خبرگزاری کار ایران

شناسایی بیش از ۲۲۰ اثر و محوطه تاریخی در لارستان

شناسایی بیش از ۲۲۰ اثر و محوطه تاریخی در لارستان
کد خبر : ۷۵۰۵۴۳

فصل اول برنامه مطالعاتی بررسی‌های باستان‌شناسی لارستان، در راستای تکمیل نقشه و اطلس باستان‌شناسی ایران، به شناسایی بیش از ۲۲۰ اثر و محوطه تاریخی منجر شد.

به گزارش ایلنا، علیرضا سرداری (سرپرست هیأت باستان شناسی لارستان) با اعلام خبر شناسایی بیش از ۲۲۰ اثر و محوطه تاریخی در لارستان، گفت: برنامه مطالعاتی بررسی‌های باستان شناسی لارستان در راستای تکمیل نقشه و اطلس باستان شناسی ایران زیر نظر پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه و با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس در حال انجام است.

عضو هیأت علمی پژوهشکده باستان شناسی افزود: لارستان که در واقع جزو اولین شهرستان‌ها در تقسمیات مدرن کشوری از دهه اول ۱۳۰۰ محسوب می‌شود، یکی از شهرستان‌های بزرگ ایران است که در حال حاضر بخشی از قلمرو لارستان بزرگ یا لارستان کهن در جنوب فارس به شمار می‌آید.

او خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، لارستان منطقه بینابینی و دالان ارتباطی فرهنگ‌های پیش از تاریخی و تاریخی حوزه مرکزی فارس (انشان) با سواحل و پسکرانه‌های خلیج فارس بود.

وی افزود: این منطقه از منظر تاریخی، حوزه فرهنگی- تاریخی مستقلی نیز محسوب می‌شود که براساس مدارک باستان شناسی پیشینه سکونت در آن از دوران پارینه سنگی (عصر حجر) درحدود ۱۰۰ هزار سال پیش ثابت شده است.

سرداری اظهار داشت: در ادامه شواهدی از جوامع هزاره پنجم قبل از میلاد معروف به فرهنگ باکون نیز در این منطقه شناسایی شده که تداوم زندگی اجتماعی پیش از تاریخ تا دوره هخامنشی ادامه یافته است.

به گفته این باستان شناس، شواهد باستان شناسی نشان می‌دهد که لارستان در دوران اشکانی، ساسانی و اسلامی یکی از پرجمعیت‌ترین سرزمین‌های ایران بوده که حضور بقایای زیادی استقرارها، شهرها و بناهای این دوران مانند قلعه‌ها، آتشکده‌ها، قنات‌ها، آب انبارها، پل‌ها و همچنین گورهای سنگ چین منتسب به عشایر کوچرو دلالت بر این امر دارد و مدارک تاریخی و زبان شناسی همخوانی دارد.

سرپرست هیأت باستان شناسی افزود: فصل اول این بررسی‌ها در حال حاضر در بخش‌ها و دهستان‌های شمالی این شهرستان مانند جویُم، بنارویه، کاریان، اِوَز، بیدِشهر، دهفیش و فیشوَر در حال انجام است که در نتیجه آن بیش از ۲۲۰ اثر و محوطه تاریخی شناسایی شده و در ادامه در قسمت‌های جنوبی مانند بَیرَم، صحرای باغ و بالاده ادامه خواهد یافت.

او در پایان تصریح کرد: این برنامه که می‌تواند پایه‌ای برای شناخت توالی فرهنگ‌های تاریخی منطقه، کاوش‌های باستان شناسی، حفاظت و احیای آثار تاریخی، رشد گردشگری و پایش طرح‌های عمرانی شهرستان قلمداد شود، با همکاری فرمانداری ویژه، شورای شهر، شهرداری و بخشداری‌ها و دفتر نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان لارستان عملیاتی شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز