خبرگزاری کار ایران

سردار حسین علایی مطرح کرد:

همه اقدامات ما در جنگ مقدس و درست نبود/می‌توانستیم زودتر وارد فرایند صلح شویم

همه اقدامات ما در جنگ  مقدس و درست نبود/می‌توانستیم زودتر وارد فرایند صلح شویم
کد خبر : ۷۱۰۶۰۴

حسین علایی می‌گوید: صدام برای مبارزه با معارضین و ما، هور را خشک کرد که منشأ ریزگردهای فعلی شده است.

 به گزارش ایلنا، نشست  نقد و بررسی مستند «زیر صفر مرزی» به کارگردانی مهدی افشارنیک در تالار ایوان شمس برگزار شد.

سردار حسین علایی در این نشست با اشاره به ویژگی منحصربه‌فرد دوره دفاع‌مقدس در مشارکت افراد گفت: علی هاشمی زمان شهادت 27 ساله بود. در زمان جنگ فضایی به‌وجود آمده بود که هرکس توانمندی داشت، بدون توجه به سن، قومیت، نژاد و... فضا و بستر رشد برای وی فراهم بود تا بتواند خود و قابلیت‌هایش را نشان دهد. از این جهت، این مستند به‌واسطه مطرح‌کردن شخصیت شهید علی هاشمی قابل تقدیر است. اما این فیلم آن چیزی که ما از علی هاشمی دیده بودیم را نتوانست ارائه کند و نشان دهد. ابهامی که در این فیلم نشان داده می‌شود را من هرگز به خاطر ندارم. در واقع هیچ‌گاه در سطح فرماندهان سپاه، موضوع جاسوسی وی مطرح نبود.

وی افزود: کار بزرگ علی هاشمی، طراحی عملیات خیبر بود. عبور از هور اقدامی بود که برای ما قبل از عملیات خیبر دور از ذهن بود، اما با شناسایی هور توسط علی هاشمی این طرح آماده شد و خیبر، مقدمه عملیات والفجر 8 گردید.

حسین علایی با اشاره به دستاوردهای عملیات خیبر گفت: ما در والفجر 8 باتوجه به تجربه خیبر توانستیم کار بزرگ عبور از اروند را ممکن کنیم. ارتش عراق یک‌سال آبادان را محاصره کرد. اما نتوانست از اروند عبور کند و خرمشهر را به آبادان متصل کند، اما ما عبور کردیم و دسترسی عراق به آب‌های آزاد را مسدود کردیم. البته در خیبر به اهداف خود نرسیدیم. اما این ناکامی پله پیروزی بزرگ والفجر 8 شد.

وی با اشاره به مطلبی که محمود دولت آبادی در خصوص مقدس بودن دفاع نوشته، ادامه داد: دفاع، مقدس است. اما جنگ مقدس نیست، همه اقدامات ما در جنگ نیز مقدس و درست نبوده است، اما باید بدانیم اگر این تلاش‌ها نبود ارتش بعثی عراق پیروز جنگ بود.

سردار علایی با اشاره به محور دوم فیلم در خصوص وضعیت امروز مناطق جنگی گفت: من از جمله افرادی بودم که مخالف عدم سکونت ساکنین مناطق مرزی در مرز بودم. از دیگر سو، مساله محیط زیست هم در زمان جنگ مورد توجه بود. ما در منطقه هور با رعایت مسائل محیط زیستی جنگیدیم و بیشترین خشک‌کردن هور توسط عراق انجام شد و صدام برای مبارزه با معارضین و ما، هور را خشک کرد که منشأ ریزگردهای فعلی شده است، در رابطه با دور کردن مردم از مرزها من با این ایده مخالف بودم و حضور مردم مرز را از تهدید به فرصت تبدیل می‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما در دوره جنگ دستگاه دیپلماسی کارآمدی برای صلح نداشتیم و به همین خاطر برخی موقعیت‌های صلح را از دست دادیم. همه جنگ‌ها برای صلح است و هیچ جنگی برای جنگ نیست. وزارت خارجه ما برای عملیات‌ها باید پیوست صلح می‌نوشت. اما همواره برای رسیدن به صلح نیاز به توافق هر دو طرف وجود دارد. بنابراین همه برای خاتمه جنگ می‌جنگیدیم، نه ادامه جنگ. من معتقدم ما در برخی مقاطع می‌توانستیم زودتر وارد فرایند صلح شویم.

جعفر شیرعلی‌نیا (پژوهشگر و تاریخ‌نگار جنگ) با تشریح وضعیت حاکم بر جامعه در دوره دفاع مقدس گفت: ما با نسلی مواجه هستیم که بدون تخصص و تجربه و سابقه در مصدر امور قرار گرفتند و هر سعی و خطای خود را موفقیت جلوه می‌دهند.

محسن رخصت طلب، از راویان دفاع مقدس در مورد شرایط ویژه دفاع مقدس گفت: امروز سالروز خاتمه جنگ جهانی اول است که آلمان بخش بزرگی از خاک خود را از دست داد و تا امروز به‌خاطر جنگ‌های جهانی در حال خسارت‌دادن است. ده‌ها جنگ در دوره معاصر رخ داد و خسارات فراوانی به کشورهای درگیر وارد شده است. از جمله حمله عراق به ایران، اما فقط در جنگ ما بود که متجاوز نه مجازات شد و نه خسارت داد.

 ایزدی در ادامه از راویان دفاع مقدس، از آخرین لحظات زندگی شهید علی هاشمی گفت. وی خاطرنشان کرد: افرادی همچون علی هاشمی تنها به‌واسطه عرق ملی و دینی تا آخرین لحظه با علم به اینکه دشمن درحال تصرف جزایر مجنون است، مقر فرماندهی را ترک نکردند. ایزدی که آخرین لحظات قبل از شهادت علی هاشمی را روایت می‌کرد، به این نکته اشاره کرد که علی‌رغم دستور مستقیم فرماندهی در خصوص عقب‌نشینی، وی از دستور تمرد کرد تا وجودش بخشی از سرزمین مادری‌اش باشد.
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز