عدم گفتوگو منجر به بداخلاقیهای رسانهای میشود
ششصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی با حضور وزیر ارشاد، دبیر و اعضای شورا برگزار شد.
به گزارش ایلنا، رضا صالحیامیری در این جلسه ضمن قدردانی از برگزاری مناظرات گفت: مناظره از موضوعات بسیار مهم و تاثیرگذار است که از ابتدای انقلاب نقش موثری در تنویر و هدایت افکار عمومی و جلوگیری از انحرافات فکری جامعه شده است.
وی افزود: سالهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی ورود خوبی به حوزه گفتوگو و مناظره داشتیم. مناظرههای شهید بهشتی یا مناظره شهید مطهری از جمله مناظرههای در یادها مانده است اما به مرور، مبادله پیام از طریق رسانه جایگزین فضای گفتوگو و مناظره شد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور با تاکید بر اینکه عدم گفتوگو منجر به بداخلاقیهای رسانهای میشود، گفت: صداوسیما در طول سال میتواند فضای مناظره را مانند مناظرات انتخاباتی فراهم کند تا مردم بتوانند از مسایل مهم و جاری کشور آگاه شده و به قضاوت و تصمیم گیری بهتری دست یابند.
صالحیامیری با تاکید بر ضرورت تداوم این مناظرهها در سطح دانشگاهها گفت: ضروری است در حوزه مسایل فرهنگی و اجتماعی این مناظرهها در سطح ملی نیز تسری یابد. مسایل فرهنگی مانند هویت، سبک زندگی و اخلاق بسیار حائز اهمیت است و میتواند فرهنگساز و راهگشا بوده و آغازی برای سلسله گفتوگوهای فرهنگی در سطح ملی و کشوری باشد.
وزیر ارشاد درباره نحوه ورود شورای فرهنگ عمومی به مسایل فرهنگی و اجتماعی بیان داشت: شورای فرهنگ عمومی کشور نقش ستادی دارد و باید دستگاهها و شورای فرهنگ عمومی استانها نتایج اقدامات خود را به این شورا منعکس کنند.
وی افزود: باید روش کار شورای فرهنگعمومی به نحوی باشد که از فضاهای بسته گفتوگویی به سمت گسترش دامنه تاثیرگذاری پیش برود و برای اجرای سیاستها، اعضا به عنوان معین هر استان تعیین شوند و گزارش اقدامات انجام شده را به شورای فرهنگ عمومی کشور ارایه کنند.
صالحیامیری گفت: تمامی اعضای شورای فرهنگ عمومی در سطح کشور باید تلاش کنند از جایگاه این شورا به عنوان یک نهاد رسمی ملی برای تاثیرگذاری لازم در عرصههای فرهنگی و اجتماعی استفاده شود.