خبرگزاری کار ایران

سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران:

شهرداری به قول‌هایش برای اصلاح نواقص شهرآفتاب عمل نکرد/حصر و حبس اخبار مربوط به آبگرفتگی اقدامی کوته‌بینانه است

شهرداری به قول‌هایش برای اصلاح نواقص شهرآفتاب عمل نکرد/حصر و حبس اخبار مربوط به آبگرفتگی اقدامی کوته‌بینانه است
کد خبر : ۴۸۶۲۹۹

همایون امیرزاده گفت: شهرداری به ما اطمینان داده بود با دقت نسبت به رفع و تکمیل نواقص سال گذشته و حل مشکلات آسیب‌پذیر اعلام شده اقدام کند و صراحتاً اعلام کرده بودند مشکلات دیگر تکرار نخواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری همایون امیرزاده (سخنگوی سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران) ظهر امروز شنبه 16 اردیبهشت ماه در شهر آفتاب برگزار شد.

امیرزاده در این نشست با اشاره به خسارت‌هایی که باران دیروز به غرفه‌های ناشران وارد کرده است، ضمن انتقاد از عدم پایبندی شهرداری نسبت به تعهد به قول خود برای رفع نواقص سال گذشته؛ گفت: وقتی صحبت از انتقال مکان نمایشگاه به میان آمد چندین و چند مکان مختلف مثل باغ کتاب، مصلی، نمایشگاه سئول و... را بررسی کردیم نهایتاً عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری در این باره شورای سیاستگذاری نمایشگاه بود که با انتقال نمایشگاه به شهر آفتاب موافقت کرد تا پس از سال‌ها خانه‌به دوشی این رویداد فرهنگی صاحب‌خانه شود. در این مسیر نیز تمام نگرانی‌ها، دغدغه‌ها و خواست خود را با شهرداری درمیان گذاشتیم حتی احتمال مسئله آب‌گرفتگی را همان پارسال قبل از ورود به شهر آفتاب مطرح کرده بودیم.

او ادامه داد: سال گذشته که شاهد این اتفاق بودیم کارگروهی تشکیل شد تا نسبت به رفع مشکلات و نواقص پیگیری داشته باشند، این کارگروه با عالی‌ترین سطح مدیریتی شهرداری تهران مذاکره داشته و دغدغه‌ها و مشکلات را با آنها در میان گذاشت حتی لکه‌گیری‌ از مناطقی که احتمال آبگرفتگی در آنها وجود داشته را تشریحاً با شهرداری در میان گذاشتیم. پیش از نمایشگاه نیز مجدد نقاط آسیب‌پذیر را متذکر شدیم و جای هیچ ابهامی از این منظر وجود نداشت. شرایط ناپایدار جوی در این ماه بارش باران را محتمل‌تر می کند و اسناد در میان گذاشتن تمام این نگرانی‌ها با شهرداری موجود است. آنها هم به ما اطمینان کامل داده بودند که با دقت نسبت به رفع و تکمیل نواقص سال گذشته و حل مشکلات آسیب‌پذیر اعلام شده اقدام کنند و صراحتاً اعلام کرده بودند که این مسئله دیگر تکرار نخواهد شد.

سخنگوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب سپس تاکید کرد: بنای ما براساس اعتماد و اطمینان بود. پیش از نمایشگاه امسال به کمک امکانات آتش‌نشانی یک مانور دیگر انجام دادیم و بار دیگر نقاط آسیب‌پذیر به خوبی برای ما نمایان شد که منجر به حفر چاه‌های جذبی و اصلاح مسیرها گشت. براساس تفاهم‌نامه ما با شهرداری تمامی زیرساخت‌های شهر آفتاب اعم از دائم، موقت و چادرها باید توسط شهرداری آماده‌سازی و تکمیل شود آن هم به صورت رایگان.

امیرزاده با ذکر این نکته که انتقاد جدی خود را به بدقولی‌ها اعلام می‌کنیم، اظهار داشت: همین جا بار دیگر انتقاد جدی خودمان را از این مسئله که شهرداری به قول و قرارهای خود در اصلاح نواقص سال گذشته عمل نکرده، اعلام می‌کنیم. اگر از این مسئله اطمینان نداشتیم شاید تصمیم دیگری می‌گرفتیم. نهایتاً امیدوارم در روزهای باقی مانده تا پایان نمایشگاه با همکاری و تعامل شهرداری دیگر شاهد چنین مسائلی نباشیم.

امیرزاده اضافه کرد: بعد از بارندگی دیروز و مشکلات به وجودآمده بار دیگر کارگروهی شکل گرفت تا امور مورد نیاز را رسیدگی کند. از همان ساعت تا صبح امروز کارگروه متشکل از ارشاد، صنف و شهرداری تلاش کردند تا به سرعت مشکلات برطرف شود و خللی در برگزاری نمایشگاه به وجود نیاید. خوشبختانه امروز قبل از ورود ناشران و مردم بخش عمده‌ای از مشکلات دیروز برطرف شد و شاهد توقف و تعطیلی نمایشگاه نبودیم.

این مدیر فرهنگی سپس در توضیح بیشتر اقداماتی که بعد از به وجود آمدن مشکلات که ناشی از بارندگی انجام شده، گفت: از دیروز چندین کار را در دو مرحله آغاز کرده‌ایم؛ اول شناخت مجدد نقاط آسیب‌پذیر است و دوم برقراری برق در سالن‌هایی که قطعی برق داشتیم چراکه اگر برق به مشکل بخورد دستگاه‌های کارت‌خوان نیز کار نمی‌کنند و مشکلات زیادی برای ناشران حاضر در نمایشگاه به وجود می‌آید. علاوه بر اینها از همان دیروز نماینده بیمه با همکاری نمایندگان صنف، شهرداری و ارشاد غرفه به غرفه خسارت‌های را برآورد می‌کنند تا پرداخت شود.  همچنین قرار شده علاوه بر بیمه شهرداری نیز خسارت‌هایی را پرداخت‌ می‌کند.

او سپس در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه آیا موضع‌گیری در مورد اتفاقات این چنینی و بدعهدی‌های شهرداری تنها در حد انتشار بیانیه و بیان دلخوری است یا اقدام دیگری مثل بازگشت نمایشگاه به مصلی را نیز درنظر دارید؟ گفت: مسیر ما برای تصمیم‌گیری در خصوص تعهداتی که هرکسی با ارشاد منعقد کرده، باز است. تفاهم‌نامه در خصوص شهر آفتاب نیز یک سند رسمی است که دو طرف باید به آن عمل کنند. هرچند ما امیدواریم همین تذکرات جدی و بیان انتقادات که به عنوان نمایندگی صنف نشر مطرح می‌شود، مورد توجه قرار بگیرد و حادثه‌ای از این دست را دیگر شاهد نباشیم که باعث شود مسیر ما تا پایان با اختلال مواجه شود. نهایتاً‌ در صورت نیاز تصمیم‌گیری‌های لازم در زمان مقرر انجام می‌شود. اولویت اکنون برای ما خدمت‌گذاری به مردم و ناشران است و ترجیح می‌دهیم درگیر حاشیه نشویم. باید تصمیم‌گیری مدبرانه باشد و ما خواست خود را به صورت منطقی و معقول اما قاطعانه دنبال می‌کنیم.

رئیس هیات رسدگی به تخلفات در خصوص آرای این هیات تا امروز گفت‌: هیات رسیدگی به تخلفات تاکنون سه جلسه تشکیل داده که در مجموع صدور 22 رای را به دنبال داشته است. یک رای تعطیلی غرفه تا پایان نمایشگاه بوده که مربوط به بخش بین‌الملل است و بقیه آن را ناظر به اخطار کتبی اکتفا کرده است.

امیرزاده ادامه داد: مصادیق تخلفات گزارش شده نیز مواردی مثل ثبت‌نام کلاس‌های آموزشی، ارائه کتاب غیر، تخفیف بالای 30 درصد  نقد کردن بن الکترونیکی و.. بوده است. نقد کردن بن‌های الکترونیکی نیز رصد شده و گزارش‌ها در حال برگزاری است. تخلف غرفه تاسیس شده در بخش بین‌الملل نیز عدم عرضه و فروش کتاب یا به اصطلاح پیش‌فروش و یا دریافت وجه بدون عرضه کتاب بوده است. در این غرفه کتاب فیزیکی وجود نداشت و با دریافت 60 درصد از این مبلغ سفارش ارسال آن را ثبت می‌کردند. البته تمامی ارا به واسطه گزارش‌هایی است که خود صنف اعلام می‌کند و در ابتدا آنها هستند که در صورت مشاهده تخلف مسئله را به همکار خود گوشزد می‌کنند.

سخنگوی نمایشگاه بین‌المللی کتاب ضمن تشکر از ناشران بخش‌های مختلف برای مسئولیت‌پذیری و همکاری اظهار داشت: هیچ موردی از اعتراض به معنای عدم ارائه کتاب در هیچ بخشی را شاهد نبودیم و این امر جای تشکر دارد و ممنون ناشران بودیم که مسئولیت‌پذیر بودند و اجازه ندادند نمایشگاه تعطیل شود. ارشاد و صنف امروز در کنار یکدیگر هستند تا نمایشگاهی قوی‌تر از همیشه داشته باشیم.

امیرزاده در خصوص خدمات بانک شهر نظیر متذکر شد: بانک شهر بانک عامل نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب و استانی ماست که خدمات خوبی هم ارائه می‌دهد. به هرحال یکی دو روزه بعضاً گزارشاتی از میزان تراکنش‌ها توسط بانک شهر منتشر شده که آن را درست نمی‌دانیم. نمایشگاه صاحب دارد یعنی صنف و ارشاد و تمامی مبانی مرتبط با آن باید از طریق این دو اعلام شود هرچند می‌دانم این اقدام در هرم مدیریتی بانک شهر نبوده و ما از خدمات بانک شهر راضی هستیم ولی دوست داریم در موارد این چنینی تعامل و همراهی داشته باشند.

او مجدد به خسارت‌های ناشی از بارندگی دیروز گریزی زد و گفت: ارشاد تنها شهرآفتاب را برای نمایشگاه کتاب در اختیار گرفته و انتظار داریم تحویل این سازه به صورت کامل واصولی باشد. در تمام مراحل نیز همکاری و پیگیری کردیم، هشدار دادیم و کارشناسی آن هم انجام شد. اما نه در سازه‌های موقت بلکه حتی سازه‌های دائم مثل سالن‌های سه قلو و سالن ملل هم مشکل داشتیم. سالن یاس که در تمام منفی یک است هم دچار آبگرفتگی شده بود به نظر عاقلانه نیست که مجموعه‌ای که متولی ساخت و ساز این مکان است، این نواقص را برطرف نکند.

وی در خصوص نظارت بر محتوای کتاب‌های ارائه شده در نمایشگاه نیز گفت: با هر محتوایی که خارج از ضوابط نشر جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه ارائه شود، برخورد می‌کنیم فرقی هم نمی‌کند که مربوط به چه کسی باشد. هرچند که ممکن است برخی موارد جزئی از دید کارشناسان پنهان بماند.

مشاور اجرایی معاونت فرهنگی افزود: امسال تصمیم داشتیم برای سازه‌های موقت خودمان سرمایه‌گذاری کنیم اما شهرداری پیش‌قدم شد و مسئولیت را برعهده گرفت که این مسئله جای تشکر دارد.

او درخصوص برخی برخوردها که دیروز با عکاسان و خبرنگاران شده بود تا مانع عکاسی آنها از آبگرفتگی‌ها شوند، بیان کرد: امروز هر شهروند یک خبرنگار است حصر و حبس اخبار در چنین فضایی اقدامی کوته‌بینانه است و رسانه و خبرنگار نباید در این زمینه تعاریف داشته باشند.

سخنگوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه آماری نیز از بازدید و تراکنش‌ها ارائه و بیان کرد: درسه روز اول نمایشگاه بیست و نهم 179 میلیارد ریال و 370 هزار تراکنش ثبت شده بود در سه روز اول نمایشگاه سی‌ام همین مبلغ 179 میلیارد ریال با اندکی افزایش و تعداد تراکنش 373هزار و 785 ثبت شده است. آمار بازدیدها نیز نسبت به سه روز اول سال گذشته حدود دو تا 5 درصد افزایش نشان می‌دهد البته این افزایش با احتساب روز جمعه که پیک بازدید نمایشگاه امسال بوده است؛ محسوب شده. اینکه با وجود بارندگی و پخش مناظره مردم همچنان از نمایشگاه بازدید کردند باعث دلگرمی است. به گفته متولیان مترو نیز دیروز 140 هزار بلیط برای شهر آفتاب فروخته شده است و در ساعاتی به دلیل ازدحام جمعیت حتی بدون بلیت نیز مسافران از مترو استفاده کردند.

امیرزاده افزود: امسال 2هزار و 609 کارتخوان در نمایشگاه فعال است و تاکنون 141 هزار و 370 بن‌کارت به مبلغ 75 میلیارد و 881 میلیون و 403هزار و 905 ریال مصرف شده است. در کل 164 میلیارد ریال تخصیص یارانه داشتیم که سهم ارشاد 150 میلیارد ریال و مبلغ جذب شده از نهادها و سازمان‌ها نیز 320 میلیارد ریال بوده است. نهایتاً 470 میلیارد ریال از طریق یارانه مستقیم به وزارت ارشاد و سهم نهادها و ارگان‌ها تا دیروز جذب شده که تا پایان نمایشگاه امکان افزایش نیز دارد.

مشاور اجرایی معاونت فرهنگی درخصوص جذب اسپانسر و حامیان مالی این دوره نیز گفت: امسال برای در اختیار گرفتن فضای محیطی اقدام کردیم و نهایتاً با پرداخت یک میلیارد و 400 میلیون ریال به شهرداری آن را در اختیار گرفتیم. این اقدام اقدام درستی بود که امیدواریم کمیته تبلیغات بازرگانی نمایشگاه که مسئولیت آن را صنف به عهده گرفته به خوبی از این فرصت استفاده کند. از این ظرفیت می‌توان استفاده کرد تا درآمدزایی شود و بتوان نمایشگاهی خودگردان داشت.

او در خصوص عدم امضای تفاهم‌نامه ازسوی ارشاد با هیچ موسسه و نهادی در بحث بن‌کارت‌ها گفت: طبق بخش‌نامه‌ای که اعلام شد و وزارت علوم و دانشگاه آزاد نیز به زیرمجموعه‌های خود  انتقال دادند عقد تفاهم‌نامه برای استفاده از بن‌کارت‌ها با یک موسسه خاص مجاز نیست. در کل ما دور شان مرکز علمی می‌دانیم که انگشت اشاره خود را به سمت یک ناشر خاص دراز کند. نهادها و ارگان ها و نهادهای آموزشی می‌توانند با استفاده از پنج تا 25 درصد یارانه‌ای که ارشاد می‌گذارد برای بخش‌های خود بن‌کارت تهیه کند.

امیرزاده ادامه داد: خدا را هم شکر می‌کنیم که توانستیم از بعد فرهنگی نمایشگاه صیانت کنیم و اجازه اینکه نمایشگاه به خود چهره سیاسی بگیرد را ندادیم.

او بار دیگر تاکید کرد: هر ناشری در هر بخشی از باران دیروز خسارت دیده ازسوی بیمه مورد حمایت قرار می‌گیرد. پرداخت‌ها هم طولانی نخواهد بود و بعد از پایان نمایشگاه آغاز می‌شود. سال گذشته نیز چنین پرداخت‌هایی را داشتیم اما چنانچه ناشری هنوز در بحث دریافت خسارت‌های سال گذشته مسئله‌ای دارد، شخصاً با من درمیان بگذارد تا پیگیری کنم.

سخنگوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه در پایان در توضیح اینکه چرا شهر تهران در حیطه بن‌کارت‌های دانش‌آموزی جای داده نشده، اظهار داشت: شهر تهران از نظر کتاب نسبتاً برخوردار است درحالیکه شهرستان‌هایی در استان تهران داریم که واقعاً دسترسی به کتاب ندارند و باید دیده شوند و مورد حمایت قرار بگیرند. نگاه عدالت‌محور تنها معطوف به مناطق محروم و مرزی نیست. در همین شهرستان‌های تهران مناطقی هستند که از نظر دسترسی به کتاب در مضیقه هستند البته تاکنون هزار مدرسه در تهران و شهرستان‌های تهران از تجهیز کتابخانه‌های کلاسی بهره‌مند شده‌اند که معلمان و مربیان آنها در نمایشگاه حاضر می‌شوند تا برای هر مدرسه یک میلیون ریال خریداری کنند. برای مناطق محروم و عشایر نیز ارسال بسته‌های ویژه محتوی کتاب داشتیم اما تمام اعتبار بن‌کارت‌های دانش‌آموزی جذب نشد و اگر آموزش و پرورش شهر تهران زودتر و به موقع اطلاعات دانش آموزان شهر تهران را به ما می‌رساند می‌توانستیم بخشی از شهر تهران را نیز در بحث بن‌کارت‌ها پوشش دهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز