خبرگزاری کار ایران

اسناد دیداری و شنیداری مرکز اسناد مجموعه نیاوران بازخوانی می‌شود

اسناد دیداری و شنیداری مرکز اسناد مجموعه نیاوران بازخوانی می‌شود
کد خبر : ۶۷۰۳۳۵

در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برای نخستین بار اسناد دیداری و شنیداری مرکز اسناد مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران بازخوانی می‌شود.

به گزارش ایلنا، سیدرحمت اله رئوف حنان (مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران) با اعلام خبر بازخوانی اسناد دیداری و شنیداری مرکز اسناد گفت: با هدف ساماندهی این اسناد به صورت دیجیتالی و سهولت در خدمات‌رسانی به پژوهشگران و مراجعه‌کنندگان به این واحد برای نخستین بار اسناد دیداری و شنیداری مرکز اسناد این مجموعه بازخوانی می‌شود.

رئوف حنان افزود: اسناد به‌جای مانده در میان اموال و آثار کاخ‌های مجموعه نیاوران، به دلیل روایت بخش‌هایی از رویدادهای بیرونی و درونی دربار پهلوی که مرتبط با تاریخ معاصر ایران‌ است، ارزش خاصی دارند و باید برای استفاده عموم فرهیختگان مورد توجه قرار گیرند. از این رو باید به سمت دیجیتالی سازی اسناد پیش برویم تا علاوه بر نسخه اصلی، تصویرهای اسکن شده از آثار نیز ثبت، ضبط و نگهداری شود تا محققان به راحتی بتوانند از تصاویر دیجیتالی استفاده کنند.

او ادامه داد: پروژه ساماندهی اسناد تصویری شامل عکس‌های این مرکز از تیر ماه سال جاری در دو فاز آغاز شد و در این پروژه حدود 6 هزار قطعه عکس ساماندهی و در نرم افزار جام ثبت شده‌است. در ادامه این اقدام، با تجهیز این مرکز به دستگاه اسکنر تخصصی، امکان اسکن حدود 2 هزار اسلاید و 4 هزار نگاتیو موجود در این مرکز نیز فراهم شده است.

مدیر مجموعه نیاوران افزود: اسکن فیلم‌های قدیمی در قالب‌های مختلف مانند اسلاید و نگاتیو می‌تواند بهترین راه برای حفظ و نگهداری این اسناد باشد و به منظور حفظ این اسناد از آسیب‌های ناشی از گذر زمان، این مجموعه اقدام به بازخوانی و دیجیتالی سازی آرشیو دیداری و شنیداری خود کرده است. افزون بر اینکه شرایط مخزن این مرکز به گونه‌ای است که نوسانات دما، رطوبت و نور تحت کنترل قرار گرفته تا کمترین آسیب ممکن به اسناد و مدارک وارد شود.

این مجموعه همچنین با تأمین قطعات مورد نیاز امکان بازخوانی حدود 3 هزار و 700 صفحه گرامافون را در این مرکز فراهم کرده است.

اسناد موجود در این مرکز شامل آلبوم‌های عکس متعلق به دوره پهلوی، نگاتیو، اسلاید، اسناد دست‌ نوشته‌های مشخص خانواده پهلوی دوم و همچنین مدارک مربوط به امور داخلی دربار، صفحات گرامافون و نوارهای صوتی شامل آثار موسیقی کلاسیک، جاز، سنتی، پاپ، قصه، شعر، آوازهای کودکان و ادبیات معاصر همانند اشعار نیما یوشیج و اخوان ثالث و همچنین فیلم‌های ویدئویی شامل تصاویری از مناظر کاخ‌های نیاوران و مراسم رسمی، تشریفاتی و غیره است. این مرکز با هدف طبقه بندی، ساماندهی، بازیابی، آسیب شناسی، ترمیم، حفاظت و حراست از اسناد دوران پهلوی دوم در تاریخ دوم خرداد ماه 1383 همزمان با هفته بزرگداشت میراث فرهنگی افتتاح شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز