خبرگزاری کار ایران

راهنمای سفر به مـهدِ عشـق و مدفنِ راز؛

سرم آمد به برِ سینه سلام، ای شیراز +فیلم و عکس

سرم آمد به برِ سینه سلام، ای شیراز +فیلم و عکس
کد خبر : ۶۰۱۶۷۲

شهری که مقبره حافظ و سعدی در آن قرار دارد، نیاز به معرفی ندارد. شیراز از آن دست شهرهایی است که هر ایرانی باید در طول زندگی‌اش شده یک بار آن‌جا را ببیند؛ شهر شعر و عشق و زیبایی.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شیراز شهر شعر و تاریخ است؛ شهر مهم گردشگری که نمی‌توان آن را جزو پیشنهادهای سفر نگذاشت و نادیده‌اش گرفت. شهری که بسیاری آن را با تخت‌جمشید می‌شناسند. در واقع تخت‌جمشید با این شهر فاصله زیادی دارد، اما این موضوع دلیل نمی‌شود تا خود شیراز را فراموش کنیم و به مجموعه کاخ‌های دیدنی تخت جمشید محدودش کنیم. شیراز شهر تاریخ و گشت‌وگذار است؛ جایی که برای لذت بردن از آن باید چند روزی وقت بگذراید. از دروازه قرآن این شهر بگذرید و به زیارت شاهچراغ بروید. سری به مقبره حافظ و سعدی بزنید و در ارگ کریم‌خانی‌اش قدم بزنید. به بازار و حمامی بروید که یادگار چندصدساله شهر هستند. جدای از کوچه‌پس‌کوچه‌های تاریخی شهر و مسجدها و خانه‌های قدیمی‌اش، نمی‌شود دل به باغ‌های دلگشای شیراز نسپارد.

 

فهرست گشت‌وگذار

دروازه قرآن: وقتی از شمال وارد شیراز شوید، در بدو ورود به دروازه‌ای می‌رسید که دروازه قرآن نام دارد. شیراز در قدیم شش دروازه داشته که دروازه قرآن تقریبا در محل یکی از بازمانده‌های آن‌ ساخته شده است. این دروازه نخستین بار در زمان عضدالدوله دیلمی ساخته شد و قرآنی در آن قرار گرفت. بازسازی این بنا در دوره کریمخان صورت گرفت؛ او اتاقی به بالای آن اضافه کرد و دو جلد قرآن بزرگ نفیس در آن جای داد. از دروازه قرآن در دوره قاجاریه به علت وقوع چندین زلزله صدمات زیادی دید و دوباره مرمت شد تا در سال ۱۳۱۵ به طور کامل توسط شهردار وقت شیراز تخریب شد. ۱۳ سال از این واقعه گذشت تا یکی از بازرگانان شیراز به‌نام حاج‌حسین ایگار معروف به اعتمادالتجار، با فاصله کمی از دروازه قبلی، این دروازه را ساخت و بر بالای آن قرآنی گذاشت و خود بنا را هم مزین به آیاتی از قرآن کرد.

آرامگاه خواجوی کرمانی: مقبره شاعر بزرگ ایران، در همسایگی دروازه قرآن قرار دارد؛ جایی که شب‌ها با نورپردازی بسیار زیبا، جذاب‌تر هم می‌شود. مقبره او در دامنه کوه صبوی و در تنگ الله اکبر قرار گرفته است. کوهی که می‌توانید در آن به کافه‌هایش سر بزنید و کمی هم استراحت کنید. مقبره خواجوی کرمانی، آرامگاه بزرگی نیست؛ در محوطه‌ای بدون سقف است که در وسط صفه آن سنگ قبری قرار گرفته است.

حافظیه: یکی از پرطرفدارترین اماکن تاریخی شیراز و شاید هم ایران، آرامگاه حافظ است که به ثبت ملی رسیده. آرامگاهی با بنای یادبود زیبا که سال ۱۳۱۵ و با الهام از معماری دوره زندیه ساخته شد. طراح این بنا آندره گدار معمار شهیر فرانسوی است و الگوی او در ساخت محوطه حافظیه، باغ‌های ایرانی بوده است؛ همان باغ باصفایی که امروز در اطراف مقبره قرار دارد و می‌توانید در آن قدم بزنید. حافظیه در میدان آزادی یا همان فلکه گاز شیراز قرار دارد. در اینجا می‌توانید فالوده شیرازی هم بخورید.

سعدیه: در دامنه کوه در شمال‌شرق شیراز، کنار باغ دلگشا، بنای آرامگاهی سعدی شیرین سخن  قرار گرفته است. بنایی که به ثبت ملی رسیده و نقش آن روی سکه‌های پانصد ریالی برنزی ایران از سال ۱۳۸۷ و روی اسکناس یک‌هزار تومانی از سال ۱۳۸۹ چاپ شده است. این بنای آرامگاهی زیبا را محسن فروغی معمار بزرگ ایرانی در کنار باغی زیبا طراحی کرده است. جایی که آب رکن‌آباد از کنارش می‌‌گذرد و مردم به رسم قدیم، پشت به این آب کرده و نیتی می‌کنند و سکه‌ای به سمتش پرت می‌کنند تا اگر در آب افتاد، نشانه این باشد که نیت‌شان قبول می‌شود. برای رفتن به مزار سعدی، باید به میدان بوستان شیراز بروید.

امامزاده شاهچراغ(ع): بارگاه احمدبن‌موسی(ع)، برادر امام‌رضا(ع) مشهور به شاهچراغ(ع)، یکی از معروف‌ترین زیارتگا‌ه‌های ایران است؛ بنایی که به دستور مادر شاه شیخ ابواسحاق اینجو پادشاه فارس، ملکه تاشی خاتون بنا شد و چند قرن بعد به دست شاه اسماعیل صفوی، بهسازی گسترده‌ای بر آرامگاه انجام گرفت. بعد از آن مرمتش به دستور نادرشاه انجام گرفت و زمانیکه بر اثر زلزله ۱۲۳۹ خورشیدی شیراز، ویران شد، دوباره آن را در دوره قاجار بازسازی کردند. برای زیارت شاهچراغ(ع) باید به خیابان احمدیه شیراز بروید.

ارگ کریمخان: وجود یک قلعه تاریخی در مرکز شهر باعث شده تا شیراز در خیابان زند شکل و شمایلی خاص خودش را داشته باشد. ارگ کریمخان، مهم‌ترین و بزرگ‌ترین بنای دوره زندیه است که مرکز حکومت شاهان زند بود. کار ساخت این ارگ بزرگ، به دستور کریمخان زند انجام گرفت؛ بنایی که هم کاربرد مسکونی دارد و هم نظامی. مجموعه ارگ، از چندین اتاق و سرسرا و حیاط با تزئینات و با معماری زیبای دوره زندیه در مرکز شهر شیراز و نزدیک چهارراه زند قرار دارد.

نارنجستان قوام: عمارت قجری نارنجستان قوام، سال‌های سال یکی از مهم‌ترین مراکز سیاسی شیراز بوده است. ساختمان زیبای نارنجستان، پر از آیینه‌کاری، نقاشی، کاشی‌کاری، گچبری و منبت‌کاری است. این عمارت با باغ باصفای نارنجش در مسیر خیابان لطفعلی‌خان به حرم شاهچراغ (ع) قرار دارد. در این خیابان سری هم بزنید به خانه زینت‌الملک که از آن خانه‌های قاجاری زیبای شهر است.

باغ‌های شیراز: اگر می‌خواهید از هوای بهاری شیراز سرمست شوید، به باغ‌های دلگشای شیراز سری بزنید و لابلای گل‌ها و سبزه‌ها‌ و سروهای شیرازی چندساعتی را بگذرانید. باغ ۱۳ هکتاری عفیف‌آباد یا گلشن در خیابان عفیف‌آباد قرار دارد و موزه سلاح‌های نظامی را هم تماشا کنید. باغ مشهور و جهانی ارم نیز با سروهای ناز و گل و گیاهان طرب‌انگیزش در خیابان ارم قرار دارد. باغ جهان‌نما در نزدیکی دروازه قرآن و باغ دلگشا در مسیر آرامگاه سعدی، باغ‌های دیگر شهر هستند.

بازار: بازار ۳۰۰ ساله شیراز یکی از زیباترین بازارهای ایران است و از دوره زندیه به یادگار مانده است. انواع دست‌بافت‌ها، میناکاری و اشیای عتیقه و نیز سوغات‌های دیگر استان فارس ازجمله عرقیات مشهور آن را می‌توانید در این بازار پیدا کنید. به بازار سرای مشیر و عمارت زیبای صنایع دستی آن هم سری بزنید. در چند قدمی بازار حمام و مسجد وکیل قرار دارد که می‌توانید به آنجا بروید و از این آثار تاریخی هم بازدید کنید.

 

مسیر رسیدن:

اگر از تهران راهی شیراز هستید، ۹۳۵ کیلومتر با آن فاصله دارید.

 

  • مسیر زمینی:

    زمان: - حدود ۱۰ ساعت

    قیمت اتوبوس: ۶۸ هزار تومان

وسیله شخصی: با خودروی شخصی باید از تهران به قم و از آنجا از مسیر جاده قدیم یا نیزار یا آزادراه قم، کاشان، اصفهان تا اصفهان بیایید. از اصفهان هم وارد جاده دوبانده‌ای می‌شوید که تا آباده می‌آید. از آباده یکی از راه صفاشهر، پاسارگاد، سعادت‌شهر و مرودشت ودیگری از سورمق، اقلید، دشت آسپاس، دشت کام‌فیروز و مرودشت می‌توانید تا شیراز بیایید.

اتوبوس: از تمام ترمینال‌های شهرهای بزرگ ایران می‌توانید با اتوبوس به شیراز بروید. بلیت‌های اتوبوس را می‌توانید در آدرس payaneh.ir/fa خریداری کنید.

 

  • سفر هوایی:

    زمان: حدود یک ساعت و نیم

    قیمت: از ۱۳۰هزار تا ۲۴۰هزار تومان

شیراز فرودگاه دارد و می‌توانید از تمام فرودگاه‌های کشور، مستقیم خود را به آن‌جا برسانید. در آن‌جا هم تاکسیرانی فرودگاه شیراز ۲۴ ساعته است و می‌توانید تا محل اقامت‌تان بروید. نرخ این تاکسی‌ها بر اساس تاکسی‌متر حساب می‌شود.

 

  • سفر ریلی:

    زمان: حدود ۱۴ ساعت

    قیمت: از ۹۳ هزار تا ۱۱۰ هزار تومان

با قطار می‌توانید از ایستگاه راه‌آ‌هن تهران یا هر ایستگاه راه‌آهن دیگری در شهرهای بزرگ، به سمت ایستگاه راه‌آهن شیراز بروید و از آنجا با تاکسی به محل اقامت خود برسید. رزرو بلیت قطار را در سایت raja.ir انجام دهید.

حجم ویدیو: ۳۱.۱۵M | مدت زمان ویدیو: ۰۰:۰۳:۰۰ دانلود ویدیو
انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز