ما یکبار خودمان را سانسور کردهایم
کارگردان فیلم «ااآدت نمیکنیم» در گفتوگو با جواد یحیوی درباره اتفاقاتی که دامنگیر فیلمش شد، از اکران تا توقیف و رفع توقیف این فیلم سخن گفت.
به گزارش ایلنا، ابراهیم ابراهیمیان با اشاره به شرایط اکران این فیلم گفت: چندوقت پیش به یک دوستی میگفتم «ااآدت نمیکنیم» برای ابراهیم ابراهیمیان شده یک حریفِ چغرِ بد بدن، واقعا بیچارهام کرده، همه تجربههایی که یک فیلمساز میتواند در ۳۰ سال فیلم سازیش در تمام فیلمهایش تجربه بکند برای من در «ااآدت نمیکنیم» به یکباره دارد اتفاق میافتد
ابراهیمیان ادامه داد: از ابتدای پیش تولید و ماجرایی که در حاشیه دچارش شد و بعد که رسیدیم به جشنواره فجر و اینکه خیلی مظلوم واقع شد و به سادگی از کنارش گذاشتند و رسیدیم به چرخه اکران و منتظر اینکه تمام آن اتفاقات تلخ را پشت سر بگذارد و برویم با یک فروش خوب اما بعد از هفت روز اکران فیلم توقیف میشود و بعد با رایزنیهایی که میکنیم فیلم رفع توقیف میشود. من تقریبا همه چیز را با «ااآدت نمیکنیم» تجربه کردم و چند شب پیش با خودم میگفتم کاش زودتر اکرانش تمام شود چراکه ممکن است تا آخر اکران بلاهای دیگری هم سر ما بیاید.
وی که در برنامه آپاراتچی حاضر شده بود، تصریح کرد: این اتفاقات خیلی برایم عجیب بود چون مسئله پخش تیزر و پخش آگهی را همه دوستان سینمایی به نوعی به آن واکنش نشان دادهاند که باید تشکری بکنم از دوستان اتحادیه کانون کارگردانان که تمام قد پشت فیلم من ایستادند برای اینکه این ماجرا ختم شود ولی من اون روزها سوالی داشتم که چرا این فیلم، همزمان با ما تیزر فیلمهای دیگری هم پخش میشد و چندین ماه است که این اتفاق درحال رخ دادن است و مگر ما اقدام کردیم برای اینکه چیزی را به شبکهای بدهیم تا آنها پخش کنند و برایمان تبلیغ کنند، بلکه اتفاقی ست که مرسوم میافتد و به گیشه سینما کمک میکند و بعد این سوال برایم مطرح میشد که چرا فیلم «ااآدت نمیکنیم»؟! چرا این اتفاق برای باقی فیلمها رخ نداد؟!
دوباره رساندن خبر رفع توقیفی به مخاطب خیلی سختتر است
وی افزود: ما یک افتتاحیه خیلی خوب داشتیم و بالواقع در سه روز اول نزدیک به سیصد و... میلیون تومان فیلم فروش داشت که خیلی فروش خوبی برای یک درام اجتماعی بود و فیلم ما به قول پخش کننده از فیلم خودشان هم پیشتر بود و این حال همه ما را خوب کرده بود و در هفته اول حس خیلی خوبی داشتیم و البته امروز هم این فروش بد نیست و همین امروز فیلم از مرز یک میلیارد گذشته است و وارد باشگاه میلیاردیها شد ولی میتوانست این اتفاق خیلی زودتر بیفتد و امروز از مرز دو میلیارد گذشته باشد و پتانسیل این اتفاق را داشت و پاسخگوی نیاز مخاطب هست.
کارگردان عادت نمی کنیم ادامه داد : خیلیها به من میگفتند این توقیف به نفع تو میشود و من در یک جمله میگفتم نه کاملا به ضررم تمام میشود برای اینکه من همه چیزم را از دست میدهم، برای اینکه خبر بد به راحتی همه جا منتشر میشود و بعد دوباره رساندن خبر رفع توقیفی به مخاطب خیلی سختتر است و هنوز خیلیها میگویند مگر فیلم رفع توقیف شده و دوباره به چرخه اکران بازگشته؟! هیچ پتانسیلی هم برای تبلیغ برای فیلم ما وجود ندارد که اعلام کنیم رفع توقیف شده و در حال اکران است. سعی میکنیم در فضای مجازی اعلام کنیم که فیلم در حال اکران است و رفع توقیف شده است.
این کارگردان با اظهار تاسف عنوان کرد: در شهرستانها ما نزدیک ۴۰ سینما برای نمایش فیلم داشتیم و این تعداد در عرض یک هفته به ۶۰- ۷۰ سینما داشت میرسید ولی یکسری سینماها وقتی بهشان دستور رسید که فیلم را پایین بیاورید فیلمهای دیگر را جایگزین کردند و براساس قراردادی که با آنها داشتیم گفتند تا دو هفته دیگر فعلا فیلم شما اکران نشود و پس از آن هم گفتند فیلمهای جدید میخواهد بیاید، دو فیلم کمدی قرار است اکران شود و... به این ترتیب من به جرئت میتوانم بگویم که از روز استارت این فیلم تا الان من یک روز خوش ندیدم، بیچارهام کردهاند، پوستم را کندهاند و خیلی روزهای سختی را طی کردهام. این فیلم بیش از حد مظلوم واقع شده است، دیگر بس است و وقت این است که کمی به این فیلم کمک کنند تا دیده شود، کمی زیادی به آن مشت زدهاند...
آیا سینما جزو محصولات تولید داخلی نیست؟!
وی ادامه داد: بچه بودیم و برخورد سلبی و قهری با ویدیو میشد و اگر کسی آن را در دست میگرفت انگار فعل حرام انجام میداد، حال یک شبکهای دارد محصول داخلی را تبلیغ میکند محصولی که باعث میشود مخاطب داخلی این محصول را بیشتر خریداری کند، آقای داوودنژاد یک بیانهای داد که خیلی خوب بود در این بیانیه گفته بودند که اگر یک شبکهای یخچال داخلی ما را تبلیغ بکند و مردم بروند محصول ایرانی داخلی خریداری کنند بهتر نیست تا اینکه یک برند خارجی را خریداری کنند تا فروش آنها بیشتر شود، شما دارید به فروش یک محصول داخلی کمک میکنید در حالی که اینهمه هم شعار داده میشود که محصول داخلی خریداری شود خب حالا آیا سینما جزو محصولات تولید داخلی نیست؟! اگر نیست تکلیف ما را مشخص کنید.
ایراهیمیان بیان کرد: من هیچوقت فیلمنامهای را نمیبرم ارشاد که بگویند برو و پشت سرت را نگاه نکن، پس ما یک بار خودمان را سانسور کردهایم و در چارچوب و مواضع و قوانین جمهوری اسلامی داریم فیلم میسازیم، پس وقتی که پروانه ساخت و پروانه نمایش صادر میشود و تیزرها مجوز میگیرند حال یک شبکهای آنها را پخش کند چه ایرادی میتواند داشته باشد، ثمره این حرکت را دیدیم پس چرا باید جلوی آنچه که به حال خوب سینمای ایران کمک میکند را گرفت؟! حال خوب سینما را خراب کردهاند، حال خوب سینما را گرفتند...