خبرگزاری کار ایران

صالحی‌امیری در افتتاحیه موزه دولت و ملت:

رفتارهای سلیقه‌ای نتیجه‌ای جز اغتشاش ندارد/نظر آقای جنتی و رئیس‌جمهور درباره کنسرت‌ها مغایرتی باهم ندارد

مشاور فرهنگی رئیس جمهور می‌گوید: بحث دولت درباره برگزاری کنسرت‌ها این است که کشور یک نظام و یک سیستم واحد دارد ولاغیر که در رأس آن نظام؛ رهبری قرار دارد و سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه در ذیل این ساختار دیده شده‌اند و هر حرکتی باید مبتنی بر قانون باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدرضا صالحی‌امیری (مشاور فرهنگی رئیس جمهور و رئیس کتابخانه ملی) صبح امروز (سوم شهریورماه) در حاشیه افتتاح موزه دولت و ملت همزمان با هفته دولت و در جمع خبرنگاران درباره ویژگی‌های دولت یازدهم گفت: دولت تدبیر و امید خودش را دولتی زمینی می‌داند و هیچ‌گاه از ارزش‌های آسمانی و معنوی برای موجه نشان دادن خود استفاده نمی‌کند. در واقع دولت موفقیت ملت را موفقیت خود و ناکامی ملت را ناکامی خود می‌داند و در توجیه عملکرد خود از ارزش‌های معنوی و مذهبی استفاده نمی‌کند. عملکرد این دولت مبتنی بر عقلانیت، تامین منافع و امنیت ملی و همچنین فراهم کردن فضای لازم برای ثبات کشور و منطقه است که از طریق این ثبات منافع ملی ما نیز تامین شود.

مشاور فرهنگی رئیس جمهور افزود: در دنیای امروز عرصه قدرت حول محور سه عنصر عقل، رسانه و دیپلماسی می‌گذرد. نکته مهم‌تر آنکه عملکرد داخلی دولت اهتمام برای حفظ وحدت و انسجام ملی است. آقای رییس جمهور قویا اعتقاد دارد باید از ظرفیت‌ تمامی جناح‌ها ، قوم‌ها و ... در کشور استفاده شود و هیچ دولتی حق ندارد خود را تنها مدافع حقوق یک جناح خاص ببیند. دولت دکتر روحانی به الگوی توسعه نگاه بلندمدت دارد به همین دلیل هیچ‌گاه حرکت‌های عوام فریبانه و زودگذر که شاید برد لحظه‌ای داشته باشد؛ دنبال نمی‌کند.

صالحی امیری درباره الگوی توسعه مدنظر دولت اشاره کرد: در این الگوی توسعه بلندمدت توجه به محیط زیست، نسل آینده و ... مدنظر قرار می‌گیرد به همین دلیل است که سعی شده استفاده از منابع ملی تا حد ممکن تقلیل پیدا کند و بر سایر عوامل درآمدزا تمرکز شود.

او سپس آشتی نخبگان و فرهنگیان با دولت را یکی از مهم‌ترین دستاوردهای فرهنگی دولت یازدهم خواند و گفت:‌ دولت صد در صد قائل به اهمیت فرهنگ و اصحاب قلم است بر همین اساس واگذاری امور به نهادهای فرهنگی هنری مردمی را دنبال می‌کند. نهادهای صنفی مطبوعات سینما و هنر طی این سال‌ها تقویت شدند تا به آنچه مدنظر دولت است؛ برسیم.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درباره اقدامات سازمان متبوعش طی این دو سال گفت: کتابخانه ملی در این سال‌ها به یک مرکز فرهنگی و هنری پویا تبدیل شده است. برگزاری 551 نشست فرهنگی با موضوعات متنوع نقد کتاب، رونمایی کتاب، بحث‌هایی از سخنرانی‌های ادبی و ... یکی از دستاوردهای کتابخانه ملی بوده تقریبا در این دو سال هیچ روزی را بدون نشست نداشته‌ایم.

صالحی امیری ادامه داد: تشکیل شوراهای مجمع کتابخانه‌های بزرگ و مجمع هماهنگی نهادهای اسنادی برای انسجام هماهنگی و همگرایی در تبادل اطلاعات بین نهادهای 15 گانه کتابخانه‌ای و 13 گانه آرشیوی کشور صورت گرفته است. در واقع ما به یک استانداردسازی برای آرشیو و نگهداری و فهرست‌نویسی اسنادمان نیاز داریم و تمام این اقدامات برای رسیدن به چنین نظام منسجمی است. البته هدف تجمیع منابع نیست بلکه ساماندهی نگهداری و انتشار اسناد در سراسر کشور است. تا هر کدام از نهادهای ما با وجود داشتن یک نظام آرشیوی مخصوص به خود استانداردهای آرشیوی مشخصی را دنبال کند.

وی افزود: برای رسیدن به تسهیل دسترسی نخبگان به منابع آرشیوی ثانیه‌ای یک برگ سند در حال دیجیتال‌سازی شدن است و می‌خواهیم تا 5 سال آینده دست کم 20 درصد اسناد ما ثبت دیجیتال شده باشد تا دسترسی در سراسر کشور و حتی جهان به آنها مقدور شود. همچنین در همکاری با نهادهای بین‌المللی یونیسکو، ایکلا و ایفلا 43 اثر در سطح ملی، 5 اثر در سطح منطقه‌ای و 9 اثر در سطح بین‌المللی ثبت شدند. علاوه بر اینها 2 هزار نسخه خطی به مخزن نسخ خطی ما افزوده شده تا هویت فرهنگی ملت بیش از پیش ثبت و نگهداری شود. بخشی از این نسخ 1115 سال سابقه دارد و نه تنها در ایران بلکه جهان بی‌نظیر هستند.

مشاور فرهنگی رئیس جمهور سپس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا می‌توان صحبت‌های رئیس جمهور در انتقاد از عملکرد آقای جنتی در مورد کنسرت‌ها را تقابلی بین اعضای دولت خواند؛ گفت: دکتر جنتی شخصیتی فرهنگی و فقهی هستند که به هر دو حوزه اشراف کامل دارند. مطلبی که در مورد برگزاری کنسرت‌ها از سوی ایشان نقل شد نیز دقیق نبود و در مجموع نظر آقای جنتی و رئیس جمهور مغایرتی با یکدیگر ندارند. کل بحث دولت درباره برگزاری کنسرت‌ها این است که کشور یک نظام و یک سیستم واحد دارد ولاغیر که در رأس آن نظام رهبری قرار دارد و سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه در ذیل این ساختار دیده شده‌اند و هر حرکتی باید مبتنی بر قانون باشد.

صالحی امیری اضافه کرد: اعمال رفتارهای سلیقه‌ای چیزی جز اغتشاش فرهنگی به دنبال نمی‌آورد. برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی به ثبات و آرامش نیاز داریم به همین دلیل باید در مسیر قانون حرکت کنیم. اگر کنسرت‌‌ها چالش‌هایی دارند باید از طریق مجاری قانونی مثل قوای سه‌گانه حل و فصل شود. سوالی هم که دیروز مطرح کردم این بود که با نگاه‌های این چنینی وقتی نشاط اجتماعی را از جوانان دریغ می‌کنیم چگونه می‌خواهیم از افزایش آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کنیم؟ کنسرت شاید نه تمام ابزار نشاط اجتماعی بلکه یکی از آنهاست البته کنسرتی که در چارچوب موازین شرعی و قانونی باشد.

وی درباره اقدامات پژوهشی سازمان اسناد نیز متذکر شد: سه دانشنامه فرهنگ عامه، دانشنامه استانی و دانشنامه اسناد و تاریخ در این 2 سال جمع‌آوری و نهایی شدند و در مجموع پژوهش‌های بنیادی در دستور کار این موسسه به صورت جدی قرار گرفته است.

در نمایشگاه دولت و ملت انواع نشان‌های دولتی مثل نشان استاندارد پژوهش جمهوری لیاقت مدیریت عدالت سازندگی خدمت کار و تولید شجاعت ایثار تعلیم و تربیت، مهر، ادب فارسی، فرهنگ و هنر و ... در کنار اسناد و مدارکی از جلال آل احمد، ایرج افشار و دیگر بزرگان و همچنین اسناد مکتوبی مثل قدیمی‌ترین کتاب چاپی از کتاب قانون ابن سینا که به سال 1553 میلادی برمی‌گردد، نگهداری می‌شود.

کد خبر : ۴۰۴۰۲۳