محسن جوادی در جلسه ستاد برگزاری مطرح کرد؛
تاکید بر ارتقای محتوایی و توجه به جذابیتهایی بصری نمایشگاه کتاب
رئیس سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران در دومین جلسه ستاد برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: باید به جذابیتهای بصری و ارتقای محتوایی نمایشگاه کتاب توجه ویژه شود.
به گزارش ایلنا، دومین جلسه ستاد برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با ریاست محسن جوادی (رئیس سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران)، امیرمسعود شهرامنیا (قائم مقام رئیس نمایشگاه)، یحیی دهقانی (معاون اجرایی نمایشگاه) و مدیران کمیتههای نمایشگاه روز شنبه (۱۸ فروردین ماه) در سالن زندهیاد علی عاشوری در موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران برگزار شد.
محسن جوادی (معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران) در این جلسه با تاکید بر تسریع در روند اجرایی نمایشگاه گفت: توجه به جنبههای بصری نمایشگاه، عنصر جذابیت در فضا سازیها، تولید برنامههای مناسب برای ارتقای محتوای نمایشگاه و ایجاد تنوع در برنامهها ازجمله موارد ضروری هستند که نیاز به اهتمام مدیران دارد.
وی ادامه داد: هدف اصلی ما در این آوردگاه فرهنگی توجه و کمک به صنعت نشر است اما باید توجه داشت که یکی از ویژگیهای صنعت نشر ما تنوع در انتشار آثار است. به همین دلیل استفاده از جوانان و نیروهای جوانان در برنامهها یکی از پیشنهاداتی است که میتوان برای ایجاد تنوع در برنامههای نمایشگاه به کار گرفت.
جوادی با تاکید بر اصل صرفهجویی در هزینههای نمایشگاه عنوان کرد: اصل صرفهجویی، ذاتا اخلاقی نیز هست. صرفهجویی در هزینههای نمایشگاه به عنوان یک مشی باید مورد توجه قرار گیرد. از سوی دیگر مدیران کمیتهها باید توجه داشته باشند که معاونت امور فرهنگی تلاش خواهد کرد تا کمبودها را جبران کند و پشتیبان آنها خواهد بود.
رئیس سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به ضرورت هماهنگی میان مدیران و مجموعههای همراه در نمایشگاه کتاب تهران گفت: مخاطب باید در نمایشگاه احساس امنیت و رضایت داشته باشد و از این رو باید صدای واحد و مشخصی از نمایشگاه به بیرون بازتاب پیدا کند.
وی ادامه داد: روال کار در نمایشگاه مشخص و تعریف شده است و در مواردی که اختلافی میان مدیران کمیتهها وجود دارد، نظر نهایی بر عهده معاون اجرایی است. خوشبختانه تاکنون تعامل خوبی میان دوستان با معاون اجرایی ایجاد شده است.
رئیس سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در پایان تاکید کرد: تکیهگاه اصلی ما به خداوند و الطاف وی در برگزاری نمایشگاه است و امیدواریم با تلاش مدیران و مجموعهها، شاهد برگزاری هر چه بهتر این دوره از نمایشگاه باشیم.
همچنین امیرمسعود شهرامنیا (قائم مقام نمایشگاه) در این جلسه عنوان کرد: یکی از مهمترین دغدغهها هزینههای نمایشگاه است و باید تلاش شود تا در کمیتههای مختلف هزینهها کاهش پیدا کند.
وی با تاکید بر استقرار کمیتهها در مصلی تهران گفت: امیدوارم هرچه زودتر بیشتر کمیتهها در مصلی مستقر شوند تا هر چه سریعتر زمینه برای ورود ناشران به مصلا فراهم شود.
قائم مقام سی و یکمین دنمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بر ضرورت نظارت جدیتر و دقیقتر در این دوره از نمایشگاه تاکید کرد و گفت: تخلفات در نمایشگاه باید جدی گرفته شود و متناسب آن تخلف جریمه در نظر گرفته شود تا تفاوت بین متخلفان و کسانی که به قوانین احترام میگذارند، مشخص شود.
وی افزود: در جلسه شورای نظارت مقرر شد تا در این دوره از نمایشگاه تخلفات صرفا به ناشران محدود نشود بلکه به کل کارمندان و افرادی که در نمایشگاه همکاری میکنند، تسری پیدا کند. از این رو کارگروههای مشخصی برای نظارت بر بخشهای مختلف در نظر گرفته شده است که به زودی احکام آنها صادر خواهد شد.
یحیی دهقانی؛ معاون اجرایی سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با نهادها و سازمانهای شهری گفت: در چند روز گذشته جلسات متعددی با نهادهای مختلف و در راس آنها شهرداری تهران برگزار شد و مساعدتهای بسیاری صورت گرفت.
وی از استقرار دو کمیته اجرایی و پشتیبانی در محل برگزاری نمایشگاه کتاب خبر داد و گفت: خوشبختانه با پیگیری انجام شده گمرک نمایشگاه کتاب نیز از سوی مسئولان گمرک به تایید نهایی رسید و آماده بهرهبرداری و ورود نخسیتن محموله کتابهای خارجی است.
وی با تاکید بر رعایت قوانین در انعقاد قرارداد با پیمانکاران گفت: مدیران کمیتههای مختلف باید توجه داشته باشند که تضمین ساخت غرفهها و سازهها برعهده سازندگان غرفههاست و در قراردادهای خود به این اصل توجه کنند.
در نخستین جلسه ستاد اجرایی سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که با ریاست محسن جوادی برگزار شد، امیرمسعود شهرامنیا، همایون امیرزاده، یحیی دهقانی، مهدی اسماعیلیراد، داود موسایی، داریوش نویدگویی، هومان حسنپور، علی اکبر تورانیان، محمدمهدی داودیپور، نیکنام حسینپور، علی فریدونی، محمدجواد مرادینیا، حسین صفری، غلامرضا نوعی، مهدی سهلآبادی، محسن نصرالله، مصطفی وکیل قاهانی، مراد خزاعی، محسن عموشاهی، محمد خلج و همچنین فتحالله فروغی به عنوان نماینده تشکلهای نشر در ستاد برنامهریزی نمایشگاه حضور داشتند.