خبرگزاری کار ایران

در پاسخ به ایلنا مطرح شد؛

توضیحات حیدریان درباره نحوه برگزاری و نظارت بر جشن‌ها و جشنواره‌ها و همکاری صنوف سینمایی

توضیحات حیدریان درباره نحوه برگزاری و نظارت بر جشن‌ها و جشنواره‌ها و همکاری صنوف سینمایی
کد خبر : ۵۲۸۷۰۰

رئیس سازمان سینمایی معتقد است؛ حوزه فرهنگ حوزه چراغ سبز و قرمز نیست بلکه در این حوزه باید با گفتگو و تعامل به نتیجه رسید.

محمدمهدی حیدریان (رئیس سازمان سینمایی) شب گذشته (شنبه 4 شهریور ماه) در حاشیه بازدید از جشنواره فیلم سلامت در پردیس چارسو در  پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا؛ درباره امکان همکاری بیشتر صنوف سینمایی در جشنواره فیلم فجر گفت: در بخش‌هایی همچون بخش‌های فنی و هنری صنوف جامع‌تر و بهتر می‌توانند نظر بدهند و قضاوت‌های این بخش‌ها باید به خود آنها واگذار شود و ما نیز این مسئولیت را به آنها واگذار می‌کنیم.

وی ادامه داد: اینکه کجا و چگونه این قضاوت صورت بگیرد در آینده مشخص می‌شود اما اگر در جشنواره فیلم فجر تصمیم بر این امر گرفته شود قطعا همین مسیر را می‌رویم اگر بنا باشد این قضاوت به جشن خانه سینما منتقل شود یا اینکه فقط اکتفا به جشن خانه سینما بشود؛ بازهم همین مسیر را می‌رویم.

وی در پاسخ به سوال دیگر ایلنا، مبنی بر اینکه گاهی در برخی جشن‌ها که مستقیم به سازمان سینمایی مرتبط نیست اتفاقاتی می‌افتد و نتیجه آن اتفاقات کل سینما و سازمان سینمایی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، گفت: در این دوره از این ناحیه فشار کمتری وارد شد زیرا ما اختیار و مسئولیت را با هم می‌دهیم و این مساله نیز در آینده شفاف‌تر می‌شود یعنی اگر کسی متقاضی برگزاری جشن یا جشنواره‌ای است باید همه مسئولیت‌های آن را قبول کند و از آن پس ما مدعی هستیم زیرا وظیفه ما یک وظیفه نظارتی است و از نزدیک نظارت خواهیم کرد برای دوره بعدی هر جشن و یا جشنواره‌ای.

وی ادامه داد: برای هر جشنواره‌ای فرم‌های ارزشیابی آماده شده و شرط برگزاری هر جشنواره انجام تعهداتی است  که مسئول آ‌ن جشنواره پذیرفته است و براساس آن مجوز گرفته است. اینکه ما مجوز جشنواره را بگیریم و بعد برویم براساس آن مجوز اسپانسر بگیریم و جشنواره‌ای برگزار کنیم درست نیست و ما نیز این کار را نخواهیم کرد.

 رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره شکل همکاری بیشتر سازمان سینمایی و سینماگران و خانه سینما گفت: برنامه کلان ما حرکت به سمت سپردن تصدی‌گری به بخش خصوصی است و تولی‌گری و سیاست‌گذاری در دولت انجام می‌شود. برخی نقش‌ها حاکمیتی است که دولت خودش آنها را برعهده می‌گیرد و ما هم در حوزه سینما آن را انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: آنچه به صنوف واگذار می‌شود مسائل صنفی و تشخیص‌ها و قضاوت‌های بین صنفی است و البته ما مرجع رسیدگی به شکایت‌ها خواهیم ماند برای آنکه صنف در بین خودش بخواهد مساله‌ای را تشخیص بدهد باید دستورالعمل‌های آن نوشته شود و ضابطه‌ای را پیش‌بینی کند که قطعا ما باید آن ضابطه را تایید ‌کنیم.

حیدریان افزود: امروز دیگر دوره‌ای که فردی فقط اختیار داشته و انتظار داشته باشد بدون مسئولیت بماند، گذشته‌ است ما باید به سمتی برویم که اختیارات را متناسب با مسئولیت‌هایی که برعهده می‌گیرند و باید داشته باشند محول و تفویض کنیم و از آنها مراقبت کنیم.

وی  در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره فعالیت شورای پروانه ساخت و نمایش و رد شدن برخی فیلمنامه‌ها در این شورا گفت: وقتی می‌گوییم سپردن مسئولیت و اختیار با هم، این مساله درباره همه افراد است و این مساله درباره اعضای شورا نیز صدق می‌کند یک عضو شورا اختیار دارد که درباره یک اثر نظر بدهد.

وی ادامه داد: حتما ما به سمت تعامل بیشتر حرکت می‌کنیم و اینکه ما متصدی چراغ قرمز و سبز باشیم چنین وظیفه‌ای نداریم و حوزه فرهنگ حوزه چراغ سبز و قرمز نیست بلکه باید با گفت‌وگو به نتیجه برسیم شاید اقناعی صورت نگیرد اما شورا باید توضیحات خود را ارائه کند و گفت‌وگو کند و حاصل این گفت‌وگوها تا 80 درصد حل این مساله است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز