شباهتهای یک ارکستر با جامعه/ گروهی باید بنوازند و گروهی گوش کنند
ارکستر خانه هنرمندان و گروه کر ارکستر سمفونیک در دومین شب از جشنواره فجر در تالار رودکی روی صحنه رفتند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در دومین شب از سی و دومین جشنواره موسیقی فجر در تالار رودکی دو ارکستر برنامههایشان را اجرا کردند.
در بخش اول که از ساعت 18:30 آغاز شده بود؛ گروه کر ارکستر سمفونیک روی صحنه رفت.
اجرای کر ارکستر سمفونیک تهران در قالب بیست و دومین جشنواره فجر اولین اجرای تالار رودکی در روز بیست و پنج دی ماه بود.
رهبری این ارکستر را رازمیک اوحانیان به عهده داشت. اوحانیان در میان برنامه از لوریس چکناواریان که یکی از میهمان این برنامه بود خواست تا رهبری این ارکستر را در اجرای چند قطعه برعهده بگیرد.
در بخش دوم این برنامه قطعات فولک ایرانی با هدف نمایش پتانسیل نهفته در موسیقی اصیل نواحی ایران اجرا شد.
علیاکبر صفیپور، فرزاد طالبی، لوریس چکناواریان، یارتا یاران و بابک صفرنژاد از مهمانان این برنامه بودند.
در اجرای دوم تالار رودکی ارکستر سمفونیک خانه هنرمندان به رهبری و آهنگسازی محمد سریر در ساعت 21:30 روی صحنه رفت.
سریر در ابتدا در سخنانی گفت: در برنامههای دیگر به دلیل اینکه قرار است بلافاصله برنامه دیگری اجرا شود نمیتوان خیلی صحبت کرد اما امشب به دلیل اینکه برنامهای بعد از اجرای ما نیست میتوانیم صحبت کنیم.
او با تشکر از حاضران ادامه داد: از آقای رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان تشکر میکنم که فرصتی را فراهم آوردند تا این ارکستر تشکیل شود. این ارکستر بسیار جوان است و اعتبارش نیز بر همین است و آینده بسیار خوبی دارد.
رهبر ارکستر خانه هنرمندان با اشاره به تواناییهای این ارکستر تصریح کرد: همنوازیها در گروههای این چنینی چند امتیاز دارد ازجمله اینکه چندصدایی است و در مجموع میتواند اثر بسیار خوبی بگذارد و ذهن را برای مخاطبان و نوازندگان فعال کند.
سریر خاطرنشان کرد: افرادی که در یک ارکستر فعالیت میکنند بهم گوش میدهند و با هم مینوازند و در نهایت اثری را خلق میکنند و این تمرینی است برای یک اجتماع خوب و پیشرفته که هر کسی در آن وظیفه خود را انجام میدهد اما در جهت ارتقای جامعه و این تمرین بسیار خوبی است برای نسل جوان که به صحبتهای هم گوش دهند.
در قسمت اول این اجرا دو قطعه نواخته شد که یکی از آنها قطعه «اگر تو آمده بودی» از ترانههای شیون فومنی از شاعران گیلانی است که سریر او را شهریار گیلان خواند.
همچنین در ادامه قطعه «در سفر گمشدن» اجرا شد که شعر آن نیز از شیون فومنی بود.
سریر در اینباره گفت: معتقدم این قطعه از آثاری است که هر کدام از مصراعهای آن جنبه مثبت و منفی دارد این بازی مثبت ومنفی در این شعر اصل زیباشناسی است و یک سفر درونی برای انسان است.
در ادامه نیز قطعه شادمانهای اجرا شد و سریر قبل از اجرای آن گفت: این قطعه را حدود 40 سال پیش نوشتم و در مراسم عروسی استفاده میشد وقتی تصمیم گرفتم ازدواج کنم از همین قطعه در مراسم عروسیمان استفاده کردیم. چند روز دیگر سالگرد ازدواج ماست و امشب هم این قطعه را به همسرم که هم اکنون در این سالن حضور دارد؛ تقدیم میکنم.
او همچنین پس از پایان این قطعه خطاب به مخاطبان گفت: این نوازندگان را خوب تشویق کنید شاید تصمیم بگیرند ازدواج کنند.
در ادامه نیز قطعهای با عنوان «دلاویزترین» و «آواز با عشق» از سرودههای فریدون مشیری اجرا شد.
سریر درباره این قطعه گفت: شعر این قطعه از هنرمند بزرگ فریدون مشیری است و مفاهیمی در آن است که در گذشته در اشعار ما دیده میشود و امروز اثر کمتری از آن را در اشعارمان میبینیم.
او قطعه «آواز عشق» را به محمد نوری تقدیم کرد و گفت: نوری آغازگر نگاهی متفاوت به آواز ایرانی بود. فریدون مشیری نیز شاعری است که همه اشعارش روان و آموزنده است.
پس از یک وقفه کوتاه نیز اجراهای ارکستر سمفونیک ادامه پیدا کرد و از دیگر قطعاتی که در این برنامه اجرا شد قطعه «جان مریم» بود.
در اجرای امشب ارکستر خانه هنرمندان علی تفرشی آواز و محمود میرزایی نیز رهبری برخی از قطعات را برعهده داشت. همچنین قطعه در «ایران ایران» که آخرین قطعهای بود که توسط این ارکستر نواخته شد علی تفرشی و محمود میرزایی باهم آن را اجرا کردند.
علی مرادخانی(معاون امور هنری)، فرزاد طالبی(مدیرکل دفتر موسیقی)، حمیدرضا نوربخش(رییس سی و دومین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر) در این برنامه حضور داشتند.