خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با طراح پل طبیعت مطرح شد؛

الگوبرداری از غرب باید متناسب با اقلیم کشور باشد

علیرضا بهزادی معتقد است اگر قرار است از مدل‌های معماری غربی کپی بگیریم باید به سراغ تکنولوژی برویم که برای اقلیم ما مناسب باشد.

علیرضا بهزادی (یکی از معماران و طراح پل طبیعت) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره نماهای رومی که این‌روز‌ها در شهر تهران به شدت مورد استفاده برخی از معماران و مالکان قرار می‌گیرد، اظهار کرد: امروزه زیبایی‌شناسی مردم و برخی از معماران ما به سمت معماری‌هایی با سبک رومی و یونانی متمایل است که در این زمینه نیز باید فرهنگ‌سازی صورت بگیرد.

او ادامه داد: وقتی در کشور ما معماری به سلیقه صاحب ملک است تنها جایی که معمار می‌تواند اظهار نظر کند نمای ساختمان است و نمای ساختمان حکم امضا را برای یک معمار دارد.

او با تاکید براینکه کیفیت فضا و کیفیت زندگی‌ست که بسیار اهمیت دارد، افزود: در گذشته کیفیت زندگی خیلی بیشتر بود و مصرف کننده بسیار احترام داشت اما در معماری امروز چنین چیزی وجود ندارد. اینکه ما پایبند به گذشته نیستیم و از این طرف نیز از معماری غربی پیروی می‌کنیم به دلیل عدم شناخت ما از معماری‌ست.

طراح پل طبیعت ادامه داد: در معماری ما مصالح با توجه به اقلیم کاربرد دارد، در اقلیم بحث حرارت و انرژی در گذشته بسیار مهم بوده اما امروز ما از معماری شرق و غرب صرفا کپی‌برداری می‌کنیم بدون اینکه به کاربرد آن‌ها در این‌جا اهمیت بدهیم.

بهزادی در این‌باره توضیح داد: اگر قرار است از مدل‌های معماری غربی کپی بگیریم باید به سراغ تکنولوژی برویم که برای اقلیم ما مناسب باشد و در حقیقت اینکه بگوییم نباید از معماری غربی الگوبرداری کرد درست نیست.

او با بیان اینکه اگر کپی از مدل‌های معماری غربی با شناخت باشد قطعا می‌توانیم موفق عمل کنیم، گفت: به عقیده من ما باید از تکنولوژی روز بهره بگیریم چراکه تکنولوژی حرف زمان است، اگر تکنولوژی و سنت را در کنار هم قرار دهیم موفق می‌شویم.

این معمار افزود: وقتی ما در فضاهای بی‌کیفیت هستیم و کیفیت را تجربه نکرده‌ایم دچار چنین معضلاتی می‌شویم وقتی مردم در فضاهای با کیفیت باشند فقط به نمای ساختمان بسنده نمی‌کنند.

بهزادیان با اشاره به اینکه ما در معماری‌ با یک گسست بین‌نسلی روبرو بودیم اظهار کرد: به عقیده من جوانان امروز در این عرصه با رویکرد مثبتی فعالیت می‌کنند، ‌ اما برای اینکه ما شاهد این تغییرات باشیم به زمان نیاز داریم.

او با بیان اینکه معماری نسبت مستقیمی با اقتصاد دارد، ادامه داد: به عقیده من دولت و کسانی که قدرت در حیطه اختیارات آنان است باید به کسانی که با تکنولوژی روز جلو می‌روند از طرفی به سنت‌های خودمان نیز پایبند هستند، ‌ اهمیت دهد.

طراح پل طبیعت معتقد است دولت باید معمارانی که به کیفیت ساختمان بیش از نمای آن توجه می‌کنند بها دهد و پروژه‌های عمومی را به آن‌ها بسپارند و افزود: دولت می‌تواند به صاحبان ملک در صورت کار با این معماران امتیازاتی بدهد تا کارفرما رغبت کند با آن‌ها همکاری کنند.

بهزدایان ادامه داد: ما باید ساختمان‌های خوبی بسازیم که ده سال دیگر نیاز به تخریب نداشته باشد بلکه تا صد سال دیگر نیز قابل استفاده باشد.

کد خبر : ۳۷۰۸۴۷