برگزاری جشنواره بینالمللی تئاتر «الف» با رویکرد صلح جهانی در تبریز
جشنواره بینالمللی تئاتر «الف» با رویکرد صلح جهانی، اواخر آبان سال جاری در تبریز برگزار خواهد شد.
به گزارش ایلنا، این جشنواره با هدف معرفی ایران به عنوان نماد صلح از طریق هنرهای نمایشی، توسط بخش خصوصی و در شهر تبریز برگزار میشود.
اولین جلسه شورای سیاستگذاری این جشنواره روز شنبه ۱۳ مرداد با حضور مدیران تئاتری و مسئولان استان آذربایجانشرقی در شهر تبریز برگزار شد.
در ابتدای این جلسه هومن بیگنژاد مدیرعامل مؤسسه بینالمللی «الف» به عنوان رئیس جشنواره اظهار کرد: معمولا رتبه الف به گروههایی داده میشود که دارای سطح برتر هنری هستند و امیدواریم با حمایت مسئولان استانی و کشوری این موسسه بتواند جشنواره تئاتر صلح را در سطح الف و با موفقیت کامل برگزار کند.
وی ادامه داد: با قرارگیری جشنواره بینالمللی تئاتر «الف» در لیست برنامهای گردشگری تبریز ۲۰۱۸ سعی خواهیم کرد از پتانسیلهای جذب توریست فرهنگی که در ایران بسیار مورد بیمهری قرار گرفته است، استفاده کنیم.
در ادامه جلسه شورای سیاستگذاری نخستین جشنواره بینالمللی تئاتر «الف» نادر برهانی مرند دبیر این جشنواره نیز با اشاره به اینکه هر چه قدر فضا و ظرفیتهای فرهنگی کشور توسعه پیدا کند به نفع توسعه پایدار و همه مردم است، گفت: شان تبریز این است که صاحب یک برند فرهنگی در حوزه هنرهای نمایشی باشد. جشنواره تئاتر «الف» که به ابتکار بخش خصوصی و با حمایت مسئولین رقم خورده، میتواند این رویای فرهنگی را محقق سازد.
وی افزود: از سوی دیگر شهر تبریز در منطقهای واقع شده است که محل تلاقی شرق و غرب است و از این منظر ظرفیتهای بالایی دارد. پس شایسته است که در همین نخستین قدم در قواره یک جشنواره منطقه ای و بینالمللی ظاهر شویم و رویاهای بزرگتری برای آینده آن در سر بپرورانیم.
برهانی مرند تأکید کرد: جشنواره بینالمللی تئاتر «الف» با رویکرد صلح جهانی در ۲ بخش رقابتی برگزار خواهد شد؛ نمایشهای صحنهای و مسابقه نمایشنامهنویسی. برای هر ۲ بخش هم جوایز ارزندهای در نظر گرفته شده است. امیدوارم در اولین قدم با اقبال هنرمندان سراسر کشور روبرو بشویم. کارگاههای آموزشی، حضور چند نمایش از کشورهای دیگر با موضوع صلح، نمایشگاه عکس، نمایشگاه آثار تجسمی و غیره از دیگر برنامههای ما خواهد بود.
دبیر نخستین جشنواره بینالمللی تئاتر «الف» در پایان سخنان خود گفت: تا چند روز آینده فراخوان این جشنواره منتشر خواهد شد.
شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در بخش دیگری از جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره بینالمللی تئاتر «الف» اظهار کرد: از اینکه مقوله فرهنگی، یکی از دغدغههای مسئولان شهر تبریز است خرسندیم و بخش خصوصی هم توانسته در تولید و اجرای مراسم فرهنگی و هنری بسیار مشارکت خوبی داشته باشد که بسیار مسرتبخش است.
وی ادامه داد: شهر تبریز باید هم اینچنین باشد زیرا سبقه روشن این شهر در حوزه فرهنگ بر همگان آشکار است و به همین علت، تبریز را دروازه ورود تئاتر به ایران میدانیم و پیام جشنواره یک پیام فراگیر در خصوص صلح بوده و بخش بینالملل آن میتواند موجب یک موج فرهنگی در منطقه شود زیرا سابقه فعالیت برنامههای بینالمللی در این شهر، انتخاب ایدهال آن را به اثبات میرساند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از دیگر حاضران در جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره بینالمللی تئاتر «الف» نیز گفت: این اداره به طور موثر از این رویداد فرهنگی حمایت خواهد کرد زیرا اتفاق ارزشمند استان آذربایجانشرقی، ورود و مشارکت بخش خصوصی در مسائل فرهنگی و هنری است که بسیار چشمگیر بوده است.
محرمی با بیان اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد استان وظیفه نظارتی خود را اجرا میکند، افزود: سال گذشته مزه حضور شیرین بخش خصوصی را چشیدیم که از این طریق اخیرا ۱۶ سالن نمایش به تعداد سالن های سطح استان اضافه شده است.
سپس شکور اکبرنژاد رئیس شورای شهر تبریز با اشاره به اینکه هر جا که امور را به دولت و شهرداریها واگذار کردهایم سود چندانی نداشته و هزینهبر شده است، گفت: اما بخش خصوصی همیشه میتواند نتایج بسزایی را به همراه داشته و مایه خیر و برکت در تمام حوزهها باشد. هنر باید در راستای تشخیص نیازهای جامعه باشد لذا پس از ۴۰ سال چندین نهاد و ارگان در بخش فرهنگی فعالیت میکنند اما سودی را در بر نداشته است.
وی اظهار کرد: توجه کنید که در حوزه ورزش برای پیشرفت یک رشته، مربی خارجی میآورند تا کارساز شود اما در اقتصاد، فرهنگ و هنر از این امر خبری نیست و فکر میکنیم که همه چیز را میدانیم.
اکبرنژاد تاکید کرد: پیشنهاد میکنم که عنوان محیطزیست هم در رویکردهای صلح در جشنواره تئاتر «الف» اضافه شود زیرا امروزه انسان باید به فضای زندگی خود اهمیت دهد بنابراین تا زمانی که سطح فکری جامعه ارتقا نیابد و انسان همزیستی با تمامی ارکان محیط طبیعی را قبول نکند مشکلات فعلی حل و فصل نخواهد شد.
سعید اسدی مدیر امور بینالملل اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در ادامه جلسه شورای سیاستگذاری نخستین جشنواره بینالمللی تئاتر «الف» اظهار کرد: باید ریسکپذیری بخش خصوصی را در برگزاری هرچه بهتر جشنواره در نظر گرفت و مسئولین نباید نگاه دولتی به این مقوله داشته باشند. این رویداد باعث شروع تحول نگاه به تئاتر در ایران خواهد شد و باید با اهداف رویایی شروع به کار کند تا بتواند در آینده با جهتگیری بینالمللی به نسبت موقعیت جغرافیایی به رویداد مهم تئاتری منطقه تبدیل شود.
در ادامه این جلسه، حاضران به بررسی و تبادل نظر پیرامون برگزاری هرچه بهتر جشنواره بینالمللی تئاتر «الف» پرداختند که از ۲۷ آبان تا ۴ آذر سال جاری، با دبیری نادر برهانی مرند در شهر تبریز برگزار خواهد شد.
سپس جلسه مصوبات اجرایی با حضور محمدپور مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و آبدار مدیرکل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد.