خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با یک مجسمه‌ساز مطرح شد؛

با شاملو، فروغ، سهراب و سیمین بهبهانی مانند محمود غزنوی رفتار نکنیم

شهلاپور با بیان اینکه یکی از راه‌های شناسایی مفاخر به جامعه، ساخت و نصب مجسمه قهرمانان ملی، ادبا و شاعران از طول تاریخ تا امروز در سطح شهر است،‌ گفت: متاسفانه وقتی می‌خواهیم برخی از تندیس‌های این اشخاص را در سطح شهر نصب کنیم، مخالفان زیادی با آن برخورد می‌کنند. ما هنوز نمی‌توانیم در کاشان مجسمه‌ای از سهراب داشته باشیم.

سعید شهلا‌پور با بیان اینکه برای اولین بار است که از تعدادی از شاعران معاصر سردیس ساخته می‌شود، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهارکرد: کیفیت آثار ارائه شده در این سمپوزیوم خوب و قابل قبول است. این سردیس‌ها از حالت گچی خارج شده و به جنس سخت تبدیل می‌شود و در همین مکان یعنی خانه شاعران نصب می‌شود.

او با بیان اینکه 14 سردیس در این سمپوزیوم ساخته شد، ادامه داد: امیدواریم بتوانیم در سال‌های آتی نیز این کار را ادامه بدهیم و سردیس‌هایی از دیگر شاعران نیز ساخته شود.

این مجسمه‌ساز با بیان اینکه اگر انتظار داریم نسل جوان و آینده‌ساز ما الگویی در ذهن داشته باشند باید مفاخر کشورمان را ماندگار کنیم،‌ گفت: ساخت تندیس‌های بزرگان کمک می‌کند تا نام و یاد این مفاخر زنده بماند. وقتی یک کودک تندیسی از یکی از بزرگان کشور را می‌بیند کنجکاو می‌شود و درباره او سوالاتی می‌پرسد،‌ پاسخی که به این کودک داده می‌شود باعث ماندگاری این شخصیت در ذهن آن کودک می‌شود.

شهلاپور ادامه داد: این ماندگاری باعث می‌شود تا کودکان از این افراد الگوبرداری کنند همانطور که در گذشته از جهان‌پهلوان تختی الگوبرداری می‌شد. اگر در مکان‌های مختلف شهر از میادین تا پارک‌ها از شخصیت‌های تاریخی  گذشته و معاصر کشورمان مجسمه نصب کنیم، باعث می‌شود خود به خود بعضی از این‌ افراد الگویی برای جوانان شود.

او بیان کرد: ما نمی‌توانیم جلوی فرهنگی که از طریق ماهواره وارد کشورمان می‌شود را بگیریم، اما می‌توانیم با این اقدامات شخصیت‌های مطرح کشورمان را به جوانان و کودکان معرفی کنیم. در اروپا کودکان را از همان کودکی به موزه می‌برند تا چشم‌ آن‌ها با مفاخر، شخصیت‌ها و هنر آشنا شود و الگوسازی شود.

این مجسمه‌ساز با اشاره به تخریب سنگ مزار شاملو گفت: متاسفانه ما بسیاری از مشاهیرمان را به دلیل اختلافات سیاسی و سلیقه‌ای حذف می‌کنیم، این مسئله بسیار بد است. هنرمند وقتی اثری را خلق می‌کند، آن اثر از هنرمند جدا می‌شود و برای خود زندگی جدیدی را شروع می‌کند. ما باید هنرمندان را براساس آثارشان الگوسازی کنیم.

شهلاپور اضافه کرد: یکی از راه‌های شناسایی مفاخر به جامعه، ساخت و نصب مجسمه قهرمانان ملی، ادبا و شاعران از طول تاریخ تا امروز در سطح شهر است. اما متاسفانه وقتی می‌خواهیم برخی از تندیس‌های این اشخاص را در سطح شهر نصب کنیم، مخالفان زیادی با آن برخورد می‌کنند. ما هنوز نمی‌توانیم در کاشان مجسمه‌ای از سهراب داشته باشیم.

او ادامه داد: معتقدم می‌توانیم با برخورد مناسب افراد را مانند خود و از خود کنیم. خیلی از این شاعران در زمان‌های خود دارای ایده‌ائولوژی‌های مختلف بودند، هنر این است که این‌ها را از خود کنیم، شعر و نوشتار این شاعر است که اندیشمند است و این افراد جزو تاریخ این مملکت هستند.

این مجسمه‌ساز گفت: هر زمان که صحبت از فردوسی می‌شود، محمود غزنوی را لعنت می‌کنند؛ امیدوارم دولتمردان ما به گونه‌ای رفتار کنند که در صد سال آینده وقتی صحبت از شاملو، فروغ‌،‌ سهراب و سیمین بهبهانی می‌شود؛ چنین گفته‌ای درباره آن‌ها نگویند.

کد خبر : ۳۹۶۹۲۴