خبرگزاری کار ایران

گاف خبری «بی‌بی‌سی» در حمله کودتاگران به مقر اردوغان

شب گذشته خبری فوری و کوتاه در خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری مهم کشورمان منتشر شد که از حمله سه هلیکوپتر متعلق به کودتاگران ترکیه به هتل محل اقامت اردوغان خبر می‌داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شبکه خبری بی‌بی سی فارسی این خبر را حدود ساعت  ۳۰. ۲۳ دقیقه دیشب در کانال خبری خود منتشر کرد و بسیاری از خبرگزاری‌های داخلی خبر را با استناد به این منبع؛ خبر را منتشر کردند.

این خبر‌ها حاکی از حمله سه هلیکوپتر متعلق به کودتاگران به هتل محل اقامت اردوغان بود که به گفته این خبرگزاری‌ها، در پی آن درگیری شدیدی در فرودگاه استانبول رخ داده و تمامی پروازهای آن نیز لغو شده بود.

خبرگزاری‌هایی که این خبر را نشر داده بودند این حمله را مربوط به حمله بدنه ارتش برای نجات افسران دستگیر شده کودتای اصلی ترکیه از اعدام احتمالی‌شان عنوان کرده بودند؛ همچنین این رسانه‌ها منابع خبری خود را «مقامات ترکیه» اعلام کرده بودند که از درگیری میان نیروهای امنیتی و هواداران کودتای نافرجام در استانبول خبر می‌داد.

اما ماجرا چه بود؟ ‌

کانال خبری بی‌بی سی فارسی شب گذشته این خبر کوتاه را در صفحه رسمی خود منتشر کرد و بلافاصله دیگر خبرگزاری‌ها نیز اقدام به بازنشر آن کردند.

البته‌‌ همان نیمه شب و ساعتی بعد از انتشار گسترده خبر، این موضوع تکذیب شد و تازه پس از آن بود که برخی خبرگزاری‌ها اقدام به انتشار منبع خبری خود یعنی بی‌بی سی در ابتدای خبر کردند.

برخی رسانه‌ها نیز با یکدیگر درگیر شده و دست به اتهام‌زنی از طریق کانال‌های رسمی تلگرامی خود زدند.

به نظر می‌رسد در این میان بیش از هرچیز جای خالی پیگیری چنین اخبار مهم بین‌المللی از طریق منابع معتبر خالی بود؛ هیچ یک از شبکه‌های تلویزیونی ترکیه چنین موضوعی را انتشار نداده بودند.

خبرگزاری ایلنا، شب گذشته، با پیگیری از منابع معتبر، اقدام به درج این خبر کذب که ناشی از گاف بی‌بی سی فارسی بود نکرد.

کد خبر : ۳۹۱۵۴۷