درگذشت کلانتری فقدان بزرگی برای جامعه هنریست
فرامرزی با بیان اینکه درگذشت کلانتری فقدان بزرگی برای جامعه هنریست؛ گفت: او نگاه به سرزمین خشک و بیابانهای کویری را تبدیل به امری متداول برای دیگر هنرمندان کرد.
علی فرامرزی نقاش با بیان اینکه درگذشت پرویز کلانتری فقدان بزرگی برای جامعه هنری کشور است، اظهارکرد: کلانتری اگرچه بیشتر با عنوان نقاش شناخته شده؛ ولی او نویسنده و منتقد توانایی بود. او در زمینه نویسندگی سبک خاص خود را داشت و کتابهای داستانی را نیز تالیف کرده بود.
این هنرمند نقاش با اشاره به یکی از مهمترین کارهای کلانتری گفت: او نقاشیهایی که برای کتاب کودک کار میکرد را در سال 53 برای همه مردم به نمایش گذاشت و با این کار از نقاشی روی کتاب به نقاشی روی بوم روی آورد.
او ادامه داد: کلانتری پس از انقلاب و با شکلگیری کانون پرورش فکری کودکان، بیشتر در زمینه تصویرگری کتاب کودک فعالیت کرد و آثارش را در نمایشگاهی در ابعاد بزرگتر در سالهای اخیر به نمایش گذاشت و نشانداد با چه عشق، علاقه و دقتی این آثار را برای نسل کودک و کودکی ما خلق کرد. چنانکه شاهد بودیم وقتی این آثار برای بزرگسالان به نمایش درآمد باز هم همان استقبال بود و این نشان از موفقیت این هنرمند بود.
فرامرزی با بیان اینکه کلانتری به نقاشی کویری اهمیت بسیاری میداد، افزود: او یکی از پیشکسوتان سبک سقاخانهای و نقاشی کویری بود. او با شیرینکاریهای خاص خود در کارهای کویری آنها را تبدیل به آثار بینالمللی کرد و این آثار در موزههای خارج از کشور نیز به نمایش درآمد.
او ادامه داد: کلانتری نگاه به سرزمین خشک و بیابانهای کویری را تبدیل به امری متداول برای دیگر هنرمندان کرد و از این بابت لطفی به گردن هنرمندان معاصر ایران دارد همچنین نقدهای او درباره آثار هنرمندان راهگشای آینده بسیاری از افراد از جمله من بود.
این هنرمند نقاش تصریح کرد: نزدیک به دوسال جلساتی درباره فرهنگ، هنر و موضوعات تجسمی در آتلیه من برگزار میشد و هنرمندانی ازجمله مهدی شهابی، آیدین آغداشلو و پرویز کلانتری هر دو هفته یکبار در این جلسات شرکت میکردند و او یکی از افرادی بود که بهطور مرتب و دائم در این جلسه شرکت میکرد.