موافقان صالحیامیری در مجلس چه گفتند؟
موافقان سیدرضا صالحیامیری برای سمت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقدند که وی قدرت مدیریت حوزه فرهنگ را دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد آشوری تازیانی در موافقت با سیدرضا صالحیامیری (وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد و اسلامی) با تشکر از موافقان و مخالفان صالحی امیری، گفت: ما در چارچوب قانون باید اقدام کنیم، زیرا قانون ملاک اساسی کار ماست. ارائه اسنادی که هر مطلبی را اثبات کند، ملاک کار ماست.
او ادامه داد: در رای اعتماد، سه مولفه اساسی منطق ارزشگذاری و ارزیابی ماست، آقای نوروزی در چارچوب نقد برنامه حرکت کردند، برخی هم در مسائل شخصی حرف زدند اما عملکرد کسی سخن نگفت. اگر کسی را در جایگاهی قرار است بگذاریم و رای اعتماد و عدم اعتماد بدهیم، ضرورت دارد به عملکرد فرد توجه شود.
نماینده مردم بندرعباس گفت: آقای قاضیزاده گفتند حال فرهنگ خراب است، سوال این است چرا خراب است؟ همه دغدغه مشترک داریم، در حوزه فرهنگ همه دچار فرافکنی هستیم و میدانیم فرهنگ منحصر به یک وزارتخانه نیست. تلاش کنیم در جهت رفع دغذغههای اساسی که توسط رهبری بیان شده، عمل کنیم.
آشوری گفت: دغدغهها را با رفع مشکلات برطرف کنیم. آقای ذوالنور اشارهای داشتند به نامهای که مطرح فرمودند در دور قبل، آقای صالحی کاندیدای وزارت ورزش بودند و آقای نادران درباره شبهاتی که نسبت به شخصیت صالحیامیری مطرح شده بود، مواردی مطرح کرد من هم مدارک و اسنادی دارم و به رییس جلسه میدهم.
او ادامه داد: در این حوزه یک سوال مطرح است، البته از آقای ذوالنور انتظار نداشتم شبهه ایجاد کنند که نه سندی دارند و نه مدرکی. برای دنیای آقای صالحی قرار نیست ما دین خود را بدهیم و نخواهیم داد. اما اگر احساس شود در این نوع رویکرد ظلمی میشود، همه ما مسئولیم.
نماینده بندرعباس تاکید کرد: آقای ذوالنور از قول نادران نامهای را خواند مبنی بر اینکه عبرت نگرفتند. اصلا این مساله مطرح نیست، بلکه چند شبهه مطرح شد که مدارکی درباه آن وجود دارد. همه ما مقام معظم رهبری را مبنای حرکت خود قرار دادیم. در کنار این اسناد، سندی دیگری هست که اگر ارائه نشود، ظلم به آقای صالحیامیری است. ایشان در گذشته و در شرایط فعلی یکی از معاونان وزارت اطلاعات بودند نکتهای درباره او مطرح میکند همین است که ممکن است امضای این نامه شائبهای ایجاد کند. برهمین اساس آقای صالحی امیری نامهای نوشتند که میتوانید از وزارت اطلاعات استعلام کنید.
محمدرضا تابش نیز در موافقت با سیدرضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بنده برای آقای دانش آشتیانی ثبتنام کردم اما قرعه به اینجا خورد. تریبون مجلس خانه امید مردم است، از رییس مجلس درخواست دارم جلوی تهمتها گرفته شود. بسیاری تهمتها و برچسبها گفته شد. اگر طبقهبندی دارد، چرا به بقیه نرسیده است؟ اگر طبقهبندی ندارد، خب منتشر کنید لذا بگویید تا همه بدانند و بر اساس رای بدهند.
نماینده مردم اردکان با اشاره به گستردگی موضوع فرهنگ گفت: مهمترین موضوع فرهنگی باید دانش فرهنگی باشد و رسالت وزیر تاثیرگذاری بر فرهنگ باید باشد. مرور برنامه صالحی امیری نشاندهنده شناخت او از این حوزه است. در برنامه تقدیمی او، مبانی نظری فرهنگی آمده، اهتمام به تحقق برنامههای کلان فرهنگی که توسط نهادهای حاکمیتی ذکر شده است، همچنین نهادهای صنفی و مردمی را جزو تکلیف خود دانستهاند.
نماینده مردم یزد با اشاره به اینکه صالحیامیری امنیت خلاقان هنر به فرهنگ را محترم شماردهاند، گفت: برای صیانت از فرهنگ دینی، اصلاح ساختار مدیریت فرهنگی و توسعه زیرساخت فرهنگ برنامههای مختلفی را اعلام کردهاند، موضع گرفتند و به مجلس متعهد شدهاند.
تابش ادامه داد: یکی از ضعفهایی که در رابطه با وی مطرح میشود، این است که کار او در حوزه امنیتی است. اتفاقا من این موضوع را به عنوان نکته مثبت تلقی میکنم؛ چرا که کسی که به امنیت نگاه فرهنگی کند، میتواند به مدافع فرهنگ تبدیل شود.
تابش با بیان اینکه صالحیامیری کسی است که گلوگاهها و محدودیتهای فرهنگ را خوب میشناسد و میتواند حوزه هنر و فرهنگ را آرامش دهد، خاطرنشان کرد: باید به اندازهای که هنرمندان در فرهنگ سهم دارند، امنیت و معیشت آنها فراهم شود و آفرینشهای هنری داشته باشند.
وی ادامه داد: آقای رییسجمهور شخصیتی را به مجلس معرفی کردهاند که خوشسلیقه و شاعر و علاقهمند به کتاب و پژوهش است.
تابش گفت: کار وزارت فرهنگ و ارشاد کار اداری و اقتصادی نیست، بلکه وزارت فرهنگ، مسئول تامین امنیت از نظر اهالی فرهنگی و هنرمندان است. باتوجه به سابقه خوب ایشان در کتابخانه ملی و تحولاتی که بوجود آورند، مطمئنم که با رای اعتماد مواجه خواهند شد و متعهد به برنامههای خود هستند و انشالله با وجود ایشان در عرصه فرهنگ و هنر کشور، شاهد تحول خوبی در عرصه فرهنگ هستیم
قاسم احمدی لاشکی در موافقت با سیدرضا امیری صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان گفتند موضوع فرهنگی بسیار مهم است احساس ولنگاری میکنم بنابراین اگر سه وزیر همزمان اتفاقی تغییر میکنند، قطعا ولایتپذیری ریاست جمهوری را نشان میدهد، چراکه این یعنی رییس جمهور دغدغه فرهنگ دارند.
او ادامه داد: برادر عزیزم دکتر قاضیزاده هاشمی گفتند عزیزان این رای برای چند ماه بیشتر نیست بنابراین حضور ایشان برای چندماه آزمایشی برای دوره بعد است که همین عزیزان آزمایشی نزد مجلس پس خواهند داد و در ماههای آینده آن را محاسبه میکنیم. آقای قاضیزاده «عیب مِی بگفتی، هنرش نیز بگو» اگر ایشان در دستگاه امنیتی بوده، برای آرامش فرزندان مملکت بوده است. آیا «کا.گ.ب» از او حمایت کرده است؟ آیا در سازمان سیا کار کرده است؟ آیا این نقطه ضعف است؟
نماینده مردم نوشهر در مجلس اضافه کرد: موضوع دیگر اینکه کتاب آقای صالحی امیری چاپ ششم نیست، بلکه چاپ هشتم است. اگر قرار است ارشاد را به کسی بدهیم، باید به صاحب آن بدهیم. ۳۷ مقاله از او دیدم. ۲۶ مقاله با عنوان توسعه فرهنگی کالای فرهنگی و سیاست فرهنگی و صنایع فرهنگی و ابعاد فرهنگی و تحولات فرهنگی و مدیریت فرهنگی بوده است. حال ایشان به خاطر نوشتن در حوزه فرهنگ زیر سوال است
محمد بیرانوندی نیز در موافقت با سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به نمایندگی از مردم ایران سپاس خود را از دکتر جنتی اعلام میکنم که بار سنگین وزارتخانه را بر دوش کشیدند و دم نزدند.
او افزود: ایران بزرگ را با شاخص صنعت و تجارت نمیشناسند، بلکه ایران را با فرهنگ میشناسند. با ادبیات و میراث تاریخی آن میشناسند و همه میدانند فرهنگ ایران چه فرهنگ پیچیده و بزرگی است. ضمن اینکه ایران سرزمینی پهناور فرهنگهای مختلف است. امروز همه نگران آسیبهای اجتماعی هستند و به همین جهت ما انتخابی خطیر داریم، چراکه فرهنگی با اینهمه تنوع و تکثر نیاز به سکانداری کاربلد دارد که صالحی امیری این ویژگی را دارد.
نماینده لرستان افزود: ما به کسی نیاز داریم که فرهنگ را با نگاه امنیت فرهنگی ببینید، نه نگاه فرهنگ امنیتی. الان دوران بگمبگمها گذشته است. کسی اگر حرفی دارد بگوید، جایی امنتر از خانه ملت نیست. اگر حرفی هست، بگویید.
بیرانوند گفت: امروز همه دلسوزان نظام نگران آسیبهای فرهنگی و اجتماعی هستند و ما موظفیم با در نظر داشتن مصالح کسور انتخابی خطیر داشته باشیم.
او افزود: وزارت ارشاد نیاز به سکانداری دارد. نگاهی از نوع سرمایه اجتماعی نه نگاهی بسته و منجمد.
نماینده مردم نوشهر ادامه داد: چه چیزی بالاتر از ۳۰ سال خدمت صادقانه به نظام؟ صالحی امیری ۱۰ تالیف و ۴۰ مقاله دارد و در سمتهای مختلف در دانشگاهها حضور داشته است. آیا او نمیتواند تخصصی را تضمین کند؟
او بیان کرد: همکار عزیز، دوران بگم بگمها سرآمده است و البته اگر بگمبگمهایی هم باشد چه جایی بهتر از خانه ملت و جایی که مردم میشنوند.
بیرانوند در دفاع از صالحیامیری گفت: در مورد همه کسانی که دارند زندگی میکنند باید مولود فکری آنها را در نظر بگیریم. آثاری که از ایشان برجای مانده نشان میدهد مولود فکری او چیست.
او افزود: صالحی امیری ننوشته تا وزیر شود، بلکه براساس دغدغه خود نوشته است. اگر میگویید تالیفات را دیگران نوشتهاند، پس چرا غالبشان در حوزه فرهنگ اتفاق افتاده است؟ صالحی دغدعه فرهنگی دارد.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه صالحیامیری چالشها و آسیبهای فرهنگی را میشناسد، گفت: او از مهاجرت نخبگان و هنرمندان میهراسد که به دلیل تنگناها فرار کنند. وی آسیبشناسی نهادهای فرهنگی را بررسی کرده است.
او در ادامه خاطرنشان کرد: همکاران عزیز یکی از استادان حوزه علمیه قوم گفته است که گروههای مختلف با وزارت فرهنگ کار دارند که وزیر باید مانند نخ تسبیح باشد و مهرهها را کنار یکدیگر قرار دهد. این استاد گفته است که صالحیامیری میتواند سکان وزارت را به خوبی هدایت کند. این بنده خدا از علمای خوب است و از صالحی دفاع کرده است.
او در ادامه به حمایت هنرمندان از گزینه پیشنهادی وزارت ارشاد اشاره کرد و بیان کرد: داریوش ارجمند از پیشکسوتان میگوید با سوابقی که از صالحیامیری سراغ دارم او را برای تصدی وزارت ارشاد گزینه خوبی میدانم.
بیرانوند گفت: امروز کسانی صحبت ما را میشوند و منتظرند که با وزارت ارشاد مرتبط هستند. اگر قرار است موضوعی مطرح شود، مهمترین بحث وزارت ارشاد معیشت انسانی است. تبدیل وضعیت نیروها و کارکنان در شهرستانها است. وضعیت انجمنهای هنری نیاز به ساماندهی دارد. اعتبارات فرهنگی قطرهچکانی است و اغلب هنرمندان در حوزه کاری خود مشکل دارند. به کدام هنرمند در عرصههای مختلف توجه میشود؟ بیمه هنرمندان دچار مشکل است. باید از خبرنگاران بگوییم که مشکلات دارند از اهالی موسیقی که با مشکلات بسیاری روبرو هستند.
نماینده لرستان تاکید کرد: عزیزان یکبار آقای صالحیامیری به اینجا آمد و ما در مجلس نهم در حق او کمکاری کردیم و خدا قسمت ندید که ایشان این مسئولیت را عهدهدار شود عذرخواهی نشان میدهد که بر ایشان ظلم شده است. ایشان میتواند هارمونی بسیار خوبی برای دولت باشد و با نفوذی که دارد، میتواند کمک بزرگی برای دولت باشد.