پیادهروی مردگان در اندونزی/۱۷ هزار جزیره در انتظار کسانی که قید زندگی را زدهاند
یکی از مراسمهای عجیب کشور اندونزی دفن دوباره مردگان بوده که در جهان شهره است. این مراسم در عین وحشتناک بودن، طرفداران خاصی دارد که موجب میشود هر سه سال یکبار برای دیدن آن به اندونزی سفر کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کشور اندونزی واقع در آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه، چهارمین کشور پرجمعیت دنیاست که عجایب فراوانی را در خود جای داده و همین موضوع سالانه گردشگران فراوانی را بهسوی این کشور سرازیر میکند.
یکی از ویژگیهای مهم این کشور وجود ۱۷ هزار جزیره است که آن را تبدیل به بزرگترین مجمعالجزایر دنیا کرده است. اما نکته جالب این است که تمام جمعیت اندونزی تنها در ۶ هزار جزیره آن زندگی میکنند و بیشتر از نصف جزایر آن هنوز نامی ندارند و تنها پذیرای کسانی هستند که قید زندگی را زده و تصمیم گرفتهاند که هیچکس آنها را پیدا نکند.
علاوه بر این موضوعات این کشور خاستگاه فرقه و گروههای دینی بسیار و دارای گستردگی نژادی است که هرکدام دارای آداب و رسوم عجیب و خرافی هستند اما آداب و رسوم خاص این کشور؛ آن را از مردم جهان دور نکرده بلکه رمز موفقیت آن در جذب گردشگران بوده و هر ساله افراد زیادی برای دیدن تجربههای متفاوت این کشور به آن سفر میکنند.
بهعنوان مثال اهالی شهر توراجا در جزیره سولاوسی اندونزی مراسم عجیبی برای دفن دوباره مردگان گذشته خود دارند که بهشدت مشهور است و هیچ مراسم تشییع جنازهای را نمیتوان با آن مقایسه کرد.
در این جزیره هر ۳ سال یکبار در مراسمی عجیب، مردگان را از قبر بیرون میآورند، آنها را تمیز کرده و لباسهای نو و زیبا بر تنشان میکنند؛ سپس به دورشان پارچههای قطور پیچیده، هفت روز را با آنها میگذرانند و مجددا اجساد و اسکلتها را به خاک میسپارند.
افراد این قبیله برخی از مردهها را نیز روی دیواره عمودی کوه در نزدیکی شهر یا بین تنه درختهای بزرگ برخی جنگلهای اطراف قبیله میگذارند و ظاهر آنها را همانند عروسکهای بزرگی تزیین میکنند که این مورد یکی از شگفتیهای گردشگری این منطقه محسوب میشود.
نام این مراسم «manen» به معنی پاک کردن جسم عنوان میشود و این افراد معتقدند که «manen» راهی مفید برای به یاد آوردن و گرامیداشت درگذشتگان است.
آنها میگویند مردگان حتی اگر صدها سال پیش فوت کرده باشند؛ خانواده خود را رها نمیکنند. روح مردگان وفادار است و این مراسم به پاس این وفاداری از سوی خانواده برای آنها صورت میگیرد.
این در حالی است که بسیاری از مردم، با این رسم مخالف هستند و آن را توهین به مردگان میدانند اما از آنجا که عقیدههای متعددی در این کشور وجود دارد؛ مخالفان به موافقان این مراسم احترام گذاشته و درنهایت مزاحم مراسم آنها نمیشوند چراکه شعار ملی آنها اتحاد در تنوع است که تاکنون با تمام تفاوتها سبب اتحادشان شده است.
با وجود اینکه این مراسم ظاهر وحشتناکی دارد و از نظر بهداشتی میتواند خطرهای فراوانی را به همراه داشته باشد، اما هر دوره گردشگران بسیاری را برای دیدن خود به اندونزی آورده و راهی این منطقه میکند.