باستانی پاریزی، تصویری میشود
اولین دوره جایزه با محوریت تصویرگری آثار مکتوب استاد محمدابراهیم باستانی پاریزی با عنوان پاریز تا پاریس برگزار میشود و امیدواریم این رویداد سالانه با تمرکز بر آثار بزرگان و فرهیختگان ایران برگزار شود.
به گزارش ایلنا، سیدعباس دعایی (موسس، طراح و مجری جایزه "آینهدار دوران") گفت: علاقمندان و هنرمندان تصویرساز میتوانند از سایت www.aynehdaran.com جهت ثبت نام و آشنایی بیشتر با آثار استاد باستانی پاریزی بهره ببرند. مرکز همایشهای بینالمللی دانشکده ادبیات نیز بهعنوان دبیرخانه این جایزه معرفی شده است و هنرمندان برای ارسال آثارشان باید به دفتر آینهدار دوران که در سایت آورده شده است مراجعه کنند و اصل کار را ارائه بدهند.
وی افزود: آثار برگزیده، در کتاب ”آینه دار دوران “، از انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، به چاپ میرسند. هنرمند برتر امتیاز طراحی جلد کتاب ”آینه دار دوران ” را خواهد داشت و سه هنرمند برگزیده، از سوی موزه هنرهای معاصر، جهت سفر پژوهشی، به شهرک بین المللی هنر پاریس (سیته)، معرفی خواهند شد.همچنین هنرمندان برگزیده، میهمان سفر به کرمان برای دیدار از میراث فرهنگی و زیبایی های این استان میشوند و به هنرمندان برگزیده، پس از نمایش آثار در دانشگاه تهران، لوح تقدیر و گواهی همکاری، اهدا میشود.
دعایی اعلام کرد: مهلت ارسال آثار تا آخرین ساعت اداری روز دوشنبه ٢٩ مهرماه ١٣٩٨ است و زمان اعلام هنرمندان برگزیده، دی ماه هم زمان با سالروز تولد استاد باستانی پاریزی است.
او با اعلام این نکته که این جایزه با پشتیبانی موسسه رز آبی برگزار می شود گفت: دی ماه گذشته لوگوی این رویداد که توسط هنرمند عزیز آقای حسن روحالامین طراحی شد به همراه سایت طراحی در باغ موزه نگارستان اندیشه دانشگاه تهران رونمایی شد.
دعایی تصریح کرد: "آینهدار دوران" لقبی است که برای استاد محمدابراهیم باستانی پاریزی انتخاب شده است و به خاطر علاقهای که به آقای باستانی پاریزی داشتیم در سال ۹۵ به گروه تصویرگری "آمیدا" پیشنهاد داده شد آثار مکتوب ایشان را تصویرگری کنند. برای این کار جلساتی با مرکز کرمانشناسی گذاشتیم و با اجازه از خانواده آقای باستانی پاریزی به این نتیجه رسیدیم که هر کسی میخواهد با آثار ایشان آشنا شود، ابتدا باید با کرمان آشنا شود. بعد با هماهنگیهایی که با مراکز ارگ جدید و استانداری کرمان انجام دادیم پیگیر شدیم که گروه تصویرگری را به کرمان ببریم و آنها را با کرمان و استاد باستانی پاریزی آشنا کنیم تا بتوانند از آثار ایشان تصویرگری مناسبی کنند. در همین راستا گروه تصویرگر مدعو هر کدام به انتخاب خودشان یکی از کتابهای آقای باستانی پاریزی را انتخاب کردند و ما توانستیم حدود ۴۰ اثر هنری از این گروه تهیه کنیم.
او افزود: این آثار را اردیبهشتماه سال ۹۵ در قالب یک کتاب با نام "آینهدار دوران" چاپ کرده و در کتابخانه ملی رونمایی کردیم. البته با پیشنهاد بنیاد ایران شناسی، این کتاب به صورت دو بخش بود؛ بخش علمی و بخش هنری. در بخش هنری آثار تصویرگری را گذاشتیم و در بخش علمی مطالبی که از پیش در مورد استاد باستانی پاریزی نگاشته شده بود و میتوانست قابلیت ارائه به مراکزی مثل یونسکو را برای ثبت شخصیت ایشان داشته باشد استفاده کردیم. کتابخانه ملی هم برای بزرگداشت استاد باستانی پاریزی یک مراسم برگزار کرد و این کتاب را جزء انتشارات خود قرار داد. پس از آن آثار به مدت یک هفته در دانشگاه تهران که خانه دیگر استاد شناخته میشود به نمایش درآمد. آنجا آقای دکتر حبیبالله صادقی که مشاور طرح بودند پیشنهاد به وجود آمدن جایزهای با نام استاد باستانی پاریزی را دادند که این کار به صورت ملی انجام شود و ما هم از این پیشنهاد استقبال کردیم. پس از این داستان، شرکت ملی صنایع مس ایران که مسئولیتهای فرهنگی نیز دارد، به این نتیجه رسیدند که از یک کار فرهنگی با کیفیت حمایت کنند و چون یکی از بخشهای این شرکت، مس کرمان است و آقای باستانی پاریزی هم یکی از اعتبارهای شهر کرمان هستند، آنها از این کار حمایت کردند و آثار هنرمندان را خریداری کردند و ما این آثار را از طرف شرکت ملی مس کشور به دانشگاه تهران اهدا کردیم. دانشگاه تهران هم آثار هنرمندان را به باغ موزه نگارستان تحویل داد و قرار شد آثار در آنجا نگهداری شود.