انتقاد حسین علیزاده از توهین به موسیقیدانان/از ایران نمیروم
شانزدهمین ویژهبرنامه «تولد ماه» به جشن زادروز موسیقی حسین علیزاده اختصاص داشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ فریدون شهبازیان در ابتدای این نشست گفت: من چهل سال است با حسین علیزاده رفاقت و دوستی دارم. علیزاده جزو تکنوازان برتر سرزمین من است کسی همچون مشکاتیان و محمدرضا لطفی.
مسعود جعفری جوزای (کارگردان) که در سریال «در چشم باد» با علیزاده همکاری داشته؛ به مناسب تولد او گفت: بعضی مواقع گمان میکنم نهایت طبیعت مرگ است اما صدایی که از این نوع موسیقی به گوش میخورد مافوق طبیعت است. فردی با یک تکه چوب و چند عدد سیم میتواند صدایی تولید کند که روح را به پرواز درآورد. کسانی که در این زمینه موفق و نامآشنا میشوند، توانستهاند وجود هنر و انسان را با یکدیگر تلاقی کنند.
شهرام ناظری نیز در ادامه این نشست به رابطه کاری خود با علیزاده از سال ۵۴ اشاره کرد و گفت: در این مسیر سختیهای زیادی کشیدهایم چه در ایران و چه خارج از کشور. علیزاده به مرحلهای رسیده که نیازی نیست راجع به بهترین کارهایش سخن گفت زیرا امضایش در تمام کارهایش حک شده است.
او ادامه داد: تفاوت علیزاده با دیگر موسیقیدانها ضمن آگاهی عمیقی که نسبت به موسیقی و به خصوص موسیقی مقامی و قومی دارد، وجه فرهنگی اوست که ارزشمند است. او از بینش و دانش عمیق اجتماعی برخوردار است و گروه بیشماری از شاگردان خود را با همین فرهنگ پرورش داده است.
لوریس چکناواریان با بیان اینکه هر کشوری نیاز به هنرمندانی دارد تا همچون ستاره در جهان بدرخشند؛ اظهار کرد: همانطور که آسمان بیستاره زیبایی ندارد، کشور بیهنرمند هم هیچ ارزشی ندارد و به اعتقاد من حسین علیزاده با خلق اثر «نی نوا» پلی میان موسیقی کلاسیک و سنتی ایجاد کرد.
محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز در این مراسم گفت: حسین علیزاده هنرمندی با اخلاق و رفتاری نیک است که با سر انگشتانش هنر بیبدیلی را خلق میکند. من بر این باورم هنر این هنرمند کشورمان ماندگار خواهد ماند.
وی بیان کرد: هدف از برگزاری چنین مراسمهایی این است که جوانان را با هنرمندان آشنا کنیم. این از ضعف وکوتاهی مسئولان است که جوانی با موسیقی خارجی آشنا باشد اما هیچ اطلاعی از موسیقی داخلی نداشته باشد. هر کسی برای پاسداری از هویت فرهنگی کشور باید فعالیتی انجام دهد به همین جهت بنده طی نامهای ابلاغ کردهام که حتما در ۱۲ ماه سال، ۱۲ جشن تولد برگزار شود
در پایان حسین علیزاده بیان کرد: ما ایرانیها خیلی وقتها در دل تاریخ احساس غرور و شادی داشتهایم اما نمیدانم چرا زمانی که از احوال کسی جویا میشویم، میگوید «بد نیستم»؛ شاید گمان میکند که ممکن است چشمزخم بخورد. من در این لحظه خیلی احساس خوشبختی میکنم که اینجا حضور دارم و هزار برابر آن چیزی که شایسته آن باشم تشویق شدهام و هدیه معنوی گرفتهام.
وی افزود: خوب است که این پیام را منتقل کنیم که هر چه هویتمندتر باشیم و به خاک سرزمینمان تعلق داشته باشیم، به همان میزان خوشبختتر هستیم. البته دلیل رفتن من به خارج از کشور این بوده است که در زمینه موسیقی پربارتر شوم و هیچ وقت به این قصد نرفته بودم که به ایران برنگردم. من افتخار میکنم که در خاکام ایران زندگی میکنم و تاآخری که هستم ایران مال من است.
او با انتقاد از توهینهایی که امروز به سمت موسیقی روانه میشوند، افزود: «همه ما موسیقیدانان به دلیل این بیلطفیها میتوانیم پناهنده شویم اما ایران برای من است و تا آخر همین جا خواهم بود. برای من ایران در فرهنگ آن خلاصه میشود و از مسوولان نیز انتظاری ندارم.
جشن تولد شصت و پنج سالگی حسین علیزاده با حضور محمود صلاحی رییس، امیر عبدالحسینی معاون هنری و جمعی از مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و هنرمندانی چون لوریس چکناواریان، شهرام ناظری، فریدون شهبازیان، کامبیز درمبخش، هوشنگ مرادی کرمانی، حسین محجوبی، اسماعیل خلج، مسعود جعفری جوزانی، کیوان ساکت، علی جهاندار، مسعود فروتن و امیرحسین مدرس در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) برگزار شد.