استقبال اهالی استان گلستان از تولید سریال «مختومقلی»؛
شاید سالها تحصیل در دانشگاه فاقد این میزان از اثرگذاری مثبت باشد
اسماعیل جاجرمی (شاعر معاصر اهل گنبدکاووس) از تولید سریال «مختومقلی فراغی» شاعر و عارف ترکمن حمایت کرد.
به گزارش ایلنا، اسماعیل جاجرمی (شاعر معاصر اهل گنبدکاووس) با نگارش یادداشتی از تولید سریال «مختومقلی فراغی» شاعر و عارف ترکمن حمایت کرد.
در یادداشت این شاعر گنبدکاووسی آمده است:
خبر مسرتبخش و امیدآفرین ساخت سریال از زندگی شاعر و عارف بزرگ ترکمن «مختومقلی فراغی» که در مصاحبه هنرمند گرامی جناب منوچهر آذر با مجله بانیفیلم مطرح شد، بهاری شورانگیز را در گلستان فرهنگ و هنر و ادب به ارمغان آورد.
با شنیدن این خبر مبارک، شور و اشتیاقی وصفناپذیر در جان اصحاب فرهنگ و هنر و موسسات و بنیادهای فرهنگی هنری دمیده شد و رویش هیجانی تازه و ترد سرتاسر وجود عاشقان و دلسوختگان فرهنگ و هنر و باشندگان استان گلستان بویژه قوم نجیب ترکمن را فرا گرفت.
پرواضح است که یکی از جلوههای بالندگی و اعتلای توسعه همهجانبه کشور، گرایش به نخبهپروری و تکریم و تجلیل از نخبگان و مشاهیر دینی، علمی، فرهنگ هنری، ادبی، اقتصادی و... است که بارها و بارها در بیانات مقام معظم رهبری بر آن تأکید گردیده و این مهم بر گردن همه مسئولان و احاد ملت ایران نیز سنگینی میکند.
این امر تا بدان پایه از اهمیت برخوردار است که هماکنون نام کشور ایران همواره با نام فردوسی، حافظ، سعدی، خیام و مولوی در سراسر گیتی در اذهان شکل میگیرد.
فردوسی بزرگ در ابیاتی از سند افتخار ایران (شاهنامه) میفرماید:
بناهای آباد گردد خراب
زباران و از تابش آفتاب
پی افکندم از نظم کاخی بلند
که از باد و باران نیابد گزند....
بدون شک دیوان اشعار سراسر حکمت و پند و اندرز مختومقلی فراغی که با معصومیتی آکنده از شیره جان مطهر شاعر و عارف دلسوخته ترکمن خلق شده، کاخی است عظیم و زوالناپذیر از معرفت و دانش و بینش که با زلالیت روح بزرگ مختومقلی، تزیین و با قدرت و صلابت و استادی او تضمین گردیده است.
دیوان مختومقلی سندی است متقن از تفوق فرهنگی اقوام ایرانی در جهان و منشوریست مبرهن و راهگشا از جامعهشناسی، زیستن، عبودیت، طی طریق و تعامل انسانی برای نسل جوان و ملت ایران و جهان بشری.
به جرات میتوان گفت: علتالعلل پریشانیها و جنگها و کشتارهای امروز ، نتیجه تغافل دیروز بشر از دستآوردهای مشاهیر و نخبگان خویش است.
چراکه اگر بشر بهجای ایجاد زرادخانههای کشتار جمعی و به جای سیاستهای دروغین بشر دوستانه، به تبلیغ و تبیین اندیشهها و نظرات بزرگان و مشاهیر بپردازد، این جهنم عظیم وحشت و ترور و قتل و غارت جهانی تبدیل به بهشتی سراسر نشاط و آرامش و معرفت خواهد شد.
در این فقره سهم نویسندگان، شاعران، روزنامهنگاران، هنرمندان و فیلمسازان به مراتب بیش از سایر اقشار خواهد بود.
چراکه اگر سریال زندگی مختومقلی تولید و زوایای زیبای روح بزر گ شاعر و نحوه زیست و سلوک و ذکر و خودسازی و خودشناسی وی در معرض تماشای مردم بویژه نسل جوان قرار گیرد، آثار آن از سالها مطالعه و تحقیق و تلقین به مراتب بیشتر خواهد بود و توان مثبتی که از این جهت به جامعه تزریق میشود، چون آبشخوری معنوی و الهی دارد تاثیرات مثبت و آنی در فکر و ذهن و اخلاق و رفتار جامعه خواهد گذاشت که شاید سالها تحصیل در دانشگاه فاقد این توان باشد.
با ظهور فرصتی به بزرگی فضای مجازی و تاثیر سریع و ماندگار محصولات بصری، ساخت سریال ۱۳ قسمتی زندگی مختومقلی که با همکاری دو کشور ایران و ترکمنستان قرار است کلید بخورد، میتواند گامی بزرگ در جهت ایجاد تغییر و تحول در نگرش و رفتار جامعه هدف و سوق دادن آن به سمت سعادت، شرف، پاکدامنی و کمال انسانی باشد انشاالله.
در همین راستا موسسه بزرگ فرهنگی هنری (مهر جرجان زمین) از این رخداد معنوی و فرهنگی با تمام توان پشتیبانی و حمایت مینماید.
روندگان طریقت به نیم جو نخرند
قبای اطلس آن را که از هنر عاریست..
والسلام...