مرور یافتههای تازه هنر مانـوی در چین و ژاپن در پژوهشکده هنر
پژوهشکده هنر نشست نویافتههای هنر مانـوی در چین و ژاپن را به همت گروه هنر شرق پژوهشکده برگزار میشود؛ محمد شکری فومشی و سونیا میرزایی به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.
به گزارش ایلنا؛ «نویافتههای هنر مانـوی در چین و ژاپن» شامل، تندیسها، دستنبشتهها (نظم و نثر)، عمارتها (آرامگاه و معابد)، کتیبهها، نقاشی دیواری، نقشبرجستهها، اشیاء (ظروف، زیورآلات، مهر) و طومارنگارههای ابریشمین هستند. این آثار توسط مانویان جنوب چین خلق شدهاند و برخی از آنها از لحاظ تاریخی به دودمان سونگ (宋Sòng) و تانگ (唐Táng) بازمیگردند. آثاری که نمایشگر بُنمایههای اصلی مانوی در بطن مذهب مردم چین هستند، مذهبی که حاکی از جذب عناصر متنوعی از دائویی، بودائی و ادیان بومی است و در این میراث ـ با اصول مانوی ـ ادغام شدهاند. این میراث بزرگ و مهم درجنوب شرقی چین، موزهها و مجموعههای ژاپن و یک موزه در آمریکا کشف شدهاند؛ میراثی که بر غنای دانش ما از علومی چون زبانشناسی، نسخهشناسی، باستانشناسی، معماری و تاریخ هنر سخت میافزایند. هدف از این سخنرانی، که نخستین گزارش کامل در این زمینه است، معرفی نویافتههای هنری این مجموعة بزرگ به زبان فارسی است.
نشست «نویافتههای هنر مانـوی در چین و ژاپن» روز شنبه ۱۶ بهمن ماه ساعت ۱۴:۳۰ الی ۱۶:۳۰ در محل پژوهشکده هنر به نشانی خیابان ولی عصر، بالاتر از خیابان امام خمینی، نبش کوچه شهید حسن سخنور، پلاک ۲۹، پژوهشکده هنر برگزار میشود.
حضور در این نشست برای کلیه علاقهمندان آزاد است.