جنتی: خواستار اختصاص سه هزار میلیارد تومان برای چاپ شدهایم
وزیرارشاد با بیان اینکه صنعت چاپ یک صنعت میانبخشی است؛ گفت: وظیفه نظارت بر محصولات و تاسیس واحدهای چاپی به عهده ارشاد و وظیفه نهادهای صنفی و صنعتی آن برعهده وزارت صنعت و معدن تجارت است. امضای توافق نامه مشترک بین دو وزارتخانه زمینه تفکیک وظایف در صنعت چاپ را فراهم میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ علی جنتی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) در مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره صنعت چاپ و بستهبندی با بیان اینکه همواره به این صنعت به عنوان یک هنر نگریستهام، گفت: صنعت چاپ و بستهبندی یک صنعت اقتصاد فرهنگی است. این صنعت همیشه پیشگام بوده اما متاسفانه در دهههای گذشته با فراز و نشیبهایی روبرو بوده است.
او ادامه داد: در زمان قبل از انقلاب به صنعت چاپ و بستهبندی نگاه امنیتی بیشتر از نگاه فرهنگی بوده و این نگاه باعث تدوین قوانینی دست و پاگیر برای این صنعت شده است. قوانینی که همراهی این صنعت با تحولات فناوری مدرن را سخت میکرد. پس از انقلاب نیز نگاه فرهنگی بر نگاه امنیتی غلبه کرد اما برخی از این قوانین دست و پاگیر همچنان مانع از شکوفایی این صنعت شده است.
وزیر ارشاد با بیان اینکه تاکنون عمده توجه فعالان و برنامهریزان و سیاستگذاران به تقویت مهارت در این صنعت معطوف شده؛ اظهار کرد: این در حالی است که صنعت چاپ به سرعت در حال تغییر است و تغییرات به حدی است که باید این صنعت را جزء صنایع دانش بنیان دانست.
جنتی با اشاره به وجود بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ واحد چاپی و فعالیت قریب به ۲۵ هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در این عرصه تصریح کرد: این آمارها نشان میدهد میتوان از صنعت چاپ در تامین اشتغال و تحقق آرمانهای اقتصاد مقاومتی استفاده کرد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جایگاه حمایتی و نظارتی از دستاوردهای این صنعت به طرز خوبی استفاده کرد و با جهت بخشی برای ایجاد و تاسیس شورای سیاستگذاری فعالان این عرصه را تشویق کرده است. همچنین این وزارتخانه با ایجاد نهادهای صنفی و آموزش و هماهنگی با مجموعههای دیگر برای پاسخگویی به انتظارات فعالین این حوزه اقدامات لازم را انجام داده اما باید بدانیم تنها نمیتوانیم به حوزههای حمایتی و نظارتی درا ین صنعت بسنده کنیم.
او با تاکید بر اینکه صنعت چاپ بخش عمدهای از زیربخش صنایع کشور محسوب میشود، گفت: نقش سازمانهای متولی مانند وزارت صنعت معدن و تجارت در ارتقا و بهبود وضعیت کار در این حوزه بر کسی پوشیده نیست و ما تلاش داریم بعد از یک دوره فترت طولانی در این حوزه نگاه مهارتی را به نگاه دانش بنیان تغییر دهیم تا جایگاه این صنعت را در منطقه و جهان ارتقا بخشیم. برای رسیدن به این اهداف نیز باید از فضای سنتی به صنعتی گذر کرده و لازمه این کار طراحی نقشه راه و جانمایی جایگاه صنعت چاپ در سند ۱۴۰۴ است که شاخص اطمینانبخشی برای فعالیت در این حوزه باشد.
وزیر ارشاد ادامه داد: همه آنان که با این هنر صنعت سروکار دارند میدانند که صنعت چاپ به دلیل ارتباط گسترده و فراگیر با صنعت نشر، تبلیغات و صنایع بستهبندی یک هنر نیز به شمار میآید و امکان بکارگیری ابتکارات و خلاقیتها هنری در آن فراهم است از این رو ما دستاندرکاران این صنعت را فقط صنعتگر نمیدانیم بلکه هنرمند نیز میدانیم که با صنعت سر و کار دارند.
او با بیان اینکه افرادی که در این صنعت فعال هستند در طول ۴ دهه گذشته تلاش بسیاری برای ارتقای این هنرصنعت داشتهاند، گفت: این هنرصنعت به همت پیشکسوتان خویش از تشکلهای بسیار قوی و موثر برخوردار است. تشکلهایی که همواره پشتوانه این صنعت است.
جنتی به وظایف وزارت ارشاد اشاره کرد و گفت: برقراری دورههای آموزشی کوتاه مدت و راهاندازی دانشکده تخصصی این رشته ازجمله فعالیتهای وزارت ارشاد برای ارتقای این صنعت است و البته برای رسیدن به شرایط مطلوب هنوز نیازمند سرمایهگذاری فکری و مادی هستیم.
او با تاکید براینکه صنعت چاپ یکی از بخشهای بسیار مهم در اقتصاد فرهنگ و هنر است، گفت: صنایع بستهبندی وابستگی بسیار مهمی به صنعت چاپ دارد و متاسفانه بخش بسیار مهمی از نیازهای صنایع بستهبندی در خارح از کشور برطرف میشود در حالی که ظرفیتهای خوبی در داخل کشور موجود است.
وزیرارشاد با بیان اینکه صنعت چاپ یک صنعت میانبخشی است، گفت: وظیفه نظارت بر محصولات و تاسیس واحدهای چاپی به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وظیفه نهادهای صنفی و صنعتی آن برعهده وزارت صنعت و معدن تجارت است. امضای توافق نامه مشترک بین دو وزارتخانه زمینه تفکیک وظایف در صنعت چاپ را فراهم میکند و در صورت تصویب در هیات دولت آییننامههای مربوط نیز تنظیم و لازمالاجرا خواهد شد و براساس مکاتباتی که با وزیر صنعت صورت گرفته؛ قرار براین شد براساس این تفکیک وظایف تفاهمنامهای امضا شود تا در آینده مراحل قانونی آن برای تصویب طی شود و امیدواریم به نتیجه برسد و زمینه برخورداری صنعت چاپ مانند سایر صنایع از تسهیلات بانکی فراهم آید.
او ادامه داد: طی نامه دیگری که به وزیر صنعت معدن و تجارت داشتیم درخواست کردیم از ۱۶ هزار میلیارد تومانی که دولت برای این بخش برای کمک به صنایع کوچک و متوسط درنظر گرفته؛ حداقل مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان سهمی به این صنعت اختصاص داده شود که امیدوارم مورد توافق وزارت صنعت و معدن و تجارت قرار گیرد. همچنین در مواردی که نیاز به قانون دارد برای ایجاد تسهیلات و حمایت از فعالان این صنعت انشاله با کمک آقای پژمان فر در مجلس شورای اسلامی به نتیجه برسیم.
وزیر ارشاد در پایان گفت: راهاندازی سامانه جامع چاپ در استان البرز یکی از کارهای خوب برای برنامهریزی در صنعت چاپ و تحقق دولت الکترونیک در این بخش است. با اعلام آمادگی اغلب استانها برای پیوستن به این سامانه بویژه استان تهران با بیش از ۴۰۰۰چاپخانه و واحدهای وابسته به این صنعت انتظار میرود شبکه اطلاعاتی این سامانه همه واحدهای صنفی این صنعت را در سراسر کشور دربرگیرد و در سیاستگذاری، برنامهریزی، اجرا و نظارت در این بخش مورد استناد و استفاده قرار گیرد.
در پایان نیز از برگزیدگان این صنعت در بخشهای چاپ بستهبندی، چاپ نشر، چاپ امنیتی و چاپ تبلیغاتی با اهدای لوح تقدیر شد.