چاپ هنوز زنده است/ قوانین دستوپاگیر را کنار زده و خودتحریمی را تعطیل کنیم
مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی چاپ؛ امروز یکشنبه یازدهم مهرماه؛ با حضور علی جنتی (وزیر ارشاد اسلامی) و سیدعباس صالحی، سیدمحمود دعایی و محمدحسن فکری (دبیر جشنواره شانزدهم) در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ در ابتدای این مراسم محمدحسن فکری اظهار کرد: برگزاری شانزدهمین جشنواره صنعت چاپ برای این است تا به مردم و مسولان یادآوری کنیم که این صنعت زنده است. این صنعت فقط نفس نمیکشد بلکه برای اعلام حضور تلاش میکند.
او ادامه داد: در چهاردهمین دوره تنها در 10 استان این جشنواره برگزار شد. در دوره گذشته 16 استان و در این دوره قرار شد تمامی استانها که میتوانند این جشنواره را برگزار کنند و ما از آنها حمایت مادی و معنوی کردیم.
دبیر شانردهمین جشنواره صنعت چاپ بیان کرد: از یازدهم شهریور روز ملی صنعت چاپ تا یازدهم مهرماه اختتامیه این جشنواره در تمامی استانها جز 4 استان جنوبی مراسم اختتامیه جشنواره چاپ برگزار شد.
او افزود: در این جشنواره از 105 نفر از پیشکسوتان این رشته تجلیل شد. همچنین از 16 نفر از خلاقان این رشته تقدیر شد. در این دوره 426 اثر به جشنواره ارسال شده که توسط 5 داور بررسی و داوری شده است.
بابک عابدین (رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته بندی) در مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره صنعت چاپ با بیان اینکه صنعتگران همواره با تکیه بر توان ایرانی کوشش نمودهاند و در سختترین شرایط عقب ننشستهاند، گفت: صنعتگران این رشته رشادتهای بسیاری انجام دادند حتی در زمانی که هیچ حمایت اقتصادی در مقایسه با دیگر صنایع از صنعت چاپ صورت نگرفت این رشادتها و تلاشها ادامه داشت.
او ادامه داد: سالهای زیادی است که از صنعت چاپ گفته و شنیدهایم این صنعت سالیان متمادی فقط توانسته در جهت حفظ خود تلاش کند. اما متاسفانه نتوانسته موقعیت رشد و پیشرفتی برای خود ایجاد کند. اکنون زمان آن رسیده تا دوران پسابرجام به رشد این صنعت توجه کنیم و باید در راستای توسعه صنعتی شدن این صنعت گام برداریم.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ با بیان اینکه ما میتوانیم سهم خود را در منطقه و جهان از صنعت چاپ افزایش دهیم، گفت: ما در بدترین شرایط توانستیم با ا رائه توانمندیها صادرات چاپ را افزایش دهیم. با شروع هدفمند نمودن سرمایهگذاری بخش خصوصی توانستیم واردات بیرویه در این صنعت و خروج ارز از کشور را کاهش دهیم. همچنین انگیزه تلاشگران این صنعت را افزایش داده و خودباوری را در آنها ارتقا دادیم.
عابدین با بیان اینکه ما در صنعت چاپ نیازمند برنامهریزی و هدفگذاری برای ارتقای این صنعت هستیم، تصریح کرد: برای رسیدن به این اهداف باید شرایط فعالیتهای اقتصادی یکسان با سایر صنایع دیگر برای صنعت چاپ و بستهبندی ایجاد شود و باید بدانیم که صنعت چاپ و بستهبندی تنها صنعتی است که تعیینکننده و فراگیر است و هیچ صنعتی بدون صنعت چاپ و بستهبندی نمیتواند رشد پیدا کند.
او با اشاره به قوانین دست و پا گیر در این صنعت گفت: ما برای رسیدن به بازارهای هدف نیازمندیم تا قوانین دست و پاگیر را کنار زده و با استفاده از الگوهای موفق در کشورهای همسایه در این بزنگاه اقتصادی و سیاسی شرایط بهتری را برای فعالان در این عرصه آماده کنیم.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ گفت: بدون تردید صنعت چاپ اگر تسهیلاتی برابر با سایر صنایع کشور داشته باشد قطعا میتواند رویداد بزرگی را برای صادرات غیرنفتی در کشور رقم زند و معتقدم برای تحول در این صنعت تنها چاره کار تغییر نگاه متولیان است و این تغییر باید از سنتی شدن به صنعتی شدن باشد. ما باید برنامهریزی خود را صادرات محور کرده و آموزش را در تمامی مراحل این صنعت هدفمند کنیم و از خودتحریمی بپرهیزیم.
اودر پایان با اشاره به تعرفه گمرکی برای واردات مواد اولیه گفت: در هیچ جای دنیا تعرفه گمرکی برای ورود مواد اولیه پنج درصد نیست و لازم است تا این تعرفه کاهش پیدا کند.
بهمن پورمند (دبیر اتحادیه چاپ) نیز خطاب به علی جنتی گفت: گروه صنعت چاپ ایران چندین ماه پیش طوماری با امضا رساندند و خواهان رسیدگی عادلانه بر مالیات و مالیات بر ارزش افزوده بود و صدها نفر آن را امضا کردند.
او با بیان اینکه وزیر ارشاد نیز دستورات لازم را صادر فرمود؛ خاطرنشان کرد: بزرگترین چالش ما مالیات است در صورتی که زیرمجموعه ما معاف از مالیات است اما ما مالیات میپرداریم. ما خواهان مساعدت وزارت ارشاد در ایجادتسهیلات کمبهره و طولانیمدت درجهت نوسازی ماشینآلات صنعت چاپ هستیم.
او ادامه داد: باتوجه به آنچه ذکر شد ما در صنعت چاپ دچار مشکلات بسیار بوده و تقاضای مساعدت لازم را داریم.
در ادامه این برنامه سیامک دری (نماینده هیات داوران) بیانیه این هیات را قرائت کرد.