو ایران از نقش و سهم فناوری در سپری نمودن اوقات فراغت صحبت میشود.
معاون صدای رسانه ملی ادامه داد: خلاقیت در مدیریت عملی اوقات فراغت، تبیین و ترویج رهاوردهای علمی برای بهبود اوقات فراغت با رویکرد آموزشی از دیگر موضوعات این برنامه است. در «کاوشکر» رادیو جوان از اوقات فراغت جوانان گفته میشود.
کار آفرینی و اوقات فراغت
شاهآبادی کار آفرینی و اوقات فراغت را نیز از دیگر موضوعات محوری برنامههای رادیو در تابستان برشمرد و بیان کرد:«خاص باشید» رادیو ایران به موضوعاتی همچون کارآفرینی و اوقات فراغت، برنامه های خاص اوقات فراغت برای جوانان و شاخص های اوقات فراغت خاص میپردازد.
نکات ایمنی اوقات فراغت ومعرفی تغذیه و نوشیدنیهای تابستانی
وی تاکید و تشریح نکات ایمنی در اوقات فراغت را نیز از دیگر محورهای موضوعی برنامههای رادیویی در تابستان عنوان و خاطر نشان کرد: در «بهتر است بدانیم» رادیو ایران موضوعاتی همچون آسیبهای محیطی و اجتماعی در برنامههای اوقات فراغت مطرح میشود. بیان نکات ایمنی برای صیانت از سلامت جوانان در برنامه های اوقات فراغت ، سوانح و حوادث احتمالی مکان های اجرای برنامههای اوقات فراغت از دیگر موضوعات است.
معاون صدای رسانه ملی گفت: رادیو فرهنگ در « با فرهنگ سفر کنیم» به بیان فرهنگ سفر، ایمنی و سلامت در سفر و جهان از نگاه گردشگران دوچرخه سوار میپردازد.
شاهآبادی افزود: در «کوچه سلامت پلاک 102» نکات ایمنی و پیشگیری از غرق شدگی در سواحل دریا و مراکز استخرها بیان میشود و برنامه 30- 60آموزش ایمنی سفر در تابستان است.ضمن اینکه «کارگاه سلامت»راههای پیشگیری از بیماری های شایع در فصل تابستان و درمان آن در صورت بروز است. «جوونی اینجا» برنامه محیطی در فرهنگسراها به منظور ارائه راهکارهای مناسب برای سبک زندگی سالم و شناخت و پیشگیری از بیماریها است.
شاه آبادی تصریح کرد: رادیو سلامت در برنامه «دارچین» به معرفی سوغات شهرهای مختلف از نظر مواد غذایی و در «غذا،سلامت،زندگی» به معرفی مواد غذایی رایج در شهرهای مختلف و ارزش غذایی آنها میپردازد.
«مجله پزشکی» معرف خوراکی هاو نوشیدنی های تابستانی، میوه های تابستانی و نحوه استفاده از مواد غذایی در سفر است.
مسابقههای رادیو در تابستان
وی از تهیه مسابقات رادیویی برای تابستانم خبر داد و گفت: رادیو ایران که چند وقتی است با مسابقه «یک ،دو،صدا» بهترین ها را در حوزه گویندگی انتخاب میکند این بار با برگزاری مسابقه بازیگری برای جوانان اوقات خوبی رابرای سرگرم کردن آنها فراهم میکند.
معاون صدای رسانه ملی افزود: رادیو فرهنگ با مسابقه «چارانه» که در چهارحوزه (اطلاعات عمومی، میراث فرهنگی، اطلاعات جدولی و اطلاعات فرهنگی، هنری) است لحظات خوشی را برای اوقات فراغت مردم به وجه باستانی ایران می پردازد.
دیگر برنامههای رادیو
شاهآبادی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «راه شب بامداد سه شنبه و پنج شنبه»های رادیو ایران به موضوع تابستان و اوقات فراغت اختصاص دارد که در قالب متن ، گزارش و تلفن های مردمی میباشد .
وی اضافه کرد: «راه شب بامداد دوشنبه» ها مشتمل بر قصه، حکایت، معرفی کتاب و موسیقی است. «پلاک هشت» ضمن معرفی آثار هنری اماکن مرتبط با دفاع مقدس در بارهی موزه ها ، برنامه ها و نمایشگاههای مربوطه صحبت میشود.رادیو جوان با «خط آزاد» به اهمیت اوقات فراغت برای جوانان و لزوم برنامه ریزی در ایام تابستان میپردازد.
معاون صدای رسانه ملی افزود: رادیو معارف در «نشان عفاف» به زندگی عفیفانه، حجاب و عفاف، شاخصها ، پشتیبانها و چالشهای حجاب و عفاف خصوصا در فصل گرما میپردازد.ضمن اینکه «باغ تماشا» ترویج سبک زندگی دینی در قالب نمایش رادیویی با استفاده قالب سرگرمی برای ترویج ارزش های دینی است.
شاهآبادی تصریح کرد: رادیو سلامت در «افق روشن» به فضاهای عمومی شهر و اوقات فراغت میپردازد.«پشت پلک صبح»برنامه ریزی هدفمند برای مدیریت اوقات فراغت و مصادیق کاربردی مدیریت اوقات فراغت است.
وی با بیان اینکه « کافه سلامت بهداشت وتندرستی» شیوههای پر کردن اوقات فراغت با کمترین هزینه است، اذعان کرد: رادیو اقتصاد با دو برنامه «ایستگاه98 » و «نود و هشتی ها» به چگونگی گذراندن اوقات فراغت با صرفه میپردازد. «چرتکه» تفریحات ارزان برای تابستان است و رادیو تهران در برنامه«سعادت آباد» از ایجاد پویشهایی برای تعامل با مخاطب در فصل تابستان و با برنامه «چراغ»از غنیسازی اوقات فراغت از منظر جامعهشناسی صحبت میکند.
معاون صدای رسانه ملی گفت: در فواصل پخش رادیو ایران نیز بخشهایی با موضوع بیین ارزش وقت و زمان و غنیمت شمردن فرصتهای عمر با بهره گیری از آیات، احادیث، روایات و سخنان بزرگان و کارشناسان، بیان نقش اوقات فراغت در سلامت روح و روان فرد و جامعه، اوقات فراغت و سازندگی اخلاقی و شکوفایی اقتصادی، اوقات فراغت و ایجاد نشاط و رضایت و سرزندگی در فرد و جامعه، برنامه ریزی برای اوقات فراغت، پیشنهاد کارهایی برای اوقات فراغت: ورزش، مطالعه، آموزش و کسب مهارت های مختلف، تببین نقش خانواده ها و مسئولان برای برنامه ریزی اوقات فراغت بیان میشود.
سهم نوجوانان در برنامههای تابستانی رادیو
شاهآبادی به سهم نوجوانان در برنامههای تابستانی رادیو اشاره و بیان کرد: «فکرانه» رادیو فرهنگ قصد دارد، خلاقیت های نهفته و وجوه پنهان کودک را نشان دهد و این فرصتی برای خودشناسی او و نیز دست مایه ای برای رشد استعدادهایش از دوران کودکی است امری که آشنایی با آن در هنگام کودکی می تواند زمینه ساز شکل گیری فرد و استعدادهایش شود بخصوص در جهان سرشار از وجوه فناوری و گذشت شتابناک زمان در عصر حاضر باید این فرصت های اندک را غنیمت دانست تا کودک را با سرمایه های وجودی خودش مواجه سازیم و فردیت و شخصیت او را پیش از آنکه با اضطراب های حاصل از دوران بلوغ و سرگشتی های جوانی مواجه گردد ، با جهانی سرشار از هنر و تفک غنا بخشیم.
وی گفت: «جوانهها» مجله ی ادبی و هنری برای نوجوانان در قالب های مختلف با هدف پرکردن اوقات فراغت است و«قهرمان فردا» برنامه تخصصی ورزش نوجوانان با رویکرد تشویق و ایجاد انگیزه کسب موفقیت های ورزشی در حوزه ورزش قهرمانی و حرفهای و اوقات فراغت تابستان است.
معاون صدای رسانه ملی اضافه کرد: رادیو معارف در«پنجره» به آشناسازی نسل نو با تاریخ و ارزش های انقلاب در قالب مستند رادیویی ، طرح های کار و تلاش و جوانان در اوقات فراغت در قالب مستند رادیویی میپردازد.
شاهآبادی در پایان تصریح کرد: «پشت پلک صبح» رادیو سلامت غنی سازی اوقات فراغت برای نوجوانان است.ضمن اینکه« سیبک و قصه های مادربزرگ» آموزش شیوه های گذراندن اوقات فراغت به فرزندان است.