داستانهایی از جبر و اختیار در "هیولای خانگی"
مجموعه داستان «هیولای خانگی» از فرشته احمدی منتشر شد. کتاب؛ روایت آدمهاییست که زندگی عادی و طبیعی دارند ولی فکر میکنند که نکند این نوع زندگی به آنها تحمیل شده باشد و آیا نباید تغییرات اساسی در زندگی خود بدهند؟
فرشته احمدی (نویسنده) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره مجموعه داستان «هیولای خانگی» که توسط نشر ثالث به کتابفروشیها آمده است، گفت: مجموعه داستان «هیولای خانگی» هشت داستان کوتاه که در همین یکی دو سال اخیر نوشته شده را شامل میشود. این کتاب 150 صفحه دارد و توسط نشر ثالث منتشر شده است. داستانهای مجموعه ازنظر خط داستانی یا تکرار شخصیتها ارتباط مستقیمی با یکدیگر ندارند، اما از نظر دغدغهها و جهانبینی کاراکترها با یکدیگر مرتبط هستند.
این نویسنده ادامه داد: داستانهای مجموعه «هیولای خانگی» روایتهایی از آدمهایی است که زندگی عادی و طبیعی دارند ولی دایم به این فکر میکنند که نکند این نوع زندگی به آنها تحمیل شده باشد و آیا نباید تغییرات اساسی در زندگی خود بدهند؟ درواقع این افراد در تردید هستند که نکند این سبک زندگی که فکر میکنند خودشان آزادانه انتخاب کردهاند به نوعی ناشی از جبر و تحمیل باشد؟ قهرمانان هر هشت داستان با خودشان کلنجار میروند که باید شیوههای گذشته زندگی را کنار بگذارند و رویه جدیدی در پیش بگبرند. در این مسیر مدام طرز فکرهای جدید و قدیم را ارزیابی میکنند و باورهای خود را به چالش میکشند.
خالق رمان «گرمازدگی» سپس در پاسخ به این سوال که آیا قهرمانان داستان همگی زن هستند یا شخصیت اصلی مرد هم در این کار وجود دارد، اظهار داشت: اساسا خیلی تاکید ندارم که شخصیتهای داستانهایم حتما زن باشند. کمااینکه در داستان «گرمازدگی» هم راوی مرد داشتهام. از سوی دیگر اصولا این داستانها به گونهای پیش نمیروند که جنسیت شخصیت داستان چندان مهم به نظر برسد و به نوعی میتوان گفت داستانها فارغ از زن یا مرد شخصیتها باید مورد توجه قرار بگیرند.