در مراسم رونمایی از گزیده آثار نیما پتگر مطرح شد؛
آیدین آغداشلو: هنر والا همیشه خاصپسند است و هنر نیما اینگونه بود
آیدین آغداشلو گفت: جنس کار نیما پتگر نه تنها با خانوادهاش بلکه با آثار ۵۰ سال گذشته هم متفاوت بود. شاید به همین دلیل بود که آثار او درست و راحت دریافت نمیشد.
به گزارش ایلنا، رونمایی از کتاب گزیده آثار نیما پتگر با حضور جمعی از هنرمندان در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
در ابتدای این برنامه علیمحمد زارع (سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران) گفت: ای کاش خود نیما پتگر هم در این مراسم بزرگداشت حضور داشت. امیدوارم موزه هنرهای معاصرتهران بتواند برای هنرمندان در زمان حیات شان مراسم تقدیر برگزار کند.
آیدین آغداشلو درباره نیما پتگر بیان کرد: نیما، نقاش مورد علاقه من بود به خاطر شخصیت، زندگی، منش و از همه مهمتر نقاشیهایش. برای اینکه کسی بتواند نیما را درک کند باید در بافتی که نیما در آن زندگی و رشد کرد به او نگاه کند در غیر این صورت آدرس اشتباهی به او داده میشود. نیما در خانواده هنرمند معتبری به عرصه رسید. پدر، عمو، برادرها و پسرعموی او هنرمند بودند و دغدغهشان هنر بود در نتیجه او نیز از شروع کارش با این مقوله انس گرفت. او دغدغه هنر داشت، در کار خود جدی بود و فقط برای نان شب کار نکرد.
وی اضافه کرد: نیما دورههای کاری مختلف داشت و در هر دوره کارهایی انجام داد که در اوج به پایان رسیدند. کارهای او را بسیار دوست دارم، در آنها نوعی وهم و چالش هست و در عین حال خیلی شخصی بودند و به مد روز نمیخوردند. جنس کار او نه تنها با خانوادهاش بلکه با آثار ۵۰ سال گذشته هم متفاوت بود. شاید به همین دلیل بود که آثار او درست و راحت دریافت نمیشد. او دست پر قدرتی در طراحی داشت اما هیچ وقت به فکر رنگ و لعاب اضافی در آثارش نبود.
بهنام کامرانی نیز درباره نیما پتگر گفت: صحبت از خانواده پتگر و میراثی که برای فرهنگ تصویری معاصر بر جا گذاشتند، صحبت از اعتلای فرهنگ و دوام هنر است. نیما پتگر از آن دسته نقاشانی نبود که با آثارش فخر بفروشد و آنها را تحمیل کند. اصولا نقاشان درونگرا چنین رسمی دارند. هنر والا همیشه خاصپسند است و تصور اینکه خیل عظیمی از مردم از نقاشی لذت ببرند و آن را درک کنند غیرممکن است. هنر نیما هم چنین ویژگیهایی داشت.
این هنرمند درباره کتاب آثار پتگر بیان کرد: چه خوب است خانواده پتگر به این مهم مبادرت کردند و آثار این هنرمند را جمعآوری کردند. اگر ما گاه احساس بیهویتی میکنیم یک دلیل آن کمبود آرشیو است. درباره بسیاری از هنرمندان گذشته ما منبعی وجود ندارد که بتوان به آن رجوع کرد اما این کتاب میراث نیما را در اختیار هنرمندان قرار میدهد.
پس از مراسم رونمایی از کتاب «گزیده ای از آثار نیما پتگر» توسط هنرمندان، فیلم کوتاه «کشف و شهود: نیما پتگر» ساخته هومن حسنی به نمایش درآمد. در این مراسم هنرمندانی ازجمله غلامرضا نامی، عباس مشهدی زاده، محمدرضا فیروزهای، معصومه مظفری، هادی جمالی، شیشه گران و ... حضور داشتند.