احکام ششمین دوره جشنواره فیلم سبز اعلام شد
اعضای شورای سیاستگذاری ششمین جشنواره بین المللی فیلم سبز ایران معرفی شدند.
به گزارش ایلنا، اولین جلسه شورای سیاست گذاری ششمین جشنواره فیلم سبز ایران با حضور معصومه ابتکار معاون ریس جمهور و ریس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد. در این جلسه احکام دبیر و دبیراجرایی جشنواره دوره ششم و همچنین حکم اعضای شورای سیاست گذاری دوره ششم جشنواره بین المللی فیلم سبز ایران داده شد.
دبیر جشنواره فرهاد توحیدی و دبیر اجرایی جشنواره مهدی توحیدپور احکام انتصاب خود را برای دوره ششم جشنواره از معصومه ابتکار معاون ریس جمهور و ریس سازمان حفاظت محیط زیست دریافت کردند و در این جلسه معصومه ابتکار به عنوان رییس شورای سیاستگذاری و اعضای جدید شورای جشنواره ششم مرضیه برومند، رضا کیانیان، فرهاد توحیدی، مهدی توحیدپور، مزدک میررمضانی، فریبا ابتهاج، فاطمه محمدی و غلام رضا کاظمی دینان، حضور داشتند.
فرهاد توحیدی دبیر جشنواره گزیدهای از اتفاقات جشنواره پنجم را مرور وگفت :جشنواره پنجم با همه افت و خیزهایی که داشت خداروشکر موفق و چشم گیر در کل کشور برگزار شد و جریانی راه افتاد که نشان داد طبیعت منحصر به تاثیرات یک جشنواره نیست.
وی ادامه داد: مجموعه اتفاقات ناخوشایندی که در گذشته در محیط زیست کشور افتاده به خصوص در ۸ سال گذشته به اندازه کافی توجهها را جلب کرده است و مردم به محیط زیست حساس شدند و وجود خانم ابتکار با این همه مقبولیت باعث جذب بیشتر مردم شده است.
توحیدی با بیان اینکه جلب توجه گام اول است گفت: گام بعدی این است که این توجهات ادامه پیدا کند و به اقدام و عمل برسد و جشنواره میتواند کمک کند تا این فضا غنیتر و اقدام جدیتر شود.
دبیر ششمین جشنواره فیلم سبز ایران بیان کرد: اتفاق خوبی که در جشنواره قبل افتاد این بود که با وجود اینکه تهران به عنوان پایتخت فرهنگی کشور است اما شهرستانها هم از این جشنواره بینصیب نبودند و در ٣١ استان و جزایر و در٧٢ سالن کشور این جشنواره برگزار شد.
توحیدی ادامه داد: با توجه به اندازه و ابعاد جشنوارههای دیگر جهان که به خوبی از آن با خبر شدیم به جرات میتوانیم ادعا کنیم که جشنواره سبز ما از نظر ابعاد بزرگترین جشنواره بین کشورهای عضوشبکهGFN است. (GFN: شبکه جهانی جشنوارههای سبز جهان) این شبکه قصد دارد جایزهای شبیه به آکادمی به فیلمهای زیست محیطی بدهند.
وی افزود: این شبکه از کشورهای مختلف درخواست کرد که آثار مربوط به محیط زیست خود را به همراه یک داور معرفی کنند و ما هم بهترین مستندمان که «مادرکشی» بود را معرفی کردیم و بین فیلمهای شرکت کننده جز ۱۵ فیلم برتر جهان شد.
توحیدی در ادامه گفت: نکته اینجاست که باید آسیبهای سال گذشته را شناسایی کنیم و بدانیم که از کجاها ضربه خوردیم و روی نقاط قوت آن کار کنیم. نکته مهمی که شاید بتوان گفت سال گذشته به جشنواره لطمه زد این بود که از نظر مالی تحت فشار شدید بودیم و هنوز هم هستیم. وی ادامه داد: امسال تاریخچهای پشت این جشنواره وجود دارد که به راحتی قابل دسترس است. خوشبختانه اختتامیه دوره پیش خیلی خوب برگزار شد اما این دوره باید بهتر باشد چرا که خود اختتامیه میتواند باعث جذب حمایتهای مالی شود. در دوره ششم شخصیتها و چهرههای بسیار موجه به حمایت از محیط زیست در شورای سیاست گذاری دعوت شدند و این نشان ازاهمیت نقش این جشنواره در فرهنگ سازی و آگاهی حفظ محیط زیست است.
وی یادآور شد: امسال یک تغییر مهم در آیین نامه جشنواره فیلم سبز خواهیم داشت و این است که بیشتر بر بخش بین الملل جشنواره تاکید خواهد داشت. علاوه بر آن امسال محدوده تولید آثار را هم کاهش دادهایم و از ۵ سال به سه سال گذشته محدود کردهایم تا به روزتر باشیم.
فرهاد توحیدی به زمان برگزاری جشنواره اشاره کرد و گفت: در بحث تاریخ برگزاری اگر بخواهیم مطابق با سال گذشته پیش برویم درست به انتخابات ریاست جمهوری میخوریم اما دو گزینه را در نظر داریم که تیر و آبان ماه ۱۳۹۶ که قرار شد زمان برگزاری جشنواره به تیر ماه سال آینده موکول شود.
وی به موضوع جشنواره سبز اشاره کرد و گفت: سال گذشته موضوع جشنواره، بحران آب بود امسال چند پیشنهاد داریم؛ یکی انرژی سبز است که در واقع چشم اندازهای مطلوبی در آن وجود دارد و دیگری اقتصادسبز است که میتوان چند سال از این بحث با زیرشاخههای مختلف استفاده کرد مانند اقتصاد گردشگری و...در نهایت تصمیم شورا بر این بود که موضوع اقتصاد سبز با زیرشاخههای مختلف را انتخاب کنند تا در چند سال متوالی به موضوعات آن بپردازند.
مهدی توحیدپور دبیر اجرایی جشنواره نیز در خصوص بخش تجسمی جشنواره سبز گفت: در این دوره جشنواره هنرهای تجسمی را هم داریم با این تفاوت که سال گذشته این بخش فقط در بخش ملی بود اما امسال قصد داریم بخش بین الملل را نیز به آن اضافه کنیم.
وی ادامه داد: جشنواره تجسمی برای اولین بار در حوزه محیط زیست با این وسعت برگزار شد و شاهد استقبال چشمگیری از هنرمندان در این حوزه در کشور بودیم و با توجه به همکاری بخش فرهنگی سفارت کشورهای برزیل و مکزیک در اشتراک آثار هنرمندان مشارکت هنرمندان کشورهای دیگر را با این استقبال پر رنگتر خواهیم دید.
توحیدپور ادامه داد: سال گذشته در جشنواره سبز برنامه استودیو تلویزیون زنده اینترنتی داشتیم که برای اولین بار در جشنواره فیلم سبز هر روز یک ساعت برنامه زنده پخش شد، میخواهیم امسال این برنامه تلویزیون زنده اینترنتی را با قوت بیشتری داشته باشیم و همچنین قصد داریم ارتباط محکمتری را با سفارت خانهها بگیریم.
وی ادامه داد: در برنامههای جانبی جشنواره همچون کارگاهها نیز دوره بعد قویتر خواهیم بود و امیدواریم در دوره ششم از طرفیت و پتانسیل فرهنگسراها برای آگاهی رسانی و ارتباط متقابل با شهروندان پیرامون محیط زیست بیشتر از قبل بهره ببریم.
توحیدپور در ادامه خاطرنشان کرد: حضور سازمانهای مردم نهاد در دوره قبل به عنوان بازوان اجرایی جشنواره در استانها موفق بود و در دوره ششم این بخش را گسترش خواهیم داد و از پتانسیل بیشتر تشکلهای زیست محیطی و فرهنگی در بخشهای اجرایی استفاده خواهیم کرد.
معصومه ابتکار معاون ریس جمهور و ریس سازمان حفاظت محیط زیست در صحبتهای کوتاهی که در جلسه داشت به بازتاب خوب دوره پنجم جشنواره در کشورهای مختلف اشاره کرد و با رضایت کافی از این جشنواره گفت: در یکی از سفرهای اروپایی وزیر آن کشور به من گفت جشنواره سبزشما خیلی بازتاب خوبی را در جهان داشته است و برایم جالب بود که این جشنواره به این شدت در جهان سر و صدا کرده است.
جشنواره بینالمللی فیلم سبز ایران تنها جشنواره محیط زیستی منطقه خاورمیانه است و از اهمیت بسیاری در کشورهای جهان برخوردار است.
حکم اعضای شورا توسط معصومه ابتکار به عنوان رییس شورای سیاستگذاری اهدا شد.
معصومه ابتکار (ریس شورا)، رضا کیانیان، مرضیه برومند، فریبا ابتهاج، فرهاد توحیدی، مهدی توحیدپور، سیدمحمد مجابی، محمدعلی زم، غلامرضا کاظمی دینان، مزدک میررمضانی، فاطمه محمدی و مهناز مظاهری به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری ششمین جشنواره فیلم سبز معرفی شدند.