خبرگزاری کار ایران

یک سازه معماری ۷ هزار ساله در محدوده سد جامیشان کشف شد

یک سازه معماری ۷ هزار ساله در محدوده سد جامیشان کشف شد
کد خبر : ۵۷۴۱۳۷

باستان‌شناسان حدس می‌زنند سازه معماری شناسایی شده در فصل دوم کاوش‌های تپه نادعلی بیگ به هزاره پنجم پیش از میلاد تعلق دارد.

به گزارش ایلنا، حنان بحرانی‌پور (سرپرست هیأت کاوش) امروز یکشنبه با اعلام این خبر گفت: تپه نادعلی بیگ در جنوب غربی شهرستان سنقر استان کرمانشاه، در نزدیکی حاشیه رودخانه جامیشان واقع شده است.

او با بیان اینکه این تپه در بررسی و شناسایی شهرستان سنقر در سال ۱۳۸۳ توسط محمود حیدریان شناسایی و ثبت شد تصریح کرد: در پی ایجاد سد جامیشان روی رودخانه جامیشان این تپه با خطر تخریب مواجه بود.

این باستان‌شناس گفت: از این رو اولین فصل برنامه پژوهشی این محوطه در قالب گمانه زنی به منظور شناخت لایه‌های باستانی و توالی فرهنگی منطقه در سال ۱۳۹۵ انجام شد که نتایج آن متعلق به دوره مس و سنگ میانی و دو فاز سه گابی و دالما هزاره پنجم پیش از میلاد بود.

به گفته او، دومین فصل کاوش در این محوطه به منظور شناخت معماری انجام و طی این فصل کاوش یک ترانشه به ابعاد ۱۰×۸ متر در بخش جنوب غربی تپه مورد کاوش قرار گرفت.

بحرانی‌پور گفت: یافته‌های کاوش تاکنون شامل شناسایی چندین مرحله ساخت و ساز، بقایای واحدهای مسکونی مرتبط به فعالیت روزمره و تعداد قابل توجهی قطعات سفالی مربوط به دوره مس و سنگ میانی هزاره پنچم پیش از میلاد است.

او اظهار داشت: تنوع سفالهای محوطه شامل سفال تگ رنگ، پلی کروم، مونوکرم دالمای، دالما عبید، فشاری و BOB سه گابی... است.

وی گفت: معماری شناسایی شده شامل فضای مختلف ساخته شده ازمصالح خشت به ابعاد ۶۵× ۳۵ سانتی متر با پلان راست گوشه در جهت شرقی- غربی ساخته شده است.

بحرانی‌پور تصریح کرد: با توجه به بقایای معماری و مقایسه سفالهای بدست آمده به نظر می‌رسد این فاز معماری مربوط به هزاره پنجم پیش از میلاد است.

دومین فصل کاوش‌های باستان‌شناسی در تپه نادعلی بیگ با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در حال انجام است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز