اشرفیزاده: تعداد جشنوارهها در کشور کم است
مرجان اشرفیزاده معتقد است برگزاری تعداد زیاد جشنواره در یک کشور نشانه پویایی فرهنگی است.
مرجان اشرفیزاده با اشاره وضعیت و تعداد جشنوارههای سینمایی گفت: برخلاف برخیها که میگویند در کشورما جشنواره زیاد برگزار میشود و دلیلی برای برگزاری این همه جشنواره وجود ندارد و میگویند این هزینه باید صرف تولید شود، من معتقدم که نسبت به کشورهای دیگر تعداد جشنوارههای ما کم است زیرا برگزاری تعداد زیاد جشنواره در یک کشور نشانه پویایی فرهنگی است.
وی ادامه داد: برگزاری جشنوارههای متعدد به دلیل رقابتی که در آنها وجود دارد موجب شادابی فیلمساز میشود و موضوع سلامت از آن جمله موضوعاتی است که باید به صورت جدی به آن توجه شود و فرهنگ سازی در آن میتواند موجب پیشرفت شود.
کارگردان فیلم «آبجی» با بیان اینکه راههای کوچکی برای فرهنگ تغذیه وجود دارد، گفت: اگر این راهها نهادینه شود بسیاری از مشکلات و بیماریها مرتفع میشود. مانند سایر حوزهها که اگر زیرساختها درست صورت گیرد مسیر هموار میشود.
اشرفیزاده ادامه داد: برای ساخت دو اثر با وزارت بهداشت همکاری داشتم و متوجه شدم که نگاه بسیار خوب و مثبتی دارند و سطح توقعاتشان در حدی نیست که در تولید آثار به صورت مستقیم به موضوع خاصی پرداخته شود و جنبه سفارشی بگیرد.
وی افزود: نقطه نظرات آنها برایم بسیار جالب بود. به عنوان مثال، میگفتند در سفرههایی که در آثار پهن میشود به جای نوشابه از دوغ و آب استفاده کنید و یا سبزی خوردن در این سفرهها حتما باشد. این نوع دیدگاه به نظرم در فرهنگ سازی میتواند بسیار موثر باشد.
کارگردان «سه روز و دو شب» همچنین گفت: به نظرم در این نوع جشنوارههای موضوعی بهتر است تا هزینه صرف تولید آثاری متناسب با جشنواره شود البته منظورم آثار سفارشی و شعاری نیست بلکه آثاری است که بتواند ماهیت صحیح سلامت را به تصویر بکشد.
اشرفیزاده درباره تاثیرگذاری جشنواره سلامت نیز گفت: برای اثرگذاری چنین جشنوارههایی نیاز به یک زنجیره است و باید توجه داشته باشیم که تنها تولید فیلم کمک نمیکند اما یکی ازراههای اثرگذاری میتواند تولید آثار فرهنگی باشد زیرا توسط آن میتوان در جامعه فرهنگسازی کرد. بسیاری از بیمارها به خاطر نگاه جامعه مریضتر میشوند به همین دلیل باید برای بیمار فضایی ایجاد کرد که امکان بهبود در آن وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه تقریبا همه آثاری که ساخته است مرتبط با حوزه سلامت است، خاطرنشان کرد: در فیلم سینمایی «آبجی» داستانی را به تصویر کشیدم که مادر بیمار و دختر بیماری ذهنی دارد و همچنین در فیلم ویدئویی «سه روز و دوشب» و «نامههای خیس» نیز بیماریهای ذهنی را به تصویر کشیدم.
کارگردان «نامههای خیس» در پاسخ به این سوال که چرا در اغلب آثارتان به یک بیماری خاصی توجه داشتید؟ پاسخ داد: شاید به این دلیل که وقتی میخواهیم قصه را طراحی کنیم نیاز به برهم خوردن تعادل داریم و بیماری نوعی از برهم خوردن تعادل است و به دلیل پیچیدگیهای ذهنی و جسمی و تاثیراتی که در زندگی اجتماعی و بهداشتی میگذارد، برای من بسیار جذاب است ضمن اینکه زیرشاخههای متفاوتی هم دارد.