خبرگزاری کار ایران

نیلوفر اردلان در نشست خانم گزارشگر:

زنانِ قهرمانِ ورزشی را بقال سر کوچه‌شان هم نمی‌شناسد/عقب‌ماندگی ورزش بانوان به دلیل دیده نشدن است/حق ما فقط ورود به استادیوم نیست

زنانِ قهرمانِ ورزشی را بقال سر کوچه‌شان هم نمی‌شناسد/عقب‌ماندگی ورزش بانوان به دلیل دیده نشدن است/حق ما فقط ورود به استادیوم نیست
کد خبر : ۶۳۴۶۱۹

نشست خبری مسابقه «خانم گزارشگر» از یکسو با اعلام اخبار امیدوارکننده درباره امکان دیده شدن بیشتر زنان ورزشکار و زحماتشان همراه بود و از سوی دیگر گلایه‌های نیلوفر اردلان بانوی ورزشکار کشور را به همراه داشت که خطاب به بسیاری از مردم، بانوان و مسئولان بیان شد.

به گزارش ایلنا، نشست خبری مسابقه «خانم گزارشگر» با حضور نیلوفر اردلان کاپیتان اسبق تیم فوتبال بانوان، پژمان راهبر سردبیر «ورزش۳»، و اهالی رسانه پیش از ظهر دوشنبه ۲۸ خرداد ماه برگزار شد.

زنان قهرمان رشته‌های ورزشی را بقال سر کوچه‌شان هم نمی‌شناسد

نیلوفر اردلان در ابتدای نشست در سخنانی گفت: جای تاسف دارد که پس از انتشار گسترده بیلبوردهای سطح شهر با تصویر من، برای خیلی‌ها این سوال پیش آمد که این خانم کیست؟ من بعد از سال‌ها حضو در تیم ملی و کسب افتخارات متعدد برای کشورمان، هنوز برای خیلی ها ناشناخته هستم. گویی در کشور قهرمانان رشته‌های ورزشی بانوان را بقال سر کوچه‌شان هم نمی‌شناسد!

وی در این خصوص افزود: واقعیت این است که من و خیلی از بانوان بازیکن تیم ملی در رشته‌های مختلف ورزشی، دچار یاس فلسفی شده‌ایم.

عقب‌ماندگی ورزش بانوان به دلیل دیده نشدن است

این ورزشکار با بیان اینکه ورزش بانوان هیچوقت اسپانسر جدی از بخش خصوصی نداشته، ادامه داد: شما ببینید اکثر تیم‌های فوتبال و فوتسال بانوان اگر اسپانسر دولتی نداشته باشند، هیچ نهاد خصوصی حاضر به حمایت از آنها نیست. چرا؟ چون دیده نمی‌شویم! نه مسابقات‌مان دیده می‌شوند، نه خودمان. در حالی که همواره با کمترین امکانات بهترین نتایج را برای کشورمان به دست آورده‌ایم اما عقب‌ماندگی ورزش بانوان به دلیل دیده نشدن است.

در ادامه راهبر، سردبیر ورزش ۳ در سخنانی با ابراز خرسندی از اینکه بخشی از حرکت «خانم گزارشگر» بوده است، بیان کرد: خوشبختانه این ایده تا به حال به صورت موفقیت آمیز پیش رفته است و خوشحالم می توانیم درباره ورزش بانوان و علل دیده نشدن آنها صحبت کنیم. بلکه بتوانیم فرصت را برای ورزش بانوان ایجاد می کنند تا در شرایط متفاوت تری برای آنها احقاق حق صورت بگیرد. به ویژه که در فضایی مثل سایت تماشا محدودیت‌های کمتری وجود دارد.

تلاش مسابقه «خانم گزارشگر» برای تقویت نیروهای مستعد

وی افزود: با وجود توجهی که نسبت به ورزش بانوان حداقل در فضای مجازی وجود دارد فرصت خوبی برای تقویت برودکستینگ در این حوزه است. به هر حال رشته‌هایی که قابلیت پخش را دارند زیاد هستند اما گزارشگران زن یکی دو نفر بیشتر نیستند. تلاش مسابقه خانم گزارشگر نیز این بود که در این حوزه به تقویت نیروهای مستعد بپردازد.

این کارشناس ورزشی تاکید کرد: ما در ابتدا سراغ مهناز افشار رفتیم و با ویدئوی او کار کلید خورد و ایشان بدون هیچ چشم‌داشت مالی مسابقه را آغاز کردند. اکنون نیز ویدئوهایی به دست ما رسیده که شاید برخی از آنها نقصان‌هایی داشته باشند اما آثار خوبی نیز در این بین وجود دارد.

وی تصریح کرد: خانم اردلان نیز جزو داوران این مسابقه است و به عنوان کسی که در کار ورزش بانوان پیشرو بوده، پای کار حاضر است. امیدواریم کار به خوبی به ثمر برسد و ما دست یاری‌مان را به سمت رسانه‌ها دراز می‌کنیم.

سرانجام تلاش‌های تیم ملی بانوان نمایش داده شد

در ادامه اردلان درباره همکاری خود با مسابقه «خانم گزارشگر» و سایت تماشا توضیح داد: من در راستای دیده شدن تلاش‌های تیم ملی بانوان کشورمان در رشته‌های مختلف ورزشی، کانالی در سایت تماشا ایجاد و در آن تصاویر مسابقات تیم ملی بانوان رو آپلود کرده‌ام. آدرس این کانالTamasha.com/womensport است. متاسفانه اصحاب رسانه فقط پز روشنفکری می‌دهند. باید از این دوستان پرسید خود شما چرا رویدادهای ورزشی بانوان را همچون مسابقات مردان پوشش نمی‌دهید؟

وی یادآور شد: پس از اینکه دیدم مسابقه‌ای به نام «خانم گزارشگر» در سایت تماشا راه افتاده، با جان و دل و از روی دغدغه‌ای که داشتم، به صورت افتخاری پای کار آمدم و اعلام کردم حاضرم هر کمکی بکنم تا این مسابقه دیده شود؛ شاید اینگونه شرایط حضور بانوان، حداقل در گزارشگری رویدادهای ورزشی فراهم شود.

۱۰ درصد زنان علاقمند به حضور در استادیوم، مخاطب مسابقات خانم‌ها می‌شدند، وضع‌مان بهتر بود

این بانوی ورزشکار با بیان این سوال که چرا خانم‌ها برای دیدن مسابقات تیم‌های بانوان سر و دست نمی‌شکانند، تاکید کرد: آنقدر ورزش بانوان مهجور مانده که حتی خود خانم‌ها هم ورزشکاران تیم‌های ملی بانوان را نمی‌شناسند. به راستی که از ماست که بر ماست!

وی همچنین با گله از خانم‌هایی که با ظاهر پسرانه به ورزشگاه‌ها می‌روند، اعلام کرد:  اگر ۱۰ درصد زنانی که پیگیر حضور در بازی‌های فوتبال آقایان هستند، برای دیدن مسابقات خانم‌ها می‌آمدند، حالا وضع‌مان بهتر بود.

حق ما فقط ورود به استادیوم نیست، حقوق دیگری هم داریم

اردلان ادامه داد: من اینجا خطاب به بانوان صاحب سرمایه و قدرت کشورمان اعلام می‌کنم که شما در یک پیچ تاریخی قرار دارید. وقتی شما از ورزش بانوان حمایت نمی‌کنید، باید چه انتظاری از آقایان صاحب سرمایه داشت؟ این همه داستان و مباحثه برای ورود خانم‌ها به استادیوم راه افتاده، بله ورود به استادیوم حق بانوان هست اما حقوق دیگری نیز داریم که باید برای رسیدن به آنها تلاش کنیم.

این مربی فوتبال تصریح کرد: خانم نماینده مجلسی که برای ورود بانوان به ورزشگاه تقلی می‌کنی، آیا مشکل، صرفا با حضور خانم‌ها در استادیوم برای مشاهده مسابقات مردان حل می‌شود؟ لطفا اعلام کنید که چه اقدام عملی برای حمایت از ورزش بانوان انجام داده‌اید؟ چه میزان بودجه در اختیار فدراسیون‌ها قرار داده‌اید؟

کاپیتان اسبق تیم ملی فوتبال زنان اضافه کرد: ورود بانوان به استادیوم نیازمند شرایطی است که همه از آن مطلعیم. مسئولان اجرایی به جای فراهم کردن این شرایط، تلاش می‌کنند که موضوع را سیاسی و یا مذهبی کنند. خودشان هم به این مسائل دامن می‌زنند تا این اتفاق نیفتد. در حالی که به نظر من اینجا مسئله حاکمیت نیست، مشکل بی‌عرضگی مسئولین اجرایی است که آن را گردن شریعت و حاکمیت می‌اندازند. در حالی که موظفند محیط مناسب را فراهم کنند.

«خانم گزارشگر» باعث می‌شود زنان تاریخ‌ساز دیده شوند

اردلان با اشاره به اینکه شاید خود من نفر اولی هستم که دوست دارم برای دیدن فوتبال به استادیوم بروم اما بحث ما این نیست، تاکید کرد: خودمان باید به خودمان کمک کنیم. مطمئنم همین مسابقه «خانم گزارشگر» باعث می‌شود خانم‌ها بیشتر دیده شود. زنانی که در رشته‌های ورزشی قهرمان آسیا، المپیک و پارالمپیک شده‌اند و تاریخ‌ساز بوده‌اند.

در ادامه راهبر با بیان اینکه ورزش بانوان ایران از نظر شرایط کیفی در بهترین دوران تاریخی خود قرار دارد، تصریح کرد: گرچه ما قبل انقلاب محدودیت نداشتیم اما به گواه آمار اکنون از نظر مدال‌آوری موفق هستیم اما تمام سالن‌هایی که ورزش بانوان در آن‌ها برگزار می‌شود بدون مخاطب و خالی از تماشاچی است و ما باید سعی کنیم زنان ورزشکار را ستاره کنیم.

سه نفر نخبه هم بین شرکت‌کنندگان «خانم گزارشگر» پیدا کنیم به هدف‌مان رسیده‌ایم

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره تاثیر برگزاری مسابقه «خانم گزارشگر» گفت: بیرون آمدن چند نیروی خوب و کارآمد به عنوان گزارشگر زن می‌تواند اولین گامی باشد که در راستای دیده شدن زنان ورزشکار برداشته شود، تا به حال از بین ویدئوها چند استعداد برتر را دیده‌ام و این اتفاق خیلی خوبی است. ما اگر سه نفر نخبه هم پیدا کنیم به هدفمان رسیده‌ایم.

اردلان نیز در این خصوص گفت: همواره وقتی با اسپانسرها صحبت کنیم می‌گویند شما دیده نمی‌شوید و سرمایه‌گذاری فایده‌ای ندارد اما اگر جایی مثل سایت تماشا باشد که بدانیم مسابقات در آن پخش می‌شود ما هم پیش سرمایه‌گذاران حرفی برای گفتن داریم و می‌توانیم جذب‌شان کنیم.

انتخاب نفرات برگزیده توسط مردم

همچنین راهبر با اشاره به اینکه رسیدن از نقطه"صفر مطلق" به این مرحله اتفاق مهمی است، یادآور شد: در صفحه‌ای که خانم اردلان معرفی کرد، تمام تصاویر مسابقات ورزشی بانوان آپلود شده که اتفاق مهمی است.

وی ۲۵ تیر را آخرین مهلت شرکت در مسابقه «خانم گزارشگر» دانست و افزود: در پایان این رقابت، داوران متشکل از خانم اردلان و آقایان حمیدرضا صدر و جهانگیر کوثری ۱۰ ویدئوی برتر را انتخاب می‌کنند و سرانجام سه نفر برگزیده با رای مردم مشخص خواهند شد. برگزیدگان علاوه بر جوایز نقدی امکان حضور در عرصه گزارشگری رویدادهای ورزشی و بخصوص فوتبال را خواهند یافت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز