خبرگزاری کار ایران

در مراسم رونمایی آثار نیروی دریایی در سوره مهر مطرح شد؛

مومنی شریف: به قولمان نسبت به نیروی دریایی وفا کردیم

ریس حوزه هنری گفت: خوشحالم که به قولمان نسبت به نیروی دریایی وفا کردیم. حوزه هنری امروز با رونمایی از دو کتاب به بخشی از وعده‌هایش نسبت به این نیرو وفا کرد و امیدواریم سایر کار‌هایش را نیز منتشر کند.

به گزارش ایلنا، مراسم رونمایی از کتاب‌های «اطلس عملیات‌های ماندگار نیروی دریایی»، «رازهای مروارید» و سرود نیروی دریایی راهبردی صبح امروز با حضور امیر «حبیب الله سیاری» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، «محسن مومنی شریف» رییس حوزه هنری و با حضور جمعی از فرماندهان نیروی دریایی ارتش در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد.

امیر سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه اقدامات نیروی دریایی در دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست، اظهار داشت: خدمات نیروی دریایی ارتش در دفاع مقدس برای عموم بیان نشده است. اسکورت کاروان مهم‌ترین کاری بود که در طول جنگ انجام شد تا در کشورمان قحطی رخ ندهند.

وی با اشاره به بیانات رهبرمعظم انقلاب که فرمودند «خدمات نیروی دریایی قابل تقدیر است» گفت: ما در نیروی دریایی به دلیل سختی‌های کار در دریا کمترین کتاب، فیلم سریال و فیلم سینمایی را داریم. باید ببینیم جایگاه اسکورت در مسایل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی چیست. هیچ کدام از این موارد گفته نشده است، زیرا اصحاب رسانه و مردم در عملیات‌های انجام شده نبودند و فقط کارکنان نیرو حضور داشتند، بنابراین به طور کامل بحث خدمات نیرو مغفول مانده است.

فرمانده نیروی دریایی گفت: امروز موفق شدیم چند کتاب و اطلس تهیه کنیم. تاریخ حضور نیروی دریایی در جنگ را بدون دستکاری تا ۳۰ جلد نوشته‌ایم و تا ۶۰ جلد پیش می‌رود. سرود و اطلس ارزشمند است چون تلاشی که برای نمایش خدمات نیرو برای مردم و افتخارات شهدای نیرو به عنوان یک سند برای کارکنان آینده، مشخص می‌شود.

امیر سیاری خاطرنشان کرد: عملیات‌ها و خاطرات این نیرو جایگاهی را به وجود آورده تا هنرمندان برای خلق آثار هنری بتوانند از این گنجینه در تولید آثار هنری استفاده کنند. هر جمله‌ای که رهبر انقلاب درباره نیروی دریایی بیان کردند با دلیل و نشانه گذاری شده بوده است.

وی ادامه داد: گله‌مندی ما امروز با انتشار این کتاب‌ها کمتر شده و همکاری‌هایمان را برای تولید آثار، بیشتر خواهیم کرد.

«مرتضی سرهنگی» مدیر دفتر ادبیات حوزه هنری، اظهار داشت: نوشتن وقایع بعد از جنگ، در دنیا یک سنت است. وقتی سرباز‌ها به خانه‌ها بر می‌گردند و با اسیران جنگی مقابله می‌کنند، قلم و کاغذ بر می‌دارند و می‌نویسند که بر ما چه گذشته است.

وی افزود: سال‌های پیش به مرکز ادبیات جنگ روسیه رفتم. بخش نیروی دریایی آن‌ها جدا بود و دلیل آن اهمیت نیرو برای روسیه بود. می‌گفتند: «ما جنگ شما را دنبال می‌کردیم و روسیه بدون ادبیات جنگ فقط یک خاک پهناور است.»

سرهنگی افزود: ۱۲ کتاب از نیروی دریایی آماده چاپ است. معتقدم که صدام از مادران شهدا شکست خورده است. بنابراین خاطرات مادر و همسران فرماندهان شهدا جمع آوری می‌شود.

وی در پایان با تاکید بر نگارش خاطرات دفاع مقدس گفت: وقتی واقعه‌ای رخ دهد و در مورد آن نوشته‌ای بر روی کاغذ نیاید، گویی هیچگاه رخ نداده است.

کد خبر : ۴۳۹۴۳۴