فسیل سالم قدیمیترین گونه جانوری کشف شد+عکس
یوکن بروکس از دانشگاه ملی استرالیا از کشف فسیل سالم قدیمیترین گونه جانوری خبر داد. این فسیل به قدری سالم است که هنوز حاوی ملکولهای کلسترول است.
به گزارش ایلنا، دانشمندان فسیل سالم قدیمیترین گونه شناخته شده جانوری که قدمت آن به ۵۵۸ میلیون سال میرسد را پیدا کردهاند.
این یک موجود پهن بیضوی به نام دیکینسونیا بود که نمونه یافت شده آن در روسیه به قدری سالم است که هنوز حاوی ملکولهای کلسترول است.
تیم محققان در نشریه نیچر گزارش میدهد که این نوع چربی مختص گونههای جانوری است.
دیکینسونیا به گروهی از گونههای حیات متعلق است که در دوره موسوم به زیست بوم ایدیاکران زندگی میکردند. اینها اولین ارگانیسمهای پیچیده چندسلولی بودند که در زمین ظاهر شدند.
اما اینکه موقعیت آنها در شجره حیات چیست یکی از بزرگترین معماهای دیرینه شناسی بود.
تیمهای مختلف دانشمندان آنها را در دستههای مختلفی مثل گلسنگ، قارچ، تک یاختگان، یا حتی حد واسط میان نباتات و حیوانات طبقه بندی کرده بودند.
اما حالا تحلیل تازه نمونهای که در شمال غربی روسیه پیدا شده این گونه را در قلمرو جانوران قرار میدهد.
یوکن بروکس از دانشگاه ملی استرالیا در کانبرا و از محققان این مطالعه به رسانههای خارجی گفت: دیکینسونیا یک موجود بیضوی و پخت بود که در بستر اقیانوس زندگی میکرد. کوچکترین نمونهای که دیدهایم حدود یک سانتی متر بود. اما این موجودات خیلی بزرگ میشوند. مثلا دیکینسونیا رکس ۱۴۰ سانتی متر است که آن را به یکی از موجودات عظیم اولیه بدل میکند.
یک مشکل بزرگ برای محققان این بود که تا پیش از این نه یک فسیل بلکه فقط نقش آن بر سنگ پیدا شده بود.
یوکن بروکس درحال کاوش
بروکس میگوید: این دقیقا مشکلی است که در ۷۵ سال اخیر داشتهایم. رگ اسپریگ یکی از آنها را در سال ۱۹۴۶ در تپههای ایدیاکرای استرالیا پیدا کرد و گفت که شبیه یک جانور است. البته او به دلایل غلط به یک نتیجه درست رسید. چون اگر نگاه دقیقی به آن بیاندازید شباهتی به جانوران ندارد.
دوره ایدیاکران که دیکینسونیا متعلق به آن است حدود ۶۰۰ میلیون سال قبل شروع شد و برای دهها میلیون سال تا فرارسیدن انفجار کامبرین در حدود ۵۴۱ میلیون سال ادامه داشت. انفجار کامبرین با پیدایش گونههای فوق العاده متنوعی از حیات همراه بود. دوره ای که بیشتر گروههای عمده جانوری در رکوردهای فسیلی ظاهر میشوند. و با این انفجار بود که گونه های ایدیاکران عمدتا ناپدید شدند.
پروفسور بروکس با اشاره به آنکه حالا فسیل کشف شده در روسیه پیدایش دسته جانوران را میلیون ها سال نسبت به آنچه تصور میشد عقب میکشد گفت: این کشف بر یافته فوق العاده ایلیا بوبروفسکی دانشجوی دکترای من استوار است. او یک فسیل دیکینسونیای سالم که هنوز حاوی مواد ارگانیک دست نخورده است را پیدا کرد. بگذارید اهمیتش فوق العاده این کشف را توضیح بدهم: فرض کنید فسیل یک دایناسور تی رکس را پیدا کردهاید. اما به جای اینکه همه بخشهای آن سنگ و فسیل شده باشد، حیوان داخل باتلاق افتاده و مومیایی شده. چقدر هیجان انگیز خواهد بود اگر تی رکسی را پیدا کنید که استخوان، عضلات، پوست و مغز آن سالم مانده.
او ادامه داد: این دقیقا چیزی است که دانشجوی من ایلیا پیدا کرد. یک دیکینسونیای مومیایی شده. آنقدر سالم است که حتی چربی حیوان در داخل فسیل محفوظ مانده و ما همین چربی را تحلیل کردیم. این چربی حاوی ماده مهم کلسترول است که فقط در بدن جانوران تولید میشود و همین ثابت میکند که دیکینسونیا هم جانور بوده.
محل کشف فسیل در روسیه