شقایق دهقان در «فرمول یک» از اوتیسم گفت/ از هر 65 کودک یکی مبتلاست!
علی ضیاء در برنامه «فرمول یک» میزبان مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران، شقایق دهقان سفیر این انجمن و دو تن از والدینی بود که کودکانشان به این بیماری مبتلا هستند.
او همچنین در بخش خبرها به طنز درباره اخباری چون وارد کردن رطوبت سنج، گفته پروفسور کردوانی مبنی بر اینکه دیگر ایران دیگر آب ندارد و برخی خبرهای ورزشی و اجتماعی دیگر اشاره کرد.
افزایش جرایم شکار گونههای حیات وحش
در ادامه علی تیموری مدیر کل حفاظت محیط زیست در گفتگو با مجری «فرمول یک» اظهار کرد: سال 94 جرایم گونه های حیات وحش را در شورای محیط زیست با ریاست رییس جمهور محترم افزایش دادیم. پس از انقراض شیر ایرانی، جریمه پلنگ در سال گذشته از 5 میلیون تومان به 80 میلیون تومان و جریمه بازهای شکاری 60 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: مردمی که به گونه های چهارپا علاقه دارند باید بدانند جای این گونه ها در باغهای وحش و باغ پرندگان و... است. البته در سالهای اخیر علاقه مردم به حیوانات بیشتر شده است.
تیموری در پاسخ به سوال ضیاء مبنی بر اقدامات این سازمان علیه حیوان آزاری که گاهی در کشور وجود دارد، گفت: سازمان محیط زیست متولی حیوانات اهلی مثل سگ و گربه نیست.
مدیر کل حفاظت محیط زیست در پایان بیان کرد: واردات هر گونه حیوانی به داخل کشور و صدور هر گونه حیوان به خارج از کشور باید با محوز سازمان حفاظت محیط زیست باشید.
دهقان: مردم خوبی داریم
در ادامه شقایق دهقان بازیگر محبوب و سفیر اوتیسم در ایران، به برنامه ضیاء آمد و درباره جریانی که از بی خانه شدن اوتیسمی ها تا 20 روز دیگر خبر داده بود، گفت: انجمن که حدود سه سال مشغول به کار است، دارای ساختمانی است که بچه ها در آن خدمات دریافت می کردند، مالک آن ساختمان که یک سال ساختمانش را در اختیار انجمن قرار داده بود و مرد بسیار محترمی است، به ملکش احتیاج دارد.
وی افزود: مردم آنقدر هنرمندان را دوست دارند و به آنها اعتماد دارند، که هروقت دستمان را به سمتشان دراز کردیم ناامید نشدیم. خداراشکر مردم رویمان را زمین ننداختند. ما مردم خوبی داریم، به خدا خوبند، خیلی خوب. همین که مردم به ما لطف و اعتماد دارند و اتحاد خوب و پاکی علیه مشکلات یا به نفع اتفاقات خوب دارند، جا دارد ما هر لحظه خدارا شکر کنیم. ویتامین 3 هم دو سال پیش جزو اولین برنامه هایی بود که درباره اوتیسم صحبت کرد.
خوشحالیم صدای اوتیسم بلندتر شنیده میشود
سعیده صالح غفاری مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران نیز در سخنانی گفت: دو سال و نیم پیش در برنامه «ویتامین 3» خدمت شما بودیم و درباره انجمنی صحبت کردیم که تازه داشت کار خود را شروع می کرد. فعالیت های ما در مدت گذشته باعث معرفی اوتیسم به جامعه، آشنایی با مشکلات خانواده ها، تلاش برای رایزنی با نهادهای دولتی، جریان سازی اوتیسم در کشور و.... شد. خوشحالم صدای اوتیسم از طریق کمپین هنرمندان بلندتر و بلندتر شنیده می شود.
وی تصریح کرد: بزرگترین مشکل کودکان اوتیسم که مهارتهای اجتماعی است میتواند با حضور در اجتماع حل شود. یک فرد اوتیسم از کودکی تا بزرگسالی دچار مشکلات بسیاری است و زندگی او هزینه های بسیاری می طلبد.
مدیرعامل انجمن اوتیسم یادآور شد: این طیف خاص نیازهای خاصی دارند و درمان اوتیسم طولانی مدت، جانکاه و هزینه آور است. این چهارطبقه بهانه است، خانواده اوتیسم به خانه احتیاج ندارد، به خانه هایی احتیاج دارد که در کل کشور دور هم جمع شوند، همه جا باید خانه ما باشد.
از هر 65 کودک یک نفر مبتلا به اوتیسم است!
دهقان نیز در ادامه اظهار کرد: این کودکان از نظر ظاهری قابل شناسایی نیستند، چون ظاهری کاملا عادی دارند. متاسفانه از هر 65 کودک، یکی شان ممکن است دچار اوتیسم باشد. یکی از نکات مهم درباره آگاهی رسانی به مردم این است که در یک صف طولانی در مطب دکتر که بچه ها منتظرند یا اماکن و وسایل نقلیه عمومی، وقتی این بچه ها بی قراری می کنند و صبوری ندارند، حداقل کاری که می توانیم انجام دهیم این است که جای خودمان را به آنها بدهیم.
وی افزود: من تالاسمی مینور دارم و می دانم دلیل این موضوع ازدواج های فامیلی در خانواده مادرم است اما ریشه بیماری اوتیسم شناسایی نشده است و پدر و مادر در این زمینه بی گناه هستند و نمی دانند علت چیست. آمار 1 به 65 بسیار خطرناک است و ما در مراکز استانها به خانه های اوتیسم نیاز داریم.
ای کاش مردم اوتیسم را بشناسند
پدر کودک مبتلا به اوتیسم نیز گفت: پارسا کوچولوی من تا سه سالگی گفتار داشت و شعر می گفت. آرزو داشتم فرزند نابغه داشته باشم اما او در سه سالگی متوقف شد، کلام او دچار اختلال شد و اکنون بدون کلام است. ای کاش مردم در خیابان اگر کودک اوتیسمی دچار تیک عصبی شد، فکر نکنند کودک دچار مشکل فرهنگی است، بلکه او و خانواده اش را درک کنند.
وی تصریح کرد: خانواده ای که ماهی دو سه میلیون درآمد دارند، چطور می توانند از پس هزینه های شخصی زندگی شان مثل کرایه خانه و... بربیایند وقتی هزینه نگهداری فرزندشان همین میزان است؟
غفاری همچنین در این برنامه از مردم تقاضا کرد یاری کنند تا انجمن یک ون برای جابجایی کودکان در اختیار داشته باشد و علی ضیاء اعلام کرد خیری را می شناسد که خودرو را برای این انجمن تهیه خواهد کرد.
دهقان نیز در پایان این گفتگو بیان کرد: از شما ممنونم که از ابتدا همراه ما بودید و هر وقت برنامه ای داشتید از ما دعوت کردید، از همکارانم و هنرمندان ممنونم که از این کمپین حمایت کردند.
پایان بخش این قسمت از برنامه گفتگو با حاج آقا ترکاشوند درباره مهربانی در اسلام بود و سپس با پخش تیتراژ پایانی با صدای حامد همایون، برنامه به پایان رسید.
«فرمول یک» شنبه تا چهارشنبه ها هر روز ساعت 6:30 تا 8:10 با تهیه کنندگی افشین حسین خانی روی آنتن میرود.