افزایش آمار قتل روزنامهنگاران در سال ۲۰۱۸
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، امروز- دوشنبه- اعلام کرد که تعداد روزنامهنگاران و کارکنان رسانهای که در سال جاری هنگام انجام وظیفه کشته شدهاند، به ۹۴ نفر افزایش یافته است.
به گزارش ایلنا به نقل از القدس العربی، فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران از افزایش شمار قربانیان روزنامهنگار در سال جاری به ۹۴ نفر خبر داده است.
این رقم که نسبت به سال گذشته افزایش از ۸۲ نفر را نشان میدهد، سیر نزولی سه سال گذشته را تغییر داده است.
از بین این تعداد کشتهها، ۸۴ نفر خبرنگار و عکاس و ۱۰ نفر از کارکنان رسانهای از جمله رانندگان و پرسنل حفاظت هستند. روزنامهنگاران و خبرنگاران در عملیاتهای هدفمند کشتار و انفجارها و حوادث تیراندازی کشته شدهاند.
در بین این قربانیان، شش نفر زن هستند.
افغانستان به عنوان خطرناکترین مکان برای فعالیت خبرنگاران ثبت شده است به گونهای که ۱۶ نفر از نفر از کارکنان رسانهای در این کشور جان خود را از دست دادهاند.
در مکزیک نیز که خبرنگاران در بیشتر موارد مورد هدف جنایتهای سازمان یافته قرار میگیرند، ۱۱ نفر از کارکنان عرصه رسانه کشته شدهاند.
همچنین ۹ فعال رسانهای در یمن، هشت نفر در سوریه، هفت نفر در هند، شش نفر در سومالی، پنج نفر در پاکستان و پنج نفر در آمریکا کشته شدهاند.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران در بیانیهای اعلام کرد که این فهرست به نوعی بیانگر حالت بحرانی همیشگی است که سلامت روزنامهنگاران را تهدید میکند و مهمترین آن موضوع قتل وحشیانه «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد سعودی و نویسنده روزنامه واشنگتن پست است.
خاشقجی در تاریخ دوم اکتبر در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسید و تاکنون جسد وی پیدا نشده است.
«فیلیپ لروث» رئیس فدراسیون جهانی روزنامهنگاران از کشورهای عضو سازمان ملل خواسته است منشوری را در زمینه امنیت و حمایت از روزنامهنگاران تنظیم و به هیأتهای نمایندگی سازمان ملل در نیویورک ارائه دهد.
وی گفت: «این منشور با حمایت از این حرفه، واکنش ملموسی به جنایتهای اعمال شده علیه روزنامهنگاران در سایه عدم مجازات است».