خبرگزاری کار ایران

سیدضیاء هاشمی:

ارتباط ما با سینمای دنیا در گذشته یکسویه بوده‌است

ارتباط ما با سینمای دنیا در گذشته یکسویه بوده‌است
کد خبر : ۴۸۰۲۱۴

سیدضیاء هاشمی،جشنواره جهانی فیلم فجر را موثر در روابط دیپلماتیک و بین‌الملل دانست.

به گزارش ایلنا، سیدضیاء هاشمی رییس هیات مدیره جامعه صنفی تهیه‌کنندگان گفت: در گذشته جشنواره‌هایی که برگزار می‌شد هیچ‌گاه جهانی نبوده است اما طی این 2 سال اخیر با مدیریت رضا میرکریمی تا حدودی به برگزاری در سطح جهانی نزدیک شده‌ایم.

او با اشاره به مشکلات پیش روی جشنواره جهانی گفت: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این جشنواره زمان برگزاری آن است که به دلیل نزدیک بودن به جشنواره کن کمتر هنرمند مطرحی قبول می‌کند که در جشنواره جهانی تهران حضور داشته و به کشور ما بیاید.

هاشمی ادامه داد: بیشتر ارتباطات ما با سینمای دنیا در گذشته یکسویه بوده و ما بیشتر به سمت جشنواره‌های دیگر در نقاط مختلف رفته‌ایم و فیلم‌هایمان را به آنجا برده‌ایم، اما اکنون کارهایی صورت گرفته که فیلم‌های خارجی در جشنواره ما حضور داشته باشند و پایه‌های این ارتباط  در این دو سال برگزاری جشنواره نهاده شده و این موضوع بسیار ارزشمند است.

او افزود: یکی دیگر از مشکلات جشنواره‌های ما عدم  ثبات مدیریت در راس جشنواره‌هاست. باید یک دبیر دائمی برای 10 سال و دبیرخانه دائمی داشته باشیم.

رییس هیات مدیره جامعه صنفی تهیه‌کنندگان با اشاره به جایگاه سینمای ایران در سطح دنیا بیان کرد: سینمای ایران در سطح جهان بسیار مطرح است و ما می‌توانیم ارتباط خوبی با کشورهای منطقه داشته باشیم و سینمای ایران را در جهان اسلام ترویج دهیم. سینمای ایران افتخارات زیادی در سطح دنیا دارد و ما باید از این ظرفیت برای رونق بازار فیلم‌ها استفاده کنیم.

او درباره تاثیرات دیپلماتیک جشنواره اظهار کرد: یکی از موثرترین گفت‌وگوها بین ملل مختلف دنیا گفت‌وگو با زبان سینماست. پیام سینما پیام صلح است، همچنین پیام اسلام برای تمام دنیا عطوفت و مهربانی است که با توجه به اعتبار سینمای ایران می‌توان این پیام صلح و مهربانی را به تمام دنیا ابلاغ کرد. سینما مهم‌ترین ابزار در دیپلماسی جهان است و از اثر‌گذاری زیادی برخوردار است. ما می‌توانیم از طریق جشنواره جهانی فیلم فجر و تعاملی که با دیگر کشوها برقرار می‌کنیم پیام سینمای ایران را برسانیم و نگاه‌ها را معطوف سینمای خودمان کنیم.

 هاشمی در ادامه در مورد جلسه گزارش دبیر جشنواره به سینماگران گفت: تا قبل از جلسه با رضا میرکریمی اطلاعاتی از جشنواره جهانی نداشتم اما در آن جلسه و طی گزارش‌هایی که به سینماگران داده شد، دیدم که ابدا طی سال‌های گذشته چنین کارهایی در جشنواره جهانی انجام نشده بود.  بخش بین‌الملل تا قبل از 2 سال گذشته فقط هزینه بود و اثری از حضور جدی سینماگران نبود. از گزارش ارائه شده فهمیدم که ارتباط خوبی با افرادی که در جشنواره‌های مطرح دنیا حضور مستمر دارند، انجام گرفته و این خیلی خوب است. امیدوارم که این زحمات نادیده گرفته نشده و حتی در نبود رضا میرکریمی این ارتباط‌ها را داشته باشیم و این راه را ادامه دهیم. من خیلی نگران آینده هستم که اگر رضا میرکریمی نباشد و حمایت صورت نگیرد بازهم به گذشته بازخواهیم گشت.

او درباره حضور سینماگران در جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: این روش استفاده از سینماگران برای برگزاری جشنواره باید ادامه پیدا کند. سینما متعلق به سینمایی‌هاست و آنها دلسوز سینما هستند. باید این راه ادامه داشته باشد، دبیر جشنواره از سینماگران باشد و دبیرخانه دائمی داشته باشیم وگرنه دوباره به گذشته و برگزاری جشنواره‌های بدون دستاورد خواهیم رسید.

سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۸-۱ اردیبهشت ۱۳۹۶(۲۸ تا ۲۱ آوریل ۲۰۱۷) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز