مخالفان صالحیامیری در مجلس چه گفتند؟
نسبت دادن صالحیامیری با فتنه 88 و ماجرای نامهای که در این سال به وزیر اطلاعات نوشتهاست؛ ازسوی منتقدان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجتالاسلام سیدحسن نوروزی در مخالفت با سیدرضا صالحیامیری (وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی) در جلسه نوبت بعدازظهر امروز خطاب به رییس جمهور گفت: شما را فردی منصف میدانم اما شما از ایثارگران کسی را در کابینه انتخاب نکردید و انتظار داشتیم در معرفی این وزرا این کار را میکردید.
او با بیان اینکه نسبت به برنامههای آقای صالحی امیری انتقاد دارم، خطاب به نمایندگان گفت: مردهباد و زندهباد زمانی ارزش دارد که ما تکلیف شرعی خود را انجام بدهیم. آقا میفرمایند خط قرمز فتنه است و ما مقلد آقا هستیم لذا درخواست دارم آقایان مشخص کنند رابطهشان با فتنه چیست. خود افراد اصلی فتنه هم آقا کد دادند اگر عذرخواهی کنند، مشکلی ندارند. باید انقلاب خود را نگاه داریم لذا خط قرمز ما فتنه است.
نماینده رباط کریم در مجلس دهم تصریح کرد: اهداف حوزه فرهنگ و مبارزه با نفوذ فرهنگی است که هدف اصلی نظام در حوزه فرهنگ هم است که در برنامههای شما ندیدم. چگونه با نفوذ فرهنگی مبارزه میکنید. دستاوردهای جمهوری اسلامی و فرهنگسازی در زمینه الگوی مصرف و تهیه پیوست فرهنگی در برنامه شما دیده نمیشود.
سیداحسان قاضیزاده هاشمی نیز در مخالفت با سیدرضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه نوبت بعدازظهر امروز مجلس پشت تریبون قرار گرفت و گفت: نیتی جز کمک به مردم این سرزمین ندارم و دغدغههای فردی من نیست و انعکاس اندیشههای شماست.
نمایندهٔ مردم فریمان و سرخس و احمدآباد و رضویه افزود: امروز در مخالفت با وزیر پیشنهادی سخن میگویم اما باید بگویم این کار را برای فرهنگ سرزمینم انجام میدهم زیرا حال فرهنگ بدتر از آن است که صالحی امیری از پس آن بر بیاید.
قاضیزاده هاشمی خطاب به صالحیامیری تاکید کرد: دستهای شما خالیتر از آن است که بتوانید دردی از فرهنگ دوا کنید. نمیتوانم میان عضویت در دادگاه ارتش و فرهنگ ارتباطی پیدا کنم. رئیسجمهور سرهنگ را برای حوزه فرهنگ معرفی کرده است.
او با بیان اینکه شما امروز میخواهید سکاندار اموری باشید که داستانهای عبرتآموزی داشته است، ادامه داد: آقای علی جنتی نه شهید کنسرت هستند و نه برای دغدغه دولت نسبت به سخنان مراجع کنار گذاشته شدند که اگر قرا بود اینظور باشد، باید سه سال پیش کنار گذاشته میشد. اما امروز چیزی نمیگویم چرا که از رهبر انقلاب آموختهام که مراقب نگفتهها و گفتههایم باشم.
نماینده فریمان خاطرنشان کرد: شما کتابهایی از خود منتشر کردید که معلوم نیست با چه امتیازهایی این کتابها به چاپ رسیده است. شما با کدام رانت این کتاب را به شماره ششم رساندهاید. ما از موسیقیدان حوزه فرهنگ شرم داریم. شماکتابی در مورد رایزینی در حوزه فرهنگ را نوشتهاید اما آیا واقعا درسش را خواندهاید؟
قاضیزاده هاشمی تاکید کرد: شما چند مورد سابقه برای خود نوشتهاید. آیا سربازی گمنام امام زمان(عج) باعث خجالت شما بوده است که به آن اشارهای نکردید؟ برادر سیدرضا فلاح این نام مستعار شما در وزارت اطلاعات است. ما دست برادران گمنام امام زمان(عج) را میبوسیم. اما اگر رای اعتماد بگیرید در مقابل با اهالی فرهنگ چگونه خواهید بود؟ سیدرضا صالحی امیری یا سیدرضا فلاح؟
او ادامه داد: اگر سینماگری به شما رجوع کند به او چگونه مینگرید؟ به دنبال پروندهای کردن آن هستید؟ آیا یاداشتهای گاه و بیگاه را برای موسیقی و سینما خواهید داشت؟ لطفا بگوید ما با کدام جنبه چهره شما مواجه هستیم؟
نماینده فریمان به استعلامی که از نادران و توکلی انجام داده اشاره و تصریح کرد: بنده از آقای نادران استعلام کردم مبنی بر اینکه صالحی امیری معذرخواهی کرده یا توبهنامه نوشته، اما ایشان این مسئله راتکذیب کرد. درباره پرونده دکتر توکلی نیز با وضعیت مشابهی روبرو هستیم.
حجتالاسلام مجتبی ذوالنور نیز در مخالفت با سیدرضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه نوبت بعدازظهر گفت: دوستان گفتهاند یک برگ حکمی علیه برخی افراد وجود ندارد. منطق باید یکسان باشد و نمیتوان یک بام و دو هوا صحبت کرد. برخی میگویند اگر وزیر نیاید، وزارتخانه فشل می شود. چه کسی گفته اگر معرفی نشود، وزارتخانه باز میماند. خب رییس جمهور یک نفر دیگر را معرفی کند. این منطق درستی نیست. عزیزان دیگری گفتند تغییر نشانه ولایتمداری است اما کراراً مقام معظم رهبری همچنان بر اولویت معیشت تاکید کردهاند، پس ولایت درجاتی دارد. اگر در ایجاد بهبود کشور اقدام کنیم، منافاتی با ولایتپذیری ندارد.
نماینده مردم قم در مجلس دهم اضافه کرد: برخی عزیزان میگویند گذشته افراد چنین است؛ خدا جزای خیر بدهد و بنده نفی گذشته نمیکنم و تقدیر هم میکنم اما امام فرمودند میزان جال فعلی افراد است و اگر چیزی گفته میشود نفی گذشته و ناسپاسی عزیزان نیست.
ذوالنور گفت: به آقای صالحی امیری هم گفتم آقای صالحی امیری سال ۸۸ نامهای به محسنی اژهای وزیر اطلاعات نوشتند که این نامه در پی نامه دکتر معین بوده است. ایشان ابتدا نامه را منکر شدند. بعد گفتند آن نامه تعرضی بر ولایت و نظام نبوده است.
او با بیان اینکه میزان حال فعلی افراد است، گفت: ما امروز باید افراد را متناسب با نیازهای روز بسنجیم. اگر چیزی گفته میشود نفی گذشته و ناسپاسی نیست. لذا اینکه گفته شود ذوالنور در گذشته چنین سابقهای داشته و قابل تصور است که خطایی از او سربزند برای مثال جعفر کذاب فرزند امام و برادر امام بود، شریح قاضی شصت سال در منصب قضا بود اما دستور قتل امام را داد. این منطق که ما امروز را به دلیل دیروز نادیده بگیریم، نه از نظر منطقی قابل قبول است و نه از نظر تاریخی. نظامهای دینی از درون باید فروپاشی شوند ن هبا عامل بیرونی باشد
ذوالنور تاکید کرد: در جلسه دیروز فراکسیون روحانیون مطالبی مطرح شد و تا دیروز تصمیمی برای مخالفت نداشتم. حتی در جلسه نسبت به آقای صالحیامیری نیز عرض کردم که مخالف صحبت نخواهم کرد. نامهای را مطرح کردم که در دوران فتنه آقای صالحی به اتفاق ۸ نفر نامهای به وزیر اطلاعات وقت محسنیاژهای نوشتند که به دنبال نامه معین بوده است. خطبههای مقام معظم رهبری ۲۹/۳ بود. نامه ۳۰/۳ بود جواب بعد از ۳۰/۳ تهیه میشود. ابتدا آقای صالحی منکر نامه شد، بعد اصرار کردیم گفت تعرضی بر نظام و ولایت و تاییدی بر فتنه نبوده اما بعد از بررسی نامه دیدیم که برخلاف فرمایشات ایشان است و اگر در یک جلسه دو جور نظر داشته باشیم، درست نیست.
او بیان کرد: سکان فرهنگی باید به دست عزیزی باشد که مبانی محکم در باورها و اعتقادات مردم داشته باشد. بنابراین امروز احساس کردم که باید وظیفه خود را انجام دهم.
مجتبی ذوالنور گفت: ایشان فرموند که دفاعی از فتنهگران نداشتهایم. سکوت بعضی خواص ما، بدتر از حرف زدنشان است. کسانی که سینهچاک در دوران انقلاب بودند، در دوران فتنه سکوت کردند و در این شرایط مردم دچار تردید میشوند.
نماینده مردم قم افزود:در شرایط فتنه نباید سکوت کرد؛ چراکه نوع نگرش ما موجب تقویت فتنه میشود. ما میخواهیم بر روی چه چیزی سرپوش بگذاریم؟ چرا از حقایق فرار میکنیم؟
وی ادامه داد: در دوران فتنه کدام رسانه دشمن را سراغ دارید که در کوبیدن خط انقلاب ورود پیدا نکردهاند؟ چرا فتنه را صرفا در حد اعتراض انتخاباتی عنوان میکنید؟
ذوالنور به نامه صالحیامیری درباره موضعگیری درباره فتنه به وزارت اطلاعات اشاره کرد و گفت: ۹ نفر این نامه را امضا کردند و بخشهایی در نامه وجود دارد که دقیقا هدف رهبری قرار گرفته است. در این نامه فتنه را توجیه کردهاند. اشاره میکنند که چرا بیهیچ دلیل میتوان افراد را مورد ضرب و شتم قرار داد؛ این یعنی دفاع از افرادی که آدم کشتند و بانک آتش زدند و مسجد آتش زدند. این دفاع از فتنه است. این نامه اگر زیر سوال بردن جریان خودی محسوب نمیشود، پس اسمش را چه میگذازید؟
او گفت: مراکز نظامی را مورد هجوم قرار دادند، مساجد را آتش زدند، سکوت در مقابل این دفاع از فتنه و اصحاب فتنه حساب نمیشود؟ اگر زیر سوال بردن جریان خودی نیست، اسمش چیست ؟ ولایت فقیه را در شان امام و طراز امام مطرح میکنند میگویند ما با امام بهمن ۵۷ امام سالهای جنگ بیعت میکنیم.
ذوالنور ادامه داد: در دوران فتنه که مقام معظم رهبری در دفاع از امام هستند یکجا از ایشان یادی نکردند در این نامه نظام را محکوم به بیتدبیری کردند. وزارت ارشاد برای ارشاد و اصلاح است تحصیلات ایشان ربطی به وزارت ارشاد ندارد در زمان پیروزی انقلاب ۱۷ ساله بودند و در زمان اوایل انقلاب در دادگاه ارتش بودند. آقای صالحیامیری از جنس فرهنگ نیست و تخصص فرهنگی برای اداره این وزارتخانه را ندارند.