سیامک شایقی دو فیلم با موضوع پزشکی میسازد
سیامک شایقی یک فیلم سینمایی و یک فیلم مستند با موضوع پزشکی میسازد.
سیامک شایقی در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ با اعلام این مطلب گفت: فیلم جدیدم «ماه در جنگل» که به تازگی ساخت آن را به اتمام رساندهام داستانی در مورد یک خانم پزشک است که شغلش را فراتر از یک حرفه و وظیفه میداند و حتی برای دیدار بیمارش به خانه او میرود.
وی ادامه داد: همچنین در حال تهیه یک مستند به نام «دیوانه از قفس پرید» به کارگردانی مرسده فلاحنژاد با مضمون پزشکی هستم. این مستند در مورد دکتر عبدالله است که پزشکی لنگرودی و بسیار خاص است. این پزشک زندگی پرفراز و نشیب و عجیبی داشته و بسیار متبحر بوده است.
شایقی با اشاره به اهمیت هنر سینما گفت: سینما یک مدیوم و رسانهای هنری است. قطعا بُعد هنری سینما برای ما سینماگران مهمتر است اما نمیتوان ابعاد رسانهای آن را نادیده گرفت. اگر به بخش دوم یعنی بخش رسانه دقیق شویم خواهیم دید که سینما در تمام موضوعات و مضامین مرتبط به زندگی اجتماعی و وجوه دیگر زندگی انسانها میتواند پیامرسان باشد که یکی از این موضوعات بهداشت و سلامت روح و جسم است.
وی افزود: در یک تعریف کلی میتوان گفت سینما موظف است در کنار بار هنری به این مقوله بپردازد و در کنار جنبه اطلاع رسانی حتی به ابعاد آموزشی توجه کند.
کارگردان فیلم «باغ فردوس 5 بعداظهر» گفت: در فیلمها اگر بُعد تبلیغی یا سیاسی وجود داشته باشد ممکن است برای مخاطب دافعه ایجاد کند. اگر مخاطب متوجه جنبه آموزشی یک فیلم شود آن را دوست نخواهد داشت، در نتیجه هرچقدر این مضامین به صورت غیر مستقیم، غیر شعاری و ظریف در داستان منتقل شود تاثیرگذارتر خواهد بود.
شایقی ادامه داد: در سینمای ایران در زمینه سلامت بهداشت و روان کم فیلم و سریال تولید شده و شاید بتوان گفت در این حیطه در آغاز راه هستیم. قطعا سریال «روزگار قریب» به کارگردانی آقای کیانوش عیاری یکی از شاخصترین و بهترین کارها در این زمینه است. در سینمای جهان هم میتوان از داگلاس سیرک نام برد که مجموعه آثارش الگویی برای سلامت جسم و روح است. برای مثال فیلم «وسوسه باشکوه» و «همه آنچه خدا مجاز میداند» مثال خوبی هستند. این هنرمند فیلمسازی نمونه در این زمینه یعنی ترویج پیام در مورد سلامت جسم و روان به صورت هنرمندانه محسوب میشود.
شایقی با اشاره به علاقمندیاش در زمینه ساخت فیلم هایی با موضوعات سلامت افزود: اگر سوژه و ایده مناسبی داشته باشم که با مضامین مرتبط با بهداشت روح و جسم در ارتباط باشد حتما از ساخت آن استقبال میکنم، این یک وظیفه برای فیلمسازان محسوب میشود.
وی افزود: بخصوص علاقمندم در مورد سلامت روح آثاری بسازم. سلامت جسمی دغدغه خیلی از مردم است و با مقولات مرتبط با آن سروکار دارند اما شاید این آگاهی در مورد بیماریهای روحی کمتر باشد.
کارگردان فیلم «خواب زمستانی» گفت: امیدوارم همانطور که ما فیلمسازان علاقهمند به ساخت فیلم درباره مسایل بهداشتی و پزشکی هستیم، صنف پزشکان هم به این آثار نگاهی متعصبانه نداشته و این انتظار را نداشته باشند که همه پزشکان را فرشته ترسیم کنیم. فیلم سفارشی با قضاوت یکسویه مورد استقبال قرار نمیگیرند و فیلمساز باید دستش برای تعریف داستان باز باشد تا بتواند فیلمی تاثیر گذار تولید کند.
شایقی در همین زمینه ادامه داد: کاش بتوانیم در مورد خطاهای پزشکی و خدمات جامعه پزشکی فیلم بسازیم. من با نگاه یکسویه مخالفم و معتقدم صنف پزشکی کارهای ارزشمندی انجام داده و خدمتی غیرقابل انکار به مردم دارد اما در کنار اینها قطعا کاستیهایی هم وجود دارد.