صالحی:
کتابخوانی باید بهعنوان رکن اساسی مورد توجه قرار گیرد
وزیر ارشاد تاکید کرد که کتابخوانی باید بهعنوان رکن اساسی مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدعباس صالحی در اختتامیه مراسم معرفی پنجمین پایتخت کتاب ایران ضمن خیرمقدم به فعالان عرصه کتاب یادآور شد: وقتی پنجسال پیش سخن از برگزاری پایتخت کتاب مطرح شد به این فکر کردیم این حرکت میتواند مبنایی برای توسعه فرهنگی در کشور باشد. تمامی رویشهای انسانی و فناوران از طریق کتاب صورت پذیرفته و با همین نگاه میتواند اتفاقات گذشته را مرور کرد.
وی افزود: بیش از 450 شهر و 5 هزار و 500 روستا پابهپای همدیگر برای پایتختی و برگزیدگی در عرصه کتاب با یکدیگر رقابت کردند و این رقابت باعث رشد خلاقیت در این عرصه شده و این میتواند زمینهساز شکار ایدهها باشد. با اینکه قابل توجهی که میتواند زیربنا برنامهریزی برای طرحهای دیگر مطرح شود.
سید عباس صالحی با بیان اینکه توسعه اجتماعی به پویشهای اجتماعی نیاز دارد، گفت: زمانی که ما برنامه را آغاز کردیم نمیدانستیم چه کسانی پای کار تعویض کتاب خواهد بود و اکنون ما سه هزار نفر از فعالان خصوصی عرصه ترویج کتاب در سراسر کشور را شناسایی کردهایم و این باعث اتصال حلقههای مختلف شهری، استانی و ملی میشود و ما امروز به چنین مرحلهای نزدیک شدهایم.
وی افزود: توسعه اجتماعی نیز فقط مبنای مردمی دارد و دولتها حداکثر میتوانند تسهیلکننده این ایده باشند. جریانی که این 5 سال اتفاق افتاد هر چند یک حرکت پوینده بود اما باید الگوی رقابتی سایر حوزهها نیز باشد.
صالحی با تقدیر از همکاران خود در وزارتارشاد برای برگزاری این جشنواره خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به توسعه پایدار ملی دست یابیم توسعهفرهنگی بر هر چیز دیگری تقدم دارد و در عرصه فرهنگی نیز کتاب و کتابخوانی بر هر چیز دیگری تقدم دارد و باید بهعنوان رکن اساسی مورد توجه قرار گیرد. تمامی افرادی که در حلقههای وسیع کتاب قرار میگیرند باید مورد تقدیر و توجه ویژه واقع شوند.