یافتههای کاوشهای باستانشناسی و اموال تاریخی در فهرست آثارملی ثبت شد
در کمیته آثار ملی منقول ۴۵ اثر از ۵ استان زنجان، آذربایجان غربی، لرستان، یزد و سیستان و بلوچستان در فهرست آثار ملی منقول کشور ثبت شد.
بهگزارش ایلنا، فرهاد نظری (مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی) با اعلام خبر ثبت ۴۵ اموال تاریخی گفت: این تعداد در حالی در فهرست آثارملی منقول به ثبت رسید که ۷۰ پرونده مورد بحث و بررسی کارشناسان و صاحبنظران اموال فرهنگی تاریخی و میراثفرهنگی قرار گرفت.
به گفته او، در این نشست آثاری از کاوشهای باستان شناسی گورستان جزلان تپه طارم استان زنجان متعلق به عصر آهن، ۱۲ اثراز موزه مردم شناسی استان سیستان و بلوچستان حاصل یافتههای کاوشهای باستانشناسی صورت گرفته در سالهای ۷۶ تا ۸۹ در گورستان شهر سوخته با قدمت هزاره سوم قبل از میلاد، شامل پیکرههایی از جنس سنگ مرمر، جامهای منقوش سفالی، پیاله و جامهای مرمری، مهره صابونی و سرمه داندر فهرست آثار ملی منقول کشور به ثبت رسید.
وی با اشاره به ثبت آثاری از یافتههای کاوشهای باستانشناسی در محوطههای چم قوله، برزقوله، چغابل در شهرستانهای کوهدشت و رومشگان و سرخ دم لکیدر کنار حوزه آبریز سد سیمره لرستان متعلق به دورههای کالکولیتیک میانی، عصر آهن، ساسانی و اشکانی شامل ظروف تدفین منقوش دار، پایه ستون، سنجاق طلایی، گچبری افزود: در این کمیته همچنین آثاری حاصل از کاوشهای باستان شناسی محوطه باستانی حسنلو متعلق به اواخر هزاره دوم قبل از میلاد موجود در موزههای حسنلو، ارومیه و نقده از جمله آثار به ثبت رسیده در این نشست به شمار میرود.
نظری گفت: در این نشست همچنین ۱۵ اثر از گورستان توران پشت استان یزد با سنگ قبرهایی از جنس سنگهای رسوبی و آهک متعلق به قرن پنجم تا ۱۱ هجری قمری با خط کوفی و نسخ، طرحهای گیاهی و هندسی، کتیبه کاشی مسجد چهل محراب از مساجد تاریخی شهر یزد، کتیبه سنگی آب انبار کلار میبد با تاریخ ۱۰۷۰ ه . ق، دو زیلو با نقوش گیاهی و هندسی شامل زیلوی حصار رکناباد شهرستان میبد و زیلوی شیخ احمد بلیمان، سنگ حنای حمام از جنس مرمر متعلق به دوره قاجار، سنگ کتیبه کلیسا با تاریخ ۱۹۲۸ میلادی و دو عقد نامه از دیگر موضوعات مورد تایید کمیته ثبت آثار منقول محسوب میشود.