خبرگزاری کار ایران

یادداشت تهیه‌کننده فیلم "دو لکه ابر" خطاب به مدیران سینمایی؛

سینمای گیشه‌سالار اجازه نمایش فیلم‌های اجتماعی را نمی‌دهد

سینمای گیشه‌سالار اجازه نمایش فیلم‌های اجتماعی را نمی‌دهد
کد خبر : ۵۲۵۳۸۸

با نگاهی گذرا به جریان غالب فیلم‌هایی که در سالهای اخیر اکران شده؛ مشاهده می‌کنیم که بسیاری از فیلم‌های سطح پایین کمدی و هجو با عنوان پرطمطراق "سینمای اجتماعی" اکران می‌شوند و این شائبه ایجاد می‌شود که تمایل متولیان سینمایی کشور، تولید فیلم‌هایی خنثی و بی‌ارتباط با معضلات جاری جامعه است که ماحصل آن به جایی برنمی‌خورد.

به گزارش ایلنا؛ مجید عباسی (تهیه‌کننده فیلم سینمایی دو لکه ابر) با نگارش یادداشتی خطاب به متولیان و مسولان سینمایی کشور و اهالی فرهنگ و هنر از بی‌توجهی به سینمای مستقل واقعی گلایه کرد.

متن یادداشت مجید عباسی که برای ایلنا ارسال شده؛ به شرح زیر است:

سه سال پیش فیلمنامه‌ی "دو لکه ابر" از کارگردانی مستقل و مولف، با مضمون اصلی گمشدگانی که سرنوشت آنها در گذر زمان به فراموشی سپرده شده، به دستم رسید و اقدام برای اخذ پروانه ساخت آن کردم. فیلم بدون کمک هیچ نهاد دولتی و شبه دولتی با سرمایه محدود شخصی ساخته شد. نتیجه آن -فارغ از هرگونه تعصب و تعلق خاطری- فیلمی متفاوت، خوش ساخت و تاثیرگذار شده است.

با این وجود، علیرغم گذشت دو سال از اتمام ساخت آن، در هجمه سینمای گیشه سالار و سیکل بی‌سرانجام بوروکراسی اداری، تاکنون رنگ پرده را ندیده است.

در این سالها اکران فیلم‌هایی با مضامینی عموما کلیشه‌ای، با چهره‌هایی تکراری، به بهانه حفظ اقتصاد سینما به گونه‌ای پرده سینما را به تسخیر درآورده، که مضامینی همچون فیلم "دو لکه ابر" مجال دیده شدن پیدا نمی‌کنند.

شرایط به گونه‌ای شده که حتی ماجرای تلخ "بنیتا"ی معصوم هم که نمونه اخیر این معضل اجتماعی‌ست، نتوانسته تلنگری برای توجه به مضمون انسانی و دغدغه‌مند فیلم‌های مستقلی چون "دو لکه ابر" شود.

با نگاهی گذرا به جریان غالب فیلم‌هایی که در سالهای اخیر اکران شده؛ مشاهده می‌کنیم که بسیاری از فیلم‌های سطح پایین کمدی و هجو با عنوان پرطمطراق "سینمای اجتماعی" اکران می‌شوند و  این شائبه ایجاد می‌شود که تمایل متولیان سینمایی کشور، تولید فیلم‌هایی خنثی و بی‌ارتباط با معضلات جاری جامعه است که ماحصل آن به جایی برنمی‌خورد.

این جریان که به شکل مضحکی داعیه مستقل بودن دارد، با حمایت‌های مالی مستقیم و غیرمستقیم دولتی و با به‌کارگیری بازیگران مورد اقبال عامه، فیلم می‌سازند و در نهایت سهم بالایی از سالن‌های محدود نمایش را در اختیار می‌گیرند.

عدم اکران فیلم‌هایی -به معنای صحیح- مستقل و دغدغه‌مند، همچون "دو لکه ابر"، به معنای پاک کردن صورت مساله معضلات جامعه است نه حذف و ریشه کنی واقعی مشکلات!

با این همه، همچنان امید دارم شرایطی برای دیده شدن "دو لکه ابر" ایجاد شود تا شاید سرآغازی شود برای حل مشکل گمشدگان.

فیلم سینمایی «دو لکه ابر» ششمین ساخته مهرشاد کارخانی  است که در آن بازیگرانی همچون امید علومی، نیما رئیسی، نیوشا مدبر، شهین تسلیمی  آشا محرابی افشین سنگ چاپ، علی زندی، اصغر طبسی، آرزو مفتاحی، بهمن اسلامی‌نیا، امین شفیعی، مینوش رحیمیان، آرزو پروده، سعید سیاوشی، نغمه وثوق، عسل هاشمی سراج، حنا شفیعی مهریار، فرزانه صادقی، رامین قدرتی و روژان کردنژاد به عنوان بازیگر حضور دارند.

در خلاصه داستان «دو لکه ابر» آمده: ابری بر سر شهر سایه افکنده است، لکه ابری به دنبال لکه گمشده خود می‌گردد…

اسامی دیگر عوامل اصلی این پروژه به این شرح است: نویسندگان: مهرشاد کارخانی، مجید رحیمیان، حمید غلامی، تهیه‌کننده: مجید عباسی، مجری طرح و سرمایه‌گذار: بهروز دین یاریان، مدیر فیلمبرداری: علی اظهری، مونتاژ: سارا آهنی، طراحی و ترکیب صدا: محمدرضا دلپاک، حسین مهدوی، موسیقی: ستار اورکی، دستیار اول کارگردان: امیر توکلی، نیما مدبر، منشی صحنه: سودابه صفری، برنامه ریز: پرنیا کاظمی پور، عکس: حنا شفیعی مهریار، صدابردار: امیر شاهوردی، طراح صحنه و لباس: عسل هاشمی سراج، طراح گریم: فریور معیری، مدیر تدارکات: رضا دهقان،  طراح جلوه‌های ویژه: عباس شوقی.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز