کارگاه آموزشی "حفاظت مردمی از میراث فرهنگی" برگزار شد
کارگاههای آموزشی "حفاظت مردمی از میراث فرهنگی" به همت واحد حفاظت و مرمت مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در این مجموعه برگزار شد.
به گزارش ایلنا، کارگاههای آموزشی "حفاظت مردمی از میراث فرهنگی" با هدف آشنایی مردم با نحوه حفاظت و نگهداری آثار تاریخی و میراث فرهنگی کشور با تکیه بر نگاه تخصصی و آکادمیک کارشناسان این حوزه، به مدت ۳ روز در محل ضلع جنوبی کاخ اختصاصی نیاوران میزبان علاقه مندان شد.
آموزش شیوه برخورد غیرتخریبی با آثار در موزهها و محوطههای تاریخی در هنگام بازدید، آموزش شیوههای حفاظت و مرمت به کارشناسان و دانشجویان و همچنین آشناسازی عموم با تنوع زیستی باغ نیاوران از دیگر اهداف برگزاری این کارگاههای آموزشی است.
ایستگاه مشاهده پرندگان با دوربینها و تلسکوپهای تخصصی به همراه نمایش فیلم از تنوع زیستی باغ نیاوران، کارگاه فرش با محتوای رنگرزی الیاف، طراحی نقش فرش و همچنین بافت و مرمت فرش، آموزش کاربرد تست ترموگرافی و نشتی در حفاظت و نگهداری، کارگاه مرمت نقاشی رنگ روغن روی بوم، بافته، کاغذ و صحافی و همچنین کارگاهی با موضوع آثار تاریخی از دریچه میکروسکوپ از جمله فعالیتهای این رویداد سه روزه بود.
همچنین در بخش دیگر این برنامه، کارگاه آموزش مرمت سفال، تور تنوع زیستی باغ نیاوران، نمایش عروسکی پشت دار قالی با موضوع معرفی آسیبهای انسانی و کارگاه "با میکروسکوپ به آثار تاریخی نگاه کنیم" ویژه کودکان اجرا شد.
فهم بهترِ حفاظت جامع از میراث فرهنگی
محمدحسن طالبیان (معاون میراث فرهنگی) نیز ضمن بازدید از این رویداد آموزشی گفت: برگزاری چنین دورههای آموزشی در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نشان دهنده نگاه جامع این سازمان به موضوع حفاظت است و این آموزشها به فهم ما از حفاظت جامع در حوزه میراث فرهنگی کمک میکند.
معاون میراث فرهنگی کشور به اهمیت آموزش چگونگی حفاظت از میراث فرهنگی به کودکان اشاره کرد و گفت: هر دانشی که از گذشته بوده سرشار از تجربه و علم است و آموزش حفاظت از میراث فرهنگی و چگونگی مرمت آن به کودکان به عنوان آینده سازان کشور به حفظ میراث فرهنگی کمک میکند. چراکه اگر این آموزشها به درستی انجام شود و کودکان بیاموزند که در جهت حفاظت از میراث فرهنگی چه مواردی را باید رعایت کنند، به حافظان میراث فرهنگی تبدیل میشوند.
طالبیان در ادامه افزود: مهمترین دلیل برگزاری چنین دورههایی، ارتباط آن با مخاطبین و مردمی است که در واقع صاحبان اصلی میراث فرهنگی هستند و این آموزشها کمک میکند تا جامعه با موضوع حفاظت و مرمت آثار تاریخی آشنا شده و هر یک از افراد به حافظان میراث فرهنگی تبدیل شوند و این رسالت بسیار بزرگی است.