خبرگزاری کار ایران

اما و اگرهای نمایشگاه کتاب

بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در حالی به کار خود خاتمه می‌دهد که انتقال مکان برگزاری نمایشگاه از مصلی به شهر آفتاب اما و اگرهای زیادی داشت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جدا از دوری مسافت و خارج از شهر بودن شهر آفتاب که در ابتدا نگرانی‌هایی در مورد میزان حضور ناشران و بازدیدکنندگان داشت و خوشبختانه با استقبال خوب مردم و ناشران همراه شد، ضعف‌های عمرانی و زیرساختی این مجموعه بسیار مشهود است. سازه‌های مسقف و موقت موجود در شهر آفتاب که به گفته شهرداری با صرف هزینه‌ای نزدیک به ۴ هزار میلیاردی ساخته شده بودند نتوانستند باران‌های رگباری این چند روز را تاب بیاورند.

چکه کردن سقف‌های سالن‌ها و نشت آب در سازه‌های موقت باعث شد تعدادی از ناشران ۲۰ میلیون تومان خسارت ببینند. البته کمیته رفاهی و اجرایی نمایشگاه تاکید دارد که ناشران حاضر در نمایشگاه بیمه هستند و خسارت وارد شده تمام و کمال ظرف ۱۵ روز از سوی بیمه عامل نمایشگاه پرداخت می‌شود. با این وجود و با اینکه از این ناشران لیست موارد خسارت نیز گرفته شده اما آن‌ها هنوز نسبت به پرداخت قطعی مبلغ خسارت اطمینان ندارند و نگران هستند با پایان نمایشگاه نتوانند این مسئله را پیگیری کنند.

از سوی دیگر تمهیدات رفاهی مثل وسایل نقلیه در داخل شهر آفتاب نیز نمرهٔ قبولی نمی‌گیرد و شاید با ارفاق و تک ماده بتوان نمره‌ای برای رد نشدن به آن داد.

شاتل‌های برقی که در ابتدا قرار بود در تعداد ۸۰ دستگاه کل محوطه را چرخیده و بازدیدکنندگان را جا به جا کنند هر روز ناقص‌تر از روز قبل خدمت رسانی می‌کردند، یک روز مسیر طی شده با شاتل‌ها کوتاه می‌شد، یک روز تعداد آن‌ها کافی نبود و... از سوی دیگر غرفه داران از نبود یک سرویس نقلیه ویژه برای ناشران ابراز نارضایتی داشتند چراکه مجبور بودند همراه جمعیت در صف‌های طولانی منتظر بمانند و نتوانند در زمان مناسب کار غرفه خود را آغاز کنند.

قطعی‌های مکرر برق و دستگاه‌های کارت خوان اگرچه در روزهای سوم به بعد اصلاح قابل توجهی داشت اما این موضوع نیز از موارد آزار دهنده برای ناشران حاضر در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بود.

در کنار تمام این موارد، افت فروش بسیاری از ناشران را دلسرد کرده است. مخصوصا ناشران کودک و آموزشی ظاهرا به دلیل شرایط جغرافیایی غرفه‌ها بیشترین افت را داشته‌اند. یکی از ناشران کودک از کاهش فروش ۵۰۰ میلیونی سال‌های گذشته به ۱۷ میلیون به شدت ابزار نگرانی و ناراحتی می‌کند، همکارش در بخش آموزشی نیز رکورد فروش روزانه را تنها ۲۲ میلیون می‌داند و می‌گوید سال‌های قبل فروش روزانه ۷۰ تا ۸۰ میلیون هم داشتیم که امسال به آن نرسیدیم.

سید عباس صالحی رئیس نمایشگاه کتاب نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا تغییر مکان و در دسترس نبودن برخی غرفه‌ها را از علل افت فروش احتمالی تعدادی از غرفه‌ها دانسته و بر رعایت عدالت جانمایی ناشران در شهر آفتاب تاکید کرده بود.

با تمام این تفاسیر باید قبول کرد اگر شهرداری همت کند و مشکلات عمرانی که اشاره شد را بر طرف کند و شرایط امکانات رفاهی نیز به سطح قابل قبولی برسند می‌توان به ادامه برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب امیدوار بود.

کد خبر : ۳۷۰۹۸۰