حمزهزاده: حقمان است فیلمی را اکران کنیم یا نکنیم/ همیشه قرار نیست سلام و علیکها به نتیجه دلخواه ختم شود
محمد حمزهزاده رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری میگوید: ما در چارچوب قانون و ضوابط میتوانیم دستور اکران یا لغو اکران فیلمی را در سینماهای حوزه هنری صادر کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهرداد فرید (دبیر شورایعالی تهیهکنندگان) میگوید: حوزه هنری عملا رابطه خود را با جامعه سینمایی کشور قطع کرده است. ارتباط تولیدکنندگان سینما هم با حوزه هنری بطور کامل قطع شده زیرا تهیهکنندگان نمیدانند به چه دلیلی فیلمشان اکران نمیشود و حوزه هنری هم جوابگو نیست.
وی که شب گذشته پنجشنبه 25 آذر در برنامه شهر فرنگ شبکه خبر حضور پیدا کرده بود؛ افزود: همه فیلمها با مجوز سازمان سینمای کشور تهیه و تولید میشوند و اینکه چرا برخی از فیلمها بنا به تشخیص حوزه هنری اکران نمیشود؛ برای ما مشخص نیست و البته کسی هم پاسخگوی ما نیست. ما نمیتوانیم حوزه هنری را تنها یک سالندار درنظر بگیریم چراکه این مرکز قرار است افکار عمومی را تغذیه کند، حوزه هنری یک رسالت فرهنگی دارد و باید آرمانهای خود را برای نسل جدید بیش از پیش تبیین کند.
رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری دیگر مهمان این برنامه بود که به انتقادات فرید چنین پاسخ داد: سینمای ایران یک کلیت دارد و بنا نیست در این عرصه مناظرهای شکل بگیرد، تحریم موضوعی است که از سوی برخی از افرادی که فیلمهایشان اکران نشده اطلاق شده است که این امر صحت ندارد. ما در چارچوب قانون و ضوابط میتوانیم دستور اکران یا لغو اکران فیلمی را صادر کنیم و اکران کردن یک فیلم یا نمایش ندادن یک فیلم حق حوزه هنری است.
او گفت: حوزه هنری نه متعلق به ماست و نه هیچکس دیگر، بلکه حوزه هنری میراثی ملی است، صدها میلیارد تومان از سرمایه حوزه هنری درگیر سخت افزار سینماست، حوزه هنری بیش از ۱۲۵ سینما در اختیار دارد که در حال حاضر بیش از ۹۰ سالن آن فعال است، سینماهایی که در اختیار بخش خصوصی بوده تبدیل به پاساژ و بانک شده درحالیکه ما سینماهای خود را حفظ کردهایم، از سال ۷۰ تا کنون ما سینماهای خود را حفظ کردهایم، حوزه هنری قرار است تا پایان سال ۹۶ بیش از ۸ هزار صندلی به سالنهای سینمایی کشور اضافه کند.
حمزهزاده افزود: ما از سال ۹۲ که به صورت گزینشی فیلمها را انتخاب میکنیم با جامعه سینمای کشور در ارتباط هستیم، ما با جامعه سینمایی کشور جلسهای داشتهایم، در این جلسه گاهی ممیزی اعمال میشود و تهیهکننده آن را رفع کرده و فیلم آماده اکران میشود و گاهی ممیزی به قدری است که کل فیلم را زیر سوال میبرد و اصولا قابل اکران هم نیست.
وی اظهار داشت: ما با جامعه سینمایی کشور در تعامل هستیم اما نکته مهم این است که همیشه قرار نیست این سلام و علیکها به نتیجه دلخواه طرف مقابل ختم شود.