خبرگزاری کار ایران

کمال تبریزی:

امیدوارم اتفاقات جشن حافظ برای جشن سینما رخ ندهد/در سینما مشکل امنیت شغلی داریم

دبیر هجدهمین جشن‌ سینما با ابراز امیدواری از اینکه اتفاقات جشن‌حافظ برای جشن‌سینما رخ ندهد، گفت: زمانی‌که این اتفاق برای جشن‌حافظ افتاد به نظرم باید از آن عبور می‌کردیم و دامن نمی‌زدیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری هجدهمین جشن سینمای ایران با حضور کمال تبریزی، بیژن میرباقری، احد صادقی و منصوره بسمل آغاز شد.

کمال تبریزی طی سخنانی با اشاره به روند برگزاری جشن گفت: در دورهای گذشته همه چیز خوب بوده اما روش قضاوت و نحوه گزینش یک پاشنه آشیل داشته و باید از آن عبور کرده و براساس آرای عمومی قضاوت کنیم.

وی با بیان اینکه برخی جزییات آیین‌نامه همچون زمان اکران فیلم‌ها تغییری نکرده، گفت: ما کار داوری را با 300 داور شروع می‌کنیم و به 470 داور در مرحله نهایی می‌رسیم و فیلم‌ها در 25 رشته داوری می‌شوند.

تبریزی افزود: مساله داوری به شکل اکادمیک تبدیل می‌شود، البته به شکل بومی و ایرانی. بخاطر نوع سینمای مستقلی که داریم، لزوما نباید برنامه و جشن‌های ما شبیه جاهای دیگری باشد و با هیچ‌کدام از جشن‌های دیگر نباید مقایسه کنیم.

دبیر هجدهمین جشن سینمای ایران اظهار کرد: قطعا جشن امسال کاستی‌هایی دارد اما باید مسیر را آغاز می‌کردیم. امسال ما مجبوریم همه فیلم‌ها را برای داوری دوباره نمایش دهیم و به‌جای قضاوت باید نظرسنجی کنیم و برای گرفتن آرای نخبگان حرکت کنیم. نباید خیلی متکی به این باشیم که خودمان به خودمان رأی بدهیم. همچنین داوران در هر رشته تخصصی 25 نفر هستند.

تبریزی افزود: زمان رأی دادن هم می‌توانیم کنار همدیگر مشورت باشیم و از هم کمک بگیریم. هر داور به 5 فیلم در هر رشته رأی می‌دهد. در مرحله بعدی مجموعه 470 داور به نامزدهای مرحله اول رأی می‌دهند.

دبیر هجدهمین جشن سینما گفت: یک دبیرخانه دایمی برای جشن تاسیس و یک کمیته تخصصی نیز ایجاد کردیم تا روی آیین‌نامه‌ها کار کند و دقت زیادی به کار برود تا به یک آیین‌نامه دقیق‌تری برسیم.

وی با بیان اینکه واقعیت این است که در سینما مشکل امنیت شغلی و بیکاری داریم، اظهارکرد: تلاش داریم کاری کنیم از سال آینده داوران در طول سال فیلم‌ها را ببینند. هر چه تعداد داوران در یک رشته افزایش پیدا کند میزان لابی‌کردن کاهش پیدا می‌کند. پیشنهاد اولیه هیات‌مدیره این بود که 50 نفر باشند اما بدلیل مشکلات به 25 نفر رسیدیم.

تبریزی با اشاره به مشکلاتی که برای جشن حافظ پیش آمد گفت :امیدوارم که درباره جشن خانه سینما این اتفاق نیافتد و برای ما داوری جشن مهم است زمانی که این اتفاق برای جشن حافظ افتاد به نظرم باید از آن عبور می کردیم ودامن نزنیم این مشکلات همیشه بوده است اینها مسائل جدی سینما نیست و بحث اصلی ماکار و امنیت شغلی و چرخه تولیددر سینما است.

وی همچنین متذکر شد: حرکت به سمت رفع بیکاری باید به شکلی باشد که ما سینما را بزرگ کنیم تا ارگان‌ها و مردم از آن حمایت کنند. سینما فقط نباید تولید خوبی داشته باشد بلکه باید عرضه خوبی هم داشته باشد و جشن سینمای ایران عرضه خوب است.

تبریزی در ادامه تاکید کرد: هر چقدر سینما پر مخاطب باشد و رابطه سینما و رسانه قوی‌تر باشد می‌توانیم سینمای موفق‌تری داشته باشیم. زمانی که گروهی از صنوف با نحوه برگزاری جشن مخالفت کردند خوشحال شدم زیرا این اعتراض نشان از حس مسئولیت‌پذیری می‌داد و باعث شد ما در خانه سینما بهم نزدیک‌تر شویم.

تبریزی  گفت: دنبال آن هستیم که شرایطی را بوجود بیاوریم که بیشترین افراد را به این جشن دعوت کنیم. جشن هنوز هیچ حامی مالی ندارد. ما به دنبال نظرسنجی هستیم و نه داوری.

بیژن میر باقری گفت: قندون جهیزیه بدون هیچ مشکلی فرم را پر کرده است و فیلم هم نمایش داده می شود

تبریزی متذکر شد:‌برای لو نرفتن آرا اعضای شورای صیانت محدود می‌شوند و فقط سه نفر از آرا اطلاع خواهند داشت تا از آرا صیانت شود.

میرباقری هم یادآور شد که مدیر اجرایی سایت‌ها درخواست دادند که جشن انجام دهیم.

شاهسواری مدیرعامل خانه سینما نیز گفت: با سامانه فیلم نت به توافق رسیدیم و قرار است این سامانه به صورت اختصاصی جشن سینمای ایران را با کمترین فاصله پوشش دهد و این کار اولین حرکت جدی در حوزه  vodاست.

تبریزی یادآور شد: در این جشن به این نتیجه رسیدیم که به صنوف احترام بگذاریم زیرا بدون صنوف خانه سینمایی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه اسامی داوران جشن در آینده اعلام می‌شود، درباره پوستر گفت: صحبت‌هایی با چند نفر طراح شده و امیدواریم امسال پوستر خوبی داشته باشیم.

تبریزی در پایان خاطرنشان کرد: در مراسم اصلی جشن حق‌تقدم با اعضای صنوف و سینماگران است.

کد خبر : ۳۹۸۷۹۹