خبرگزاری کار ایران

در نشست رئیس سازمان تامین اجتماعی با ناشران مطرح شد؛

بیمه کتابفروشان در انتظار مصوبه دولت/اختصاص سه شعبه تامین اجتماعی به ناشران

بیمه کتابفروشان در انتظار مصوبه دولت/اختصاص سه شعبه تامین اجتماعی به ناشران
کد خبر : ۴۸۹۰۵۶

نشست خبری حمیدرضا نوربخش (رئیس سازمان تامین اجتماعی) با اهالی نشر بعد از ظهر امروز (شنبه 23 اردیبهشت‌ماه) با حضور سیدعباس صالحی (معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و جمعی از ناشران در شهر آفتاب برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدعباس صالحی در نشستی با حضور رئیس سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر لزوم تعامل و همکاری با ارگان‌ها برای بهتر شدن وضعیت صنعت نشر گفت: به نظرم باید از ظرفیت کامل و پتانسیل نهادهای مختلف برای بهبود وضعیت نشر استفاده کنیم. تاکنون کارهایی در این باره انجام شده اما بهتر است که بیشتر به این سمت حرکت کنیم تا از زوایای مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به مجموعه کتاب و نشر توجه شود.

حمیدرضا نوربخش نیز با اشاره به اینکه با مسائل حوز نشر آشنایی دارد، گفت: شخصا با مسائل حوزه نشر آشنایی دارم و در دوران تعطیلی دانشگاه‌ها به مدت سه سال در کنار دوستان کتابفروشی داشتیم. بعد از آن نیز در مجموعه بزرگ جهاد دانشگاهی با فعالیت نشر درگیر بودم. ما تامین اجتماعی را در زمانی تحویل گرفتیم که شما بهتر از وضعیت آن آگاه هستید. ما نمی‌توانیم از منابع و بودجه عمومی استفاده کنیم و برای همین باید حواسمان به منابع و مصارف باشد.

وی افزود: 42 هزار میلیارد تومان مستمری و 13 هزار میلیارد تومان پرداخت درمانی انجام داده‌ایم. یکی از کاندیداها مطرح کرد که این افزایش پرداخت‌ها تنها در 4 ماه اخیر بوده واقعا بی‌انصافی است. سال 92 ،‌20 هزار میلیارد تومان و سال گذشته 42 هزار میلیارد تومان پرداخت داشته‌ایم امسال هم قرار است 52 هزار میلیارد تومان پرداخت داشته باشیم. از سال 86 تا 92 غیر از سال 88 پرداخت بالاتر از نرخ تورم به مستمری بگیرها نداشتیم اما امسال این اتفاق افتاده است. همین امسال 14.5 درصد مستمری‌ها را افزایش دادیم.

نوربخش در مورد مسائل بیمه‌ای حوزه نشر نیز گفت: طبیعی است که بخشی از کافرمایان ناشر و کتابفروش‌ ما مشکلات بیمه‌ای داشته باشند. ما سعی کردیم با تعامل با صنف بسیاری از مشکلات را دریافت کنیم و برای حل آن تدبیری بیاندیشیم اما خود صنف هم باید نسبت به آگاهی از قوانین و مصوبات جدید حوزه بیمه آگاهی داشته باشد. در حال حاضر برخورد ما با قراردادها روشن است. نرخ بیمه روشن است و این یعنی می‌توان به بهبود شرایط امیدوار بود. واقعیت این است که قانون تامین اجتماعی یکی از بهترین قوانین ماست ولی اینکه چگونه اجرا شود را با تعامل می‌توان بهبود بخشید. امسال بخش بخشودگی جرائم را هم اجرا کردیم و در حوزه خرید و فروش نیز نظارت داشتیم تا با حوزه‌های خدمات و تولید یکی درنظر گرفته نشود. در اولین هفته کاری سال 92 یک بحران جدی داشتیم که باید برای حل آنها هم برنامه‌ریزی می‌کردیم با این حال توانستیم 12 هزار نفر از اصحاب فرهنگ و هنر را تحت پوشش بیمه قرار دهیم و برای ایجاد ساختار لازم نیز جلساتی برگزار کردیم.

فرهاد تیمورزاده (مدیر انتشارات تیمورزاده) نیز در بیان مشکلات حوزه نشر در بحث بیمه گفت: شاید شناخت ما از شخصیت و دغدغه‌های آقای نوربخش توقع‌ها را بالا برده ولی ما می‌خواهیم تعامل سازمان تامین اجتماعی با ناشران از جنس فرهنگ باشد و نگاه ایشان که نگاه فرهنگی است به بدنه سازمان تامین اجتماعی نیز انتقال پیدا کند. مساله‌ای که به نظر می‌رسد تاکنون به بدنه سازمان و شعب منتقل نشده و ما نگاه متفاوتی از آنها می‌بینیم.

تیمورزاده تاکید کرد: آقای نوربخش می‌گویند 85 هزار میلیارد تومان پرداخت تامین اجتماعی امسال خواهد بود. کل گردش مالی نشر کشور کمتر از هزار میلیارد است یعنی یک و نیم درصد. وارد کردن فشارهای مضاعف به این بنیه مالی ببینید که چه مشکل‌ساز خواهد شد. وقتی صحبت از بخشودگی هم می‌شود بزرگترین جریمه که به ناشران تعلق گرفته را شامل نمی‌شود. یکی از خواست‌های ما این است که بحث جریمه عدم پرداخت یا دیرکرد را یک بازنگری داشته باشم که به دلیل اشتباه یک کتابدار و جریمه عدم پرداخت محاسبه شود یعنی فشار به حوزه نشر.

مدیر انتشارات تیمورزاده سپس درخواست اضافه شدن کتابفروشی‌ها به بحث معافیت بیمه‌ای کارگاه‌های بالای 5 نفر را مطرح و بیان کرد: یکی از خواسته‌های دیگر ما این است که کتابفروشان نیز بتوانند از بحث معافیت بیمه‌ای کارگاه‌های بالای 5 نفر استفاده کنند. این قولی است که آقای نوربخش در جشنواره دهخدا داده بودند حتی به نظرم بد نیست یک شعبه ویژه ناشران در تامین اجتماعی مشخص شود البته اینکه این روزها لیست‌ها مکانیزه شده و بلافاصله اشتباه در حساب و کتاب را اخطار می‌گیریم کمی از مشکلات کم می‌کند.

نوربخش نیز در پاسخ به این سخنان گفت: همین الان قول می‌دهم تا هفته دیگر سه شعبه از شعب تامین اجتماعی به رسیدگی به کارهای نشر اختصاص داده می‌شوند. یک شعبه در خیابان فاطمی و یک شعبه در غرب و شرق تهران که اعلام می‌کنیم. در این شعب می‌خواهیم کارشناسان آشنا به حوزه نشر را به کار رسیدگی به فعالان این حوزه قرار دهیم. پیش از این امکان انتقال پرونده‌ها به شعب دیگر ممکن نبود اما حالا با مکانیزه شدن سیستم این شرایط مهیا است.

رئیس سازمان تامین اجتماعی درباره پیوستن کتابفروشی‌ها به معافت بیمه‌ای کارگاره‌ای زیر پنج نفر نیز اظهار داشت: در مورد استفاده کتابفروشی‌ها از معافیت بیمه‌ای کارگاه‌های زیر 5 نفر باید بگویم این قانون مربوط به سال 63 است که با توجه شرایط آن زمان کشور تصویب شده بازنگری این آیین نامه در حال انجام است و یک مورد اصلاحی آن همین موضوع اضافه شدن کتابفروشی‌ها به لیست مشمول است. البته نهایتا لیست جدید باید توسط دولت و در هیئت وزیران تصویب گردد. همچنین ما در سال 95 و 96 دو سری بخشودگی جرائم داشتیم که بالغ بر دو هزار میلیارد تومان بود خود همین یک کار بزرگ است مجدد تاکید می‌کنم انتظار داریم ناشران در جریان قوانین و مقررات قرار داشته باشند.

سپس سیدعباس صالحی از رئیس سازمان تامین اجتماعی درخواست علاوه بر سه شعبه در تهران شعبانی در قم و مشهد که ناشران زیادی دارند نیز برای حوزه نشر اختصاص داده شود.

حسن کیائیان (مدیر نشر چشمه) نیز در این نشست گفت: ما دنبال نگاه فرهنگی شما هستیم. ما از سازمان تامین اجتماعی یا هر نهاد دیگری در دولت پرداخت یا پول نمی‌خواهیم حتی یارانه‌های کاغذ نیز به درخواست خود ناشران قطع شد. تنها خواسته ما این است که مبلغ ناشران دریافت نشود.

کیائیان اضافه کرد: شعبه ویژه نشر کار خوبی است اما تقاضا دارم یک کارگروه از افراد آشنا به مسائل نشر نیز در این شعب حاضر باشند. ما همچنین می‌خواهیم مساله سقف پرداخت‌ها نیز به شدت مورد بازبینی قرار گیرد تا شرمنده دوستان و همکاران خود نشویم.

رئیس سازمان تامین اجتماعی سپس به لزوم رعایت کرامت افراد در روند بازرسی‌ها اشاره کرد و گفت: هر کارفرمایی باید در روند بازرسی مورد کرامت قرار گیرد. نمی‌شود که هم پول بدهید و هم کرامت رعایت نشود. تفاوت نوع فعالیت‌ها نیز باید لحاظ شود واقعا فعالیت در حوزه نشر با فعالیت در یک کارگاه نساجی متفاوت است. در بحث دستمزد مقطوع نیز برنامه داریم تا با همکاری و همیاری خود صنف به تفاهم‌نامه‌ای برسیم که توسط سازمان اصناف عملیاتی شود. طبیعی است که بین یک میلیون کارفرما مشکلاتی از این دست نیز وجود داشته باشد اما قول حل آنها را می‌دهیم. کارگروه مختص نشر نیز با ریاست دستیارم آقای جعفریان حتما لحاظ می‌شود.

محمدرضا توکل صدیق (نائب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان) نیز تاکید کرد: در 10 ماه اخیر مشکلات کمتری در بازرسی‌ها داشتیم یک مساله که شاید مختص ناشران تنها نباشد این است که نیاز داریم تا سیستم مکانیزه دیگر مشکل سیستم دستی را نداشته باشد و اگر اشکالی در لیست اعلام شده است قبل از قبول آن به کارفرما اعلام شود. اگر لیستی را می‌پذیرید و مشکل دارد این شخص پذیرنده است که باید جریمه بدهد نه خود کارفرما.

نوربخش نیز در پاسخ گفت: دو سال است که دیگر سیستم‌های ما دستی نیست و این خیلی به موضوعی که اشاره کردید؛ کمک کرده است هرچند تامین اجتماعی قانونی دارد که می‌گوید تا شش ماه می‌تواند لیست‌ها را بررسی کرده و ایرادات را اعلام کند. در حال حاضر که سیستم‌ها مکانیزه شده به صورت ماهانه و دوره‌ای این مساله انجام و به کارفرما اعلام می‌شود. برای آموزش به کافرمایان حوزه نشر نیز هم ما همکاری می‌کنید و هم شما به اعضای صنف خود آموزش‌های لازم در بحث بیمه را داشته باشید.

نادر قدیانی (رئیس انجمن ناشران کودک و نوجوان) نیز با اشاره به اینکه 40 سال است که به عنوان مدیر و کافرما با سازمان تامین اجتماعی در ارتباط است؛ بیان کرد: 40 سال است که به عنوان کارفرما مستقیم با سازمان تامین اجتماعی در ارتباط هستم اما هیچ وقت برای مشکلاتم مراجعه نکردم چون از تامین اجتماعی می‌ترسیدم. جوانی می‌آید خودش را بازرس معرفی می‌کند اشکال می‌گیرد و جریمه می‌گیرد به نظرم بازرس‌های سازمان تامین اجتماعی نیز باید آموزش‌های لازم برای آشنایی با حوزه نشر را ببینند خیلی از آنها حقوق فرق حوزه اپراتور و ویزیتور حوزه نشر را نمی‌دانند و در ثانی با آنها با عدم اطمینان برخورد می‌کنند.

رئیس سازمان تامین اجتماعی سپس با اشاره به اینکه از فروردین ماه بازرسی‌های این سازمان به صورت دیجیتالی انجام می‌شود،‌ یادآور شد: از ابتدای فروردین ماه بازرسی‌های ما به صورت دیجیتالی انجا م می‌شود یعنی در 10 استان تمام بازرسی‌ها دیجیتالی است. بازرس براساس gps لاین بازرسی را از خود مرکز می‌گیرد و تمام مراحل نظارت و بازرسی نیز به صورت آنلاین کنترل می‌شود. افراد مورد بازرسی نیز کاملا مشخص‌اند. دو سال است برای این سیسیتم مکانیزه دیتا جمع کردیم و سرانجام از فروردین ماه کار خود را آغاز کرد. البته بنا نیست که حتما همه را بازرسی کنیم برخی از کارگاه‌ها به بازرسی نیاز ندارند.

نوربخش ادامه داد: قبول دارم که من هم باید برای آموزش نیروهای خود کار کنم و آنها را با شرایط حوزه نشر آشنا گردانیم. ما موظف هستیم از حقوق اجتماعی افراد تحت تکفل دفاع کنیم در همین بحث حادثه معدن شاهد بودیم که کارگران به صورت کار غیرسخت و زیان‌آور معرفی شده بودند که حق‌شان تضییع می‌شود که واقعا هم فرق است بین یک حسابدار حوزه نساجی با کسی که پای دستگاه ایستاده.

او در پایان تاکید کرد: فراموش نکنیم که بیمه درآمد نیست امتیاز و حساب شخصی افراد است. ما به عنوان سازمان تامین اجتماعی باید دریافتی‌ها را پس بدهیم اگر در مرحله پیش دریافت‌ها با نقص مواجه شویم در زمان بازپرداخت نمی‌توانیم پاسخگو باشیم و حق افراد تضییع می‌گردد. مجدد تاکید می‌کنم نگاه فرهنگی به حوزه نشر و آموزش نیروهای سازمان تامین اجتماعی باید صورت گیرد اما به دلایلی که عنوان شد و براساس قانون بازرسی حق سازمان تامین اجتماعی است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز