ستایش عشق پس از طوفان مجوز گرفت
کتاب «پس از طوفان: در ستایش عشق» نوشته فرید قدمی به همراه نقاشیهای ژیلا منانی توسط نشر نیماژ منتشر خواهد شد.
فرید قدمی درباره این کتاب به خبرنگار ایلنا گفت: این کتاب درباره طوفان و پیوند آن با نقاشی است، یا بهتر است بگویم درباره پیوند طوفان، دست، عشق و نقاشی.
نویسنده کتاب «سیاست ادبیات» ادامه داد: کتاب در سه فصل نوشته شده: طوفان؛ دست و در ستایش عشق. هر فصل با نقاشیهایی از ژیلا منانی همراه است، اما نمیشود گفت که کتاب درباره نقاشیهای منانی است، بلکه درباره امکانی است که فعل نقاشی کردن در مقام هنر بازمیکند از «آفرینش آدم» میکل آنژ گرفته تا کارهای روتکو.
«پس از طوفان: در ستایش عشق» دومین کتاب نظری فرید قدمی است. پیش از این کتاب جنجالی «سیاست ادبیات» (نشر روزنه، 1393) از او منتشر شده بود که بحثهای فراوانی برانگیخت.
در بخشی از این کتاب که پیش از چاپ در اختیار ایلنا قرار گرفته است، میخوانیم:
«آنچه فرهنگ از نقاش میخواهد کشیدنِ نقاشی همچون "نقشه" است: نقشه با این فرض کشیده میشود که چیزی آن بیرون وجود دارد، گنجینهای مخفی در انتظار آشکار شدن. راهِ یافتنِ گنج، از پیش، معلوم است. گنجِ فرهنگ جایی آن بیرون نهفته شده و نقاش باید نقشهای برای یافتناش بکشد. نقشه اما به معنای دام نیز است: دامی که فرهنگ در برابر انسان میگسترد: نقشهای برای فریفتنِ انسان: تلهای برای کشتنِ حیوان: نقاشی به مثابهِ فرهنگ. نقاشی در مقام هنر نقش است، نقشی که نقشهی فرهنگ را بر آب میکند: با تن ندادن به ممنوعیتهای فرهنگ، با تخطی از آن و رسیدن به لحظههای متعالی. دست نقاش، همچون پای ولگرد، از مسیرهای ممنوع میگذرد. دستِ نقاش در دستِ ولگردهای تاریخ است. دستِ نقاش دام فرهنگ را از کار میاندازد تا گاو خشمگین عشق آزاد شود.»
رمانهای «مایا یا قصه آپارتمانی در خیابان کریمخان» (نشر هیلا، 1388)، «دومینانت یا مامان اون زنه رو که داره میدوئه میبینی؟» (نشر افراز، 1390) و «زنها در زندگی من یا دلف معبد دلفی» (نشر روزنه، 1392) از دیگر آثار منتشرشده از این نویسندهاند.